KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Eğitim yerine boyalarla vakit geçiriyorlar

2013-2014 eğitim öğretim yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOGS) sınavıyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Metin Kılıç, Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya; “Milli Eğitim müdürlüğü yerine inşaat işleri müdürlüğü diye isim değiştirseler daha yerinde olacak” eleştirisinde bulundu.

Eğitim yerine boyalarla vakit geçiriyorlar
30 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ 07:24
0
1898
1
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOGS ile geldiği noktada uygulama krizine girdiğini ifade eden Kılıç, öğrenci ve velilerin mağdur edildiğini söyledi.

Nakil işlemlerinin önceki gün itibariyle son bulduğunu belirten Kılıç: “Ancak hiçbir öğrenci sistem hatasından dolayı nakil işlemi gerçekleştiremedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu işin içinden çıkamadığı gibi öğrenci velilerine yardımcı olmak amacı ile hiçbir tedbir almamıştır. Eğitimin tanımı konusunda ilimizde insan odaklı düşünmek yerine bina, boya ve beton odaklı bir eğitim anlayışı ile karşı karşıyayız. Her gün yerel gazetelerde boy boy resimlerle yeni binaların beton, boya ve badana haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Milli Eğitim müdürlüğü yerine İnşaat işleri müdürlüğü diye isim değiştirseler daha yerinde olacak. Bu kadar basını meşgul ederken bir haftadır toplumu geren ve hala germeye devam eden TEOGS yerleştirme sonuçları ile ilgili tek bir açıklama bulunmaması Milli Eğitim Müdürlüğünün geldiği noktayı göstermesi bakımından önemlidir” dedi.

“ÖĞRENCİ PROBLEMLERİ YOK SAYILMAKTA”

İl Merkezinden ilçelere yerleştirilen öğrenciler ile ilçeden Merkez ilçeye yerleştirilen öğrenci problemlerinin yok sayıldığını ifade eden Kılıç: “Öğrenci velileri hiçbir şekilde yardımcı olunmamaktadır. Bütün illerde olduğu gibi ilimizde yerleştirme konusunda ciddi sıkıntılar var iken hiçbir şekilde tedbir alınmaması toplumu hiçe saymaktır. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamalarla umursamaz bir şekilde 29 Eylül tarihine yönlendirmektedir. Ancak eğitim kurumlarının 15 Eylülde açılacağı göz önüne alınırsa iki haftalık bir sürenin şimdiden heba edildiği aşikardır” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sert eleştirilerde bulunan Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün usulsüz şube müdürü, okul müdürü ve okul müdür yardımcısı atama ve belirleme ile uğraşmak yerine eğitimin temel sorunlarını umursamamaktadır. Eğitimsen olarak bu işin takipçisi olacağımızı bildirirken temel insan haklarından olan eğitimin bu şekilde heba edilmesine göz yummayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Durumdan şikayetçi olan öğrenci velilerimizden de bu minvalde destek bekliyoruz. Yaşatılan mağduriyetin hukuki boyutunda da veliler ile beraber hareket edeceğimizin bilinmesi gerekir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat yalçın (@Misafir_17756)
31 Ağustos 2014 Pazar 16:57
memleketimin öğretmenleri sendikal haklar ve emeklilik hesabı yaparak zaman geçiriyor. bu malumat öğrencinin eğitimini düzeltecekse varın bu malumat gibi 10 malumat yayınlayın. düzeltirsiniz inşallah.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın