KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
11 °C Çok bulutlu

Diva-sen bingöl şubesi kuruldu

Tüm Memursen Konfederasyonu bünyesinde faaliyet yürüten Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Bingöl Şubesi kuruldu. Genel Başkan Yardımcısı Fidan: “partilerin güdümünde olan sendika, sendika değildir. Çünkü partiler iktidara adaydır, işveren konumundadır” dedi.

Diva-sen bingöl şubesi kuruldu
18 KASIM 2014 SALI 07:02
0
1740
0
AA aa

Mustafa Uyan başkanlığında kurulan Diva-Sen Bingöl Şubesi çalışmaları kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan'ın katılımıyla tanışma toplantısı düzenlendi.

“HİÇBİR PARTİYLE İLİŞKİMİZ YOK”

Toplantıda konuşan Fidan, hiçbir partiyle ilişkilerinin olmadığını belirterek: “Partilerin güdümünde olan sendika, sendika değildir. Siyasetin emrine giren sendika çalışanın hakkını koruyamaz” dedi.

Sendikaların hizmet için var olması gereken kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Fidan: “Diva-Sen, haydi bir sendika kuralım diye ortaya çıkmış bir sendika değil. Bizde geçmişte mevcut sendikalardaydık. Bazı rahatsızlıklarımız oldu. Sendikalar, bir parti değildir, bir dava değildir, bir amaç değildir. Sadece hizmet etmek için kurulun sivil toplum kuruluşudur. Aramızda husumet olmaması lazım, kardeşliğimize zarar gelmemesi lazım, bizi birbirimizden ayrıştırmaması lazım, bizi kavga ortamına sürüklememesi lazım. Hele de diyanet gibi güzide bir müessesede görev yapan kişiler olarak diğer kurumlara örnek olmak durumundayız. Sorumluluğumuz çok fazla. Ufak menfaatler uğruna mücadele ederken, resmin büyüğünü iyi görmemiz lazım. Sendikalar bizi ayrıştırıyorsa, bize hizmet etmiyorlar demektir. Birlik beraberliğimizi zedeliyorsa bize zarar veriyordur demektir. Bu fitneye fesada yol açıyor demektir” şeklinde konuştu.

Fidan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizim savunduğumuz bir ilke var. Diyanet şemsiye olmalı, 76 milyonu kucaklamalı. Din görevlisi de 76 milyonun din görevlisi olmalı. Bu bir ilkedir. Biz alternatif bir sendika olsun diye kurulduk. Alternatif derken hizmete yönelik alternatif. Size hizmet etmeyen sendika, sendika değildir. Partilerin uzantısı olan, partilerin güdümünde, emrinde olan sendika, sendika değildir. Çünkü partiler iktidara adaydır, işveren konumundadır. Sendikalar ise kurumda çalışan işçilerin, memurların haklarını korumak için ortaya çıkmıştır. Adaletsizliği önlemek için ortaya çıkmıştır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın