KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Eğin, ak parti'ye katıldı

2011 genel seçimlerinde BBP’den Bingöl Milletvekili Adayı olan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ortaya çıkan tablodan duyduğu rahatsızlık nedeniyle BBP’den istifa eden Cemal Eğin, AK Parti’ye katıldı. Eğin’in rozetini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem taktı.

Eğin, ak parti`ye katıldı
02 ŞUBAT 2015 PAZARTESİ 00:44
0
3957
2
AA aa

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun uzun yıllar protokol başkanlığını yapan, 2011 genel seçimlerinde de BBP'den Bingöl Milletvekili Adayı olan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partisinden istifa edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiği inancını paylaşan Cemal Eğin, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde AK Parti'ye resmen katıldı.

Eğin'in yeni parti rozetini, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem taktı. Eğin ile birlikte, BBP'den istifa eden BBP Merkez İlçe Eski Başkanı Cezayir Genç ve Genç İlçe Eski Başkanı Selim Vural da AK Parti'ye katılan isimler oldu.

“AK PARTİ'DE DAHA FAZLA HİZMET YAPABİLECEĞİME İNANIYORUM”

Aday olduğu 2011 Genel Seçimlerinde Bingöl'ün 288 köyünü gezdiğini belirten Eğin, “Kapısını çaldığımız insanlar ısrarla neden Ak Parti'den aday olmadığımızı sordular. ‘Hizmet etmek istemiyor musun? Senin Ak Parti'de olman gerekiyor' diyorlardı. Seçimlerden birkaç gün sonra Sayın Bakanımız ile görüştüğümde, ‘Her gittiğim köyde ismini duydum. Güzel bir çalışma yaptın' dedi. Bende dedim ki ‘her gittiğim köyde Ak Parti benim önüme çıktı.' Belediye Başkanlığı seçiminde de Bingöl'e geldim ve 5 siyasi partiyi ziyaret ederek belediyenin iktidar partisinde kalması gerektiğini ifade ettim, bu yönde çalışmalar yaptım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de taraf olmam gerektiğine inandım ve inandığım gibi de yaptım. Çünkü BBP'nin, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinden çıkıldığını, Genel Merkezin politikalarının beni temsil etmediğini gördüm. Eski Kulüp Başkanım da olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğine inandığım için seçimden önce BBP'den istifa edip bunu kamuoyuyla da paylaştım. Halkımızın ve yakın çevremin olumlu görüş ve yaklaşımları da, istifa etmekte ne kadar haklı olduğumu tasdikler nitelikteydi. O günden sonra birçok programda bir araya geldiğim Bingöllü siyasilerimizin de katılım davetleri oldu. Halkımızdan da zaten Ak Parti'ye geçmem yönünde büyük talep vardı. Ben de bu mücadelenin tarafı olmak, halkıma hizmet edebilmek adına AK Parti ailesine katılmış oldum. Nasipmiş. Ak Parti'de daha fazla hizmet yapabileceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET DIŞARIDAN BİR OPERASYON YAPILIYOR”

Ak Parti'ye yoğun saldırılan olduğunu söyleyen Eğin, “Ben de mazlumların yanında yer almam gerektiğine inanıyorum. Türkiye Devleti Hükümetine dışarıdan bir operasyon yapılıyor. Bende bu saldırılara karşı memleket sever biri olarak hükümetimizin yanında yer aldım. Bu büyük aileye beni davet ettiler. Genel Başkan Yardımcımız ve Sayın Bakanımız tarafından rozet takıldı. Halkımızda bunu sevinçle karşıladı. Bende bundan böyle Ak Parti ailesinin bir üyesiyim.”

ADAY OLACAK MI?

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olup olmayacağının sorulduğu Eğin, şunları söyledi; “Benim 20 yıllık bir siyasi tecrübem var. Toplumun nabzına bakmak lazım, 2011 seçimlerinde ben kendimi kanıtladım. Profesyonel olarak çalıştım ve kapısını çalmadığım, gönlünü almadığım kimse kalmadı. Önümüzdeki en büyük engel baraj engeliydi. Bu seçimde hemşerilerimden bir talep olur, üst makamlardan da bir görev teklif edilirse memleketime ve hemşerilerime hizmet etmekten kaçmam” dedi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
cezayir genç (@Misafir_18523)
02 Şubat 2015 Pazartesi 20:07
az konus az uyu az ye yemeği

insanlık uğruna sarf et emeği

öğret insanlara kardeş demeyi

kulu kul içinde sakın bozma he kardeş !

bu bahçe herkesin kimse kimsenin arka bahçesi değildir partiler kişilerin tekelinde değildir ! v.selam
Fevzi ALANTAR (@Misafir_18516)
02 Şubat 2015 Pazartesi 09:14
Ekmekçiler AKP de toplanmaya başladı. Daha dün AKP yi eleştirenler şimdi menfaat için partimize geliyor. Bu tip insanlara ödün vermeyelim. Bırakalım partimize kuyruk olsunlar.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın