KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Dört aydır kayıp

Sivas Temeltepe 5’inci Piyade Er Eğitim Tugayı’nda temel eğitimini tamamlayan Bingöllü Er Emrah Avunan, Cizre Kabul Toplama Merkezi’nden esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Acılı aile, 4 aydır çocuğundan haber alamıyor.

Dört aydır kayıp
02 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 01:29
0
2836
0
AA aa

 Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Murat Köyü'nde ikamet eden 5 çocuklu ailenin tek erkek evladı olan Emrah Avunan (20) vatani görevini yapmak üzere geçtiğimiz Haziran ayında Sivas Temeltepe 5'inci Piyade Er Eğitim Tugayı'na gitti.

Burada temel eğitimini tamamlayan Avunan dağıtım iznine gelmeden usta birliği yeri olan Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Uludere Bağlıca Köyü Gürvil Üst Bölgesi'ne gitmek üzere Elazığ Kabul Toplama Merkezi'ne katıldı.

KTM'DE KAYBOLDU İDDİASI

Elazığ'daki dağıtım işleminin ardından Şırnak/Cizre Kabul Toplama Merkezi'ne (KTM) teslim olduğu belirtilen Er Avunan, burada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Oğlunun akıbetini öğrenmek için birçok yere başvuruda bulunduklarını belirten acılı baba Bilal Avunan (46), oğlundan yaklaşık 4 aydır haber alamadığını söyledi.

Acılı Baba Avunan, “Vatani görevini yapması için Sivas Temeltepe'ye gönderdim. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra dağıtım izni almadan Elazığ Kabul Toplama Merkezi'ne gidiyor ve oradan da Cizre'ye gitti. 10 görüştüm kendisiyle, parası bitmişti para gönderdim ve çekti parasını. Daha sonra ortadan kayboldu ve bir daha kendisinden haber alamadım” dedi.

Oğlundan haber alamadığı için endişe duyduğunu ve Cizre Kabul Toplama Merkezi'ni aradığını kaydeden acılı Baba, “ Karakolu aradım, oğlun burada yok, gelmedi dediler. Kalkıp, Cizre'ye gittik oğlun burada yok dediler ama ben kendisine para göndermiştim ve buradan çekmişti makbuzu dahi elimde duruyor. 4 ay geçti halen oğlumdan haber alamıyorum” dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Oğlunun akıbetini öğrenmek istediğini kaydeden acılı Baba Avunan (Cumhurbaşkanı ve başbakana sesleniyorum. 4 aydır oğlum kaybolmuş, her tarafı aradım ama 4 aydır haber alamıyorum. Annesi hastadır, gece gündüz ağlıyor ailemizde huzur kalmadı. Oğlum öldüyse ölüsünü verin, vatani görevini yaparken şehit oldu derim olana razı olurum” diye konuştu.

Oğlunun firar etme ihtimalini de değerlendiren acılı baba, “benim tek bir oğlum var. Emrah neredesin oğlum, yaşıyorsa bizi ara sesini duyalım. Anne hasta, rahatsız hiç uyuyamıyor, neredesin ara bizler” dedi.

“CİZRE KABUL TOPLAMA MERKEZİNDEKİ ATM'LERDEN PARA ÇEKİLMİŞ”

Er Emrah Avunan'ın 22 yaşındaki Harun Avunan ise, “Emrah Haziran 17'sinde Bingöl'den çıkıp Sivas Temeltepe'ye gitti. Buradaki eğitimin ardından Elazığ kabul toplama merkezine oradan da Cizre kabul toplama merkezine gitti. 10 gün kendisiyle görüşüyorduk ben en son ben kendisiyle görüştüğümde bütün arkadaşların dağıtımının yapıldığını, kendisinin de yakın tarihte görev yerine gideceğini söyledi. Daha sonra görüşemedik, 20 gün geçince biz artık tedirgin olduk ve sorup soruşturmaya başladık.  Cizre görev yerine gönderdiğini söyledi, görev yeri karakolu gelmediğini Cizre'de olduğunu söyledi. Bingöl'deki jandarmaya gittik ve onların girişimleriyle Cizre'deki komutanlara ulaştık. Bu kez, Emrah'ın hiç gelmediğini ve girişinin yapılmadığını söylediler. Ama biz 10 gün kendisiyle görüştük, babası para gönderdi makbuz var elimizde 3 Ağustos'ta Cizre kabul toplama merkezindeki ATM'lerden para çekilmiş” dedi.

“ARKADAŞLARI SABAH KALKTIK EMRAH YOK”

Cizre kabul toplama merkezindeki askerlerle görüştüklerini belirten Avunan, şunları söyledi: “Arkadaşlarıyla görüştük, Emrah ile tanıştıklarını söylediler. Emrah ile akşam beraber yattıklarını, sabah kalktıklarında Emrah'ın olmadığını söylediler. 4 ay önce Savcılığa başvuru yaptık ama sonuç çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gittik bütün yetkililerle görüşmeye çalıştık bazıları hiç umursamadı bizleri. Görüştüklerimizde bizleri geri aramadı.”

‘Vatanını seven bir askerin biran da ortadan kaybolması neden göz ardı ediliyor' diyen Avunan, şunları söyledi: “ Yetkililere sesleniyoruz; biraz empati kurarak Emrah'ı kendi çocuklarının yerine koysunlar. Allah rızası için elinizden ne geliyorsa, yapın. Ölüyse ölüsünü verin, sağ ise en azından sesini duyalım. Ailesi perişan durumda, annesinin yüzüne bakacak yüreğimiz yok.”

Kimi yetkililerin Emrah'ın firar etme ihtimalini değerlendirdiğini kaydeden Avunan, “Emrah'ın firar etmesi için hiçbir neden yok. Uzman çavuş olmak istiyordu, bunu arkadaşları biliyor. Firar edecek olsaydı veya siyasi bir düşüncesi olsaydı dağıtım iznine gelir ve usta birliğine gitmezdi. Herhangi bir siyasi görüşe bağlı değildi, vatanını, milletini, bayrağını seven bir insandı. Vatanına ihanet edecek bir insan değildir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın