KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Erişim çözüldü sıra kalitede

Bingöl’de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Yılmaz, eğitim alanında yapılan yatırımlara vurgu yaptı; “Eğitimin fiziki altyapısında aşağı yukarı işimizi bitirmiş durumdayız. Yani erişim meselemiz çözüldü, sıra kalitede. Artık fiziki gelişmeye fazla kafa yormadan, kaliteliye odaklanacağımız bir döneme giriyoruz” dedi.

Erişim çözüldü sıra kalitede
06 EKİM 2015 SALI 22:18
0
3537
0
AA aa

 Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ‘2015-2016 eğitim öğretim yılı yatırım bilinçlendirme toplantısı'na katıldı.

İl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili adayları Yusuf Coşkun, Enver Fehmioğlu, kurum amirleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, eğitim alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Sarı, 2012-2015 yılları arasında yeni okul binası, onarım bakım hizmetleri, pansiyon, lojman, atölye, spor salonu ve güçlendirme hizmetlerine 245 milyon 962 Bin TL yatırım yapıldığını söyledi.

Sarı, 2002-2015 yılları arasında eğitimin fiziki altyapısına yapılan yatırımların toplam maliyetinin ise, 330 Milyon 839 Bin TL olduğunu kaydetti.

2015 yılı itibariyle okulların yüzde 58'inin yeni yapıldığını kaydeden Sarı, geri kalan okulların yüzde 77'sinin onarıldığını ve yüzde 13'ünün de güçlendirildiğini söyledi.

KÖŞGER: “BİNGÖL TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA”

Toplantıda konuşan İl Valisi Köşger, eğitim alanında yapılan yatırımla Bingöl'ün Türkiye geneli iyi bir pozisyona geldiğini söyledi.

Bingöl'de sınıf başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde yüzde 21, ortaöğretimde yüzde 26 olduğunu belirten Vali Köşger “Bunu Türkiye genelinde mukayese ettiğimizde ilköğretim yüzde 32, ortaöğretimde 36. Dolayısıyla Bingöl Türkiye ortalamasının çok altında. Neredeyse özel okullar gibi bir sınıf ortalamasına ulaşmış durumdayız” diye konuştu.

Vali Köşger, Bingöl'ün bölgede ve ülkede örnek bir il haline getirilmesi için hiçbir engelin kalmadığını söyledi.

YILMAZ: “EĞİTİM EN KÖKLÜ YATIRIMDIR”

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, eğitim alanına yapılan yatırımların önemine değindi.

Yılmaz, “Milli eğitimin fiziki yatırımlarında son 13 yılda, özellikle son 4 yılda adeta bir sıçrama gerçekleştirildiğini ifade bilirim. Eğitim yatırımları uzun vadeli sonuç veren yatırımlardır. Bugün yapılan yatırımın sonucu belki 10 yıl sonra görülür ama en köklü yatırımladır.  Bunları yapan ülkeler geleceklerini kurtarırlar, yapmayanlar geleceklerini kaybederler. Burada yapılan yatırımların sonucunu gelecekte hep birlikte göreceğiz. Biz hep şunu ifade ediyoruz, en büyük varlığımız, en büyük sermayemiz insanımızdır. Bir ülkenin en büyük zenginliği insanıdır. Bize düşen en büyük görev çocuklarımızı iyi yetiştirmektir” dedi.

Kız çocuklarının okula kazandırılması gerektiğini kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti: “Kız çocuklarının okuması çok çok önemli. En az erkek çocuklar kadar,  kız çocuklarının okuması, iyi yetiştirilmesi son derece önemlidir. Bunun için emin güvenirli ortamlara ihtiyaç var. Devlet olarak bu ortamları yapmazsak kimse çocuklarını emanet etmiyor, okula göndermiyor. Özellikle kırsal alanlardaki kız çocuklarının eğitimden geri kaldığını görüyoruz. Bu konuda elimizden gelen tüm desteği sağladık” diye konuştu.

“ERİŞİM ÇÖZÜLDÜ SIRA KALİTEDE”

Eğitimin fiziki altyapısına yapılan yatırımlarla erişim meselesinin çözüldüğünü kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün itibariyle Bingöl'de eğitim fiziki altyapısında aşağı yukarı işimizi bitirmiş durumdayız. Buna erişim meselesi deniliyor, bundan sonraki süreç kalite meseledir. Artık fiziki gelişmeye fazla kafa yormadan, kaliteliye odaklanacağımız bir döneme giriyoruz. Erişim meselesini çözmek kolay olmadı, bizim yaptığımız hesaplara göre, Bingöl'ün temel eğitim ve ortaöğretim altyapısına yarım katrilyon yatırım yapmışız. Üniversiteyi kattığımız zaman 700 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımı gerçekleştirmişiz.”

İKİ OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Yılmaz ve beraberindekiler buradaki programın ardından Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, Bingöl'ün son dönemde eğitimde adeta sessiz bir devrim yaptığını ifade ederek, eğitim yatırımlarının kısa sürede sonuç veren yatırımlar olmadığını söyledi.

En kıymetli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu kaydeden Yılmaz, “Çünkü eğitim, insana yapılan yatırım demektir, gençlerimize, çocuklarımıza yatırım demektir. Bu yönüyle Bingöl'ün geleceğine yapılan yatırım demektir. Biz hep şunun altını çiziyoruz; bizim hükümet olarak bütün politikalarımızın merkezinde insan var. En değerli varlığımız insandır. İnsan, eşrefi mahlukattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir. Dolayısıyla biz, bir taraftan insan onurunu yüceltmek durumundayız, insana değer vermek durumundayız, diğer taraftan da her çabamızda, her politikamız da insana hizmet etmek durumundayız. Biz diyoruz ki, devlette, hükümette, her şey insan içindir. İnsanlar devlet için değil, devlet insan içindir. Bizim anlayışımız bu. Allah'ın izniyle önümüzdeki dönemde huzurla, güvenle, istikrarla  daha fazlasını yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili ve Milletvekili adayı Enver Fehmioğlu, Yusuf Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile birlikte Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışının gerçekleştirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın