KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Doktor yokluğu isyan ettirdi!

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doktor yetersizliği, hasta ve hasta yakınlarını isyan ettirdi. Nüfusun 267 bine ulaştığı kentte, iki doktor hizmet vermeye çalışırken, hastaların bir kısmı çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Başhekimle görüşen hastalar ve yakınları, doktor eksikliğine çare bulunmasını istedi.

Doktor yokluğu isyan ettirdi!
25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 08:42
0
2485
1
AA aa

 Bingöl'ün sağlık alanındaki çilesi, bitmek tükenmek bilmiyor. Yeni Devlet Hastanesi'nin yapımı yılan hikâyesine dönerken, kentte adeta doktor kıyımı yaşanıyor. Son bir yılda 150 uzman doktorun, eş durumu, naklen atama, sağlık durumu vb. gerekçelerle başka illere gitmesi halkı isyan ettirdi.

BAŞHEKİMLE GÖRÜŞTÜLER

Kapasite yetersizliği, cihazlardaki aksaklıklar ve birçok sorunla gündeme gelen Bingöl Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı halkı mağdur ederken, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki Kadın Doğum Uzmanının yokluğu hastaları isyan ettirdi.

Biri poliklinik, biri acil serviste olmak üzere iki doktorun Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yaptığı hastanede oluşan yoğunluk, hastaların tepkisine neden oldu. Doktor yokluğu nedeniyle baş gösteren sorunlarla boğuşan halk, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mustafa Alimoğlu'nun makam odasına giderek görüştü.

Kalabalık grup, Başhekim Alimoğlu'na yaşadıklarını mağduriyeti anlatarak doktor eksikliğine çözüm bulunmasını istedi.

267 BİN NÜFUSA İKİ DOKTOR!

Geçen yıl 4 Kadın Doğum Uzmanının tayin alarak kentten ayrılması, tüm yoğunluğu iki doktorun omuzlarına bıraktı. Biri acil serviste, diğeri poliklinik hizmetinde çalışan doktorlar gün boyunca yoğun tempoyla çalışmak zorunda kalıyor. Nüfusun 267 bine ulaştığı kentte, iki doktor hizmet vermeye çalışırken, hastaların bir kısmı çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Yeterli sayıda doktor olmadığından, tedavi olamadıklarını belirten hastalar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
özbingöllü (@Misafir_19682)
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:23
malesef doğum hastanesinin idarecileri kendilerine verilen döner sermayeden başka hiç bir düşünceleri yok. ne doktor sorunu onları ilgilendiriyor nede vatandaşın hastalığı. bu idarecilerin icraatını yetkililer lütfen gözden geçirsin.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın