KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Eğitimin temel direği öğretmenlerdir

Eğitimde öğretmenlerin önemine vurgu yapan Vali Taşyapan: “Fiziki mekânları olmazsa olmaz ile görmekle beraber öğretmenlerimizin kalitesi, onların anlayışı eğitimin temelidir. Eğitimin temel direği öğretmenlerdir” dedi.

Eğitimin temel direği öğretmenlerdir
18 EYLÜL 2014 PERŞEMBE 00:35
0
1707
0
AA aa

 Bingöl'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı, İlköğretim Haftası açılış programı düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulunda, İstiklal Marşının okunması ve 8'inci sınıf öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine çiçek takdim etmesiyle başlayan programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Tugay Komutanı Murat Aygün, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, kurum amirleri, öğretmenler ve aileler katıldı.

SARI: SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE BAŞLADIK

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül itibariyle sorunsuz bir şekilde başladığını söyledi.

3 aylık yaz tatilinde hummalı bir çalışma sonucunda okullarda bütün fiziki eksikliklerin giderildiğini ifade eden Sarı: “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza en güzel şekilde fiziki ortam hazırlama gayretinde olduk ve bunu bitirdik. Türkiye'mizi 2023-2071 hedefine ulaştırmak için gece gündüz gayret etmek şuuruyla eğitim öğretime başladık” dedi.

760 YENİ ÖĞRETMEN

Öğretmen atamalarının geciktiğini ifade eden Sarı: “Bu sene öğretmen atamalarının gecikmesinden dolayı bir sıkıntı yaşadık. İnşallah Cuma günü itibariyle de aramıza 760 öğretmen arkadaşımız katılacak. Onların da katılmalarıyla birlikte Bingöl'de eğitim adına hiçbir bahanemiz kalmadı. Bingöl'ümüzün güzel insanına yakışır şekilde eğitim öğretimi sürdürmek, Yayladere'sinden Genç'in en uzak köylerine kadar bütün okullarımızı ziyaret etmek, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin isteklerini yerine getirmek bizim ana gayemizdir” diye konuştu.

Okul servisleri hakkında da bilgi veren Sarı: “Bu yıl itibariyle günlük 550 okul servisi öğrencilerimize hizmet verecek. Bu servislerle öğrencilerimizi evlerinin önünden alıp okullara getiriyoruz. Öğle yemeğini ikram ediyoruz. Akşam okul çıkışı da tekrar evlerine teslim ediyoruz” dedi.

VALİ TAŞYAPAN: “BİNGÖL ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİ”

60 binin üzerinde öğrencisiyle Bingöl'ün eğitim öğretimde çok önemli mesafeler kat ettiğini söyleyen Vali Taşyapan ise: “Fiziki anlamda bir sıkıntımız yok. Okullarımız birinci sınıflarda belli sayıların altında kaldı. Türkiye ortalamasının altında okul mevcutlarımız var. Ama okullarımız ne kadar güzel olursa olsun, fiziki mekânlarımız ne kadar cilalı ve parlak olursa olsun önemli olan onların içerisinde çocuklarımıza neler verildiğimizdir. Eğitimin temeli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizi ne kadar donanımlı, ne kadar bilgili, ne kadar insan sevgisiyle donanımlı, ne kadar çağın gerekliklerini algılayabilen kişiler olarak önce yetiştirir, sonra onları öğrencilerimizle karşı karşıya getirirsek sorumluluğu yüksek bilinci iyi öğrencilerimizin yetişmesine o kadar katkıda bulunacaklardır” dedi.

“ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Konuşmasında öğretmenlerin önemine vurgu yapan Taşyapan, şunları söyledi: “Fiziki mekânları olmazsa olmaz ile görmekle beraber öğretmenlerimizin kalitesi, onların anlayışı eğitimin temelidir. Eğitimin temel direği öğretmenlerdir. Çocuklarımız masum olarak dünyaya geliyorlar onları önce aileler sonra öğretmenler şekillendiriyor. Çocuklarımız ailelerden çok öğretmenlerin sözünden çıkmıyorlar. Çocuklar, ilkokul öğretmenlerini unutamazlar çünkü aileden sonra hayata dair bilgi aldıkları ilk kişiler ilkokul öğretmenleridir. Öğretmen arkadaşlarıma büyük görev düştüğünü, onların toplumumuzun geleceğinde ne kadar önemli kişiler olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. İnsan sevgisini, toplum sevgisini, beraber yaşamayı ailelerden sonra en iyi şekilde verecek olan kişiler öğretmenlerimizdir. İnsanı sevmeyen insan ilişkilerinde başarılı olamayan, beraber yaşamayı beraber yaşamanın gerekliklerini yerine getiremeyen bir birey toplumda hiçbir zaman hak ettiği yere varamayacaktır. Algıladığı başarıyı, arzuladığı hedefe hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Çocuklarımıza bilginin dışında sevgi, insan ilişkileri, toplumla beraber yaşamayı kazandırabilirsek onlara büyük hazineyi vermiş olacağız.” Program ikram ile sonlandırıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın