KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Eylül'de bitiyor!

Bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen tekstilkent projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Yılmaz, çalışmaların Eylül ayına kadar bitirileceğini söyledi.

Eylül`de bitiyor!
22 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA 00:14
0
2771
0
AA aa

Bingöl'de bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı ile işbirliği içinde yürütülen ‘Tekstilkent' projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile atölyeleri inceleyen Yılmaz, firma yetkililerinden bilgi aldı.

8,5 MİLYONLUK YATIRIM

Tekstil kent projesinin Bingöl için çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Tek başına 8,5 milyon Türk Lirası tutarında bir yatırımdan bahsediyoruz. Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilen bu yatırımın 3,6 milyon lirası Fırat Kalkınma Ajansı tarafından güdümlü projeler kapsamında destekleniyor. Bingöl ile ilgili iki temel önceliğimiz var. Bunlardan bir tanesi, şehrimizi güzelleştirmek, daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak, diğeri ise istihdam alanları oluşturmaktır. Bingöl, genç ve dinamik bir nüfusa sahip, bu genç nüfusumuzu istihdam etmek için yeni alanlar açmak durumundayız.  Bingöl'ümüzün tarımını geliştirmeye devam ederken, diğer taraftan da sanayimizi geliştirmek için gayret sarf ediyoruz. Organize sanayi bölgemizde belli bir mesafe aldık devam ediyoruz, küçük sanayi sitelerimizle ilgili belli çalışmalarımız var ama son dönemlerde yaptığımız en önemli projemiz, tekstil kent projesidir. Bunun mantığı şu, arazi devletten, binalarımızı devletimiz bundan sonra yatırımları davet edip, insanlarımızı istihdam etmelerini sağlayacağız” dedi.

“GENİŞLETMEYİ DE PLANLIYORUZ”

Tekstil kentin bitirilip, tam kapasiteye ulaştırılması halinde Bin kişilik istihdam öngörüldüğünü kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Bu Bingöl'ümüz için çok önemli bir rakam İnşallah burada başarılı olursak, arzu ettiğimiz verimi alırsak burayı genişletmeyi de planlıyoruz. İleri de yanına yeni yeni unsurlarda ekleyerek, tekstil kenti, bir tekstil ihtisas organize bölgesine dönüştürme fikrimizde var.”

DESTEKLEMELER KAPIDA

Konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlara dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “Hükümet olarak da temel önceliğimiz Güneydoğu'ya Doğu'ya daha fazla yatırım yapmak ve daha fazla istihdam oluşturmak. Gerekirse, buradaki fabrikalar için, istihdam için yeni bazı destek unsurlarını da devreye sokabiliriz. Temel amacımız daha huzurlu bir bölge olsun, insanlarımız daha rahat bir şekilde yaşasın. Türkiye'nin batısında, kuzeyinde ne varsa doğusunda da güneydoğusunda da bunlar olsun istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Son 14 yılda altyapıya çok büyük yatırımlar yaptık, şimdi bu yatırımlardan istihdama dönük olarak daha fazla fayda elde etme zamanı gelmiş durumda. Dolayısıyla önümüzdeki dönem, her bakımda istihdama dönük politikaları desteklemeye dönük çok güçlü bir şekilde ortaya koyacak bir dönem olacaktır. İstihdamı çok önemsiyoruz. Çünkü istihdam sadece ekonomik bir kavram değil, bir insanın bir iş bulması, aşının, işinin olması hem ekonomik anlamda önemli, hem de sosyal anlamda önemli. İşi gücü olan insan daha iyi bir aile ortamı oluşturabiliyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor, sosyal faaliyetlere daha rahat katılabiliyor. Dolayısıyla istihdam dediğimiz hadise, bir insana bir iş buluruz dediğimiz hadise, ekonomik olduğu kadar, sosyal, kültürel hayatımıza yansımaları olan bir hadise. Bu önümüzdeki süreçte istihdam, istihdam diyeceğiz. Bu sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın