KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Direnişi yükseltiyoruz

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nden dolayı etkinlik yapan Kadın Platformu, şiddeti kınayarak, “savaşa karşı barışı, tekçiliğe karşı eşit ve bir arada yaşamı, hayatlarımızı parçalayan ‘Erkek-Devlet Şiddetine’ karşı direnişi yükseltiyoruz” açıklamasında bulundu.

Direnişi yükseltiyoruz
25 KASIM 2015 ÇARŞAMBA 21:14
0
1558
0
AA aa

 KESK Bingöl Kadın Platformu, İHD ve KURDİ-DER'in katılımıyla, Dörtyol Saat kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

‘Bağır herkes duysun, erkek-devlet şiddeti son bulsun' pankartının açıldığı etkinlikte basın metnini okuyan KESK Bingöl Kadın Platformu üyesi Perihan Demir, kirli savaş yöntemlerinin yeniden devreye konulduğu, katliamlarla barış ve demokrasi taleplerinin bastırılmaya çalışıldığını söyledi.

Demir, devlet eliyle yürütülen şiddet, baskı, tutuklama ve gözaltılarla tüm muhalif kesimlere yönelik sindirme politikalarının devreye konulduğunu kaydederek, IŞİD gibi vahşet örgütleri eliyle toplumun hizaya getirilmek istendiği bir süreçte, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin de her boyutuyla artarak devam ettiğini ifade etti.

 ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET İDEOLOJİKTİR'

Kadına yönelik şiddetin ideolojik ve kaynağının erkek egemen sistem olduğunu belirten Demir, şunları söyledi: “Cinsiyetçi politikaların evde, işyerinde, sokakta kısacası yaşamın her alanında kadınlara yönelik şiddetin körüklenerek devam etmesini sağladığını biliyoruz. Güvencesizlik, esnek ve kayıt dışı çalışma, erkek yargı kararları, kadını yok sayan yasalar, baskı, gözaltı ve tutuklamalar hayatlarımızı tehdit etmeye devam ediyor. Biz kadınlar, 13 yıllık iktidar pratiği kadın düşmanı politikalara dayanan AKP'nin önümüzdeki süreçte kadınları daha çok hedefe koyacağını biliyoruz. Böyle bir atmosferde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadın örgütlülüğünün önemini vurgulamak, savaşa karşı barışı, tekçiliğe karşı eşit ve bir arada yaşamı, hayatlarımızı parçalayan ‘Erkek-Devlet Şiddetine' karşı direnişi yükseltiyoruz. Savaş ve şiddetin en çok hakikatleri yok ettiğini biliyoruz. Biz kadınlar hakikatlerin saklı tutulmasına karşı açığa çıkarılması için duygu ortaklığının mücadele kararlığı ve gücünü arttıracağına inanıyoruz” dedi.

Hayatlarımız üzerinde kurulan ablukayı dağıtmak için kadın özgürlüğüne olan inancı ve umudu büyüterek “Bağır Herkes Duysun, Erkek-Devlet Şiddeti Son Bulsun” şiarıyla mücadeleyi sahiplenmeye ve büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın