KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Doğu anadolu bölge finali yapıldı

‘Camiler Haftası ve Din Görevlileri haftası’ nedeniyle Türkiye genelinde yapılan etkinlikler kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi Güzel Kuran okuma yarışmasının finali Bingöl’de gerçekleştirildi.

Doğu anadolu bölge finali yapıldı
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 23:39
0
1628
0
AA aa

Kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, Bingöl İl Müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde ‘Güzel Kur'an okuma' becerilerini gösterdiler.

Bingöl Ulu Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Van ilinden katılan yarışmacılar jürinin Kuran'ı Kerim'den gösterdiği yerden Yüzüne Kur'an-ı Kerim okudular.

Bingöl halkının da ilgi gösterdiği yarışmada, Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan birinci, Bingöl'den Hafız M. Emin Selami ile Siirt'ten İmam-Hatip Ramazan Toprak ikinci, Bitlis'ten İmam-Caner Karaoğlan üçüncü, Hakkâri'den Müezzin-Kayyım Âdem Yavuz Sönmez ile Şırnak'tan İmam-Hatip Enes Bilen dördüncü. Muş'tan İmam-Hatip İdris Çağlayan ise beşinci oldu.

Program ile ilgili İlke Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitim şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Camiler haftası ve din görevlileri haftası' nedeniyle kendi personelleri arasında çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu kapsamda bugün Bingöl'de kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, burada Yüzüne ‘Güzel Kuran okuma' yarışmasının Doğu Anadolu Bölgesi finali gerçekleştirildi. 8 ilden Iğdır ilimiz hariç 7 ilden yarışmacılar katıldı. Yarışma sonucu Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan birinci olarak Ankara'da bölgeyi temsilen gidecek, şimdiden kendisine başarılar diliyoruz. Bu Kur'an ayında burada güzel bir Kur'an ziyafeti sunan tüm yarışmacı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Sabah erken saatlerde camiye gelip yarışmayı takip eden Bingöllü hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz. İl müftümüz Mecit Can Hocamız taziye nedeniyle katılamadılar, ben başkanlık yaptım. Ayrıca Programı başından sonuna kadar takip ettiniz için sizlerin şahsında İlke Haber Ajansı'na da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOKTUR”

Yarışmada birinci olan Van ilinden İmam-Hatip Muhammed Sizcan da, “Van ilinden Bingöl'e yarışmaya katılmaya geldik. Güzel bir yarışma oldu. Cenabı Allah bizi Kur'an'a layık eylesin. Rabbim Kur'an âşıklarının sayısını artırsın inşallah. Bu yarışma Bingöl'e huzur ve bereket katsın. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Kur'an'a gönül veren herkes birincidir.” ifadelerini kullandı.

“RABBİM DÜNYADA VE AHİRETTE BİZLERİ KUR'AN'IN ŞEFAATİNDEN AYIRMASIN”

Yarışmada ikinci olan Siirt ilinden gelen İmam-Hatip Ramazan Toprak ise şunları söyledi: “Bölge finali için Bingöl'e geldik. Bingöl'de gereken ilgi ve alakayla karşılaştık. Kur'an ayı olmasıyla arkadaşlar bir ziyafet sundular. Böyle bir yarışma ki kaybedeni yoktur, katılan herkes birincidir. Rabbim dünyada ve ahirette bizleri Kur'an'ın şefaatinden ayırmasın.” şeklinde konuştu.

Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verilmesi ardından program sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın