KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Faydalı bireyler yetiştirmek zorundayız

Bingöl’ün Solhan ilçesinde öğrenci, öğretmen, veli ve memurlara yönelik seminerde konuşan Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, “Anne, baba ve öğretmen olarak, çocuklara yön ve yol göstererek, topluma, millete, İslam coğrafyasına faydalı bir birey olma bilincini vermek zorundayız.” dedi.

Faydalı bireyler yetiştirmek zorundayız
17 ŞUBAT 2017 CUMA 00:44
0
1624
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Eğitimde farkındalık oluşturmak' amacıyla idareci, öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik seminerler verildi.

Kendi alanında uzman, toplumun kültürel ve ahlaki değerlerine önem veren, tanınmış yazarların ve kişisel gelişim uzmanlarının halka ve öğrencilere faydalı olacağına inanılan seminerler dizisinin belli aralıklarla devam edeceği belirtildi. 

Solhan Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, idareci, öğretmen, veli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Solhan Kültür Merkezinde Eğitimci Yazar Sait Çamlıca tarafından ilçedeki öğrenci, öğretmen, veli ve memurlara yönelik ayrı ayrı seminerler verildi.

Solhan Kültür Merkezinde üç oturum şeklinde sunum gerçekleştiren Sait Çamlıca, Seminerin birinci oturumu 12 sınıf öğrencilerine, ‘Kişisel gelişim, sınav kaygısı nasıl yok edilebilir ve özgüven duygusunun Pekiştirilmesi, motivasyon ve başarı duyguları pekiştirilmesi' konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerin ikinci oturumu ise, memurlara, imam ve velilere; ‘olumlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek ve aile içi iletişim çocuğun başarısını nasıl etkiler' hakkında bilgiler verildi.

Seminerin üçüncü ve son oturumu ise öğretmenlere eğitim sürecinde motivasyonlarının arttırılması öğrenci ve öğretmen ilişkileri konularında konferans verdi.

Seminerin birinci oturumunda 9-10-11-12 sınıf İmam Hatip Lisesi ve Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine ‘Kişisel gelişim, sınav kaygısı nasıl yok edilebilir ve özgüven duygusunun pekiştirilmesi' hakkında konuşan eden Sait Çamlıca, “Öğrenciler için ders sıkıcı ve zor gelebilir, öğrenci yaşı gereği ders ona sıkıcı gelir, ama ders öğrenmek için olursa sıkıntı olmaz. Anne babalar öğrenciyi ders okuma alışkanlıklarını aşılayabilmelidir. Okuma işi, biraz gayret ve fedakârlık ister. Kötü anne baba yoktur, eski alışkanlıklar çocukların eğitimi üzerinde etkisi vardır. Lise eğitiminde zorunluluk olmaması gerekir, istenmeyen öğrenciyi zorla bitirip zorla üniversiteyi okutamazsınız. Okumasanız meslek edinebilirsiniz. Okuyan kişi derslerini de sevmek zorundasınız. Hem ders çalışmayıp hem üniversite okuyorum ikisi bir arada olmaz.” Dedi. 

“BİR MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORSANIZ BİR BEDEL ÖDEMEK ZORUNDASINIZ”

Her işte olduğu gibi öğretmen, doktor veya herhangi bir meslek sahibi olmak istiyorsanız bir bedel ödemek zorundasınız.” Diyen Eğitimci Yazar Çamlıca,  “Önce sıkıntılara katlanırsınız sonra sefayı sürdüreceksin. Üniversiteyi çalışmak için her gün düzenli ve disiplinli ders çalışmaktan geçer. Uzun süre hafızada bilgiyi tekrar edilirse hafıza onu daha uzun süre saklar. Okulda öğrendiğinizi eğer evde tekrar etmezseniz asla öğrenme gerçekleşmez. Ders çalışma mücadelesini vermezseniz asla başarılı olamazsınız.” Diye konuştu.

“TEKNOLOJİYE HÂKİM OLMAKLA, TEKNOLOJİYE MAHKÛM OLMAK ARASINDAKİ DENGE SAĞLANMALI”

Yazar Çamlıca, “Teknolojiye hâkim olmakla, teknolojiye mahkûm olmak arasındaki dengeyi kuramazsanız, hiçbir idealinize kavuşamazsınız. İnsanın en büyük hazinesinden birisi zamandır. Zamanla iyi bir yarış içerisindesiniz. Sizin probleminiz içinizle olan savaştır. Bu savaşı kazanmadan hiçbir savaşı kazanamazsınız. Çağımızda teknoloji çok ilerde 13-14 yaşındaki genç, anne babasından daha ileri bir düzeydedir. İnsanlık tarihinden ilk defa okuma yazma öğrenmeden ipad kullanan bir nesil yetişecek. Teknoloji karşısında zamanla yarışırsınız eğer zekânızı kullanmıyorsanız kendi geleceğinizi inşa edemezsiniz. Masanın başındasınız eğer televizyon, bilgisayar ve telefonunuzu kapatmayıp kendi idealiniz için çalışmıyorsanız başarılı olamazsınız. ”dedi.

“İSLAM BİLİNCİYLE YETİŞEN TOPLUMA FAYDALI NESİLLER YETİŞTİRMEK LAZIM”

Seminerin ikinci oturumu ise, memurlara, imam ve velilere,  ‘Olumlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek ve aile içi iletişim çocuğun başarısını nasıl etkiler' hakkında konuşan Sait Çamlıca,  “Ben genelde çocuk ve gençlere eğitim vermeyi çok arzu ediyorum. Gençler bizden daha zekidir. Onlara sarraf olmak zorundayız. Anne, baba ve öğretmen olarak biz çocuklara yön ve yol vererek enerjisini topluma, millete, İslam coğrafyasına faydalı bir birey olma bilincini vermek zorundayız. Onun için hepimize çok sorumluluk düşüyor. Nasılsa sahip çıkılmazsa vatanın batması gibi mısralarda geçiyorsa çocuklara ve gençlere sahip çıkmazsak onları kaybederiz.” dedi.

“BİR ÇOCUĞA MERHAMETLİ OLMAYI ÖĞRETMEK, O ÇOCUĞA FEN LİSESİNİ ÖĞRETMEKTEN DAHA İYİDİR”

Çamlıca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahkumlara da programlar yapıyorum, bazen çocuk mahkûmlarına da program yapıyorum. Ne zaman çocuk mahkûmlarına programlarımda kendimi de sorgularım öğretmen olarak, öğretmenliğimi anne babalarını da sorgularım. Bizlerin yaptığı hataları sorgularım. Daha 13 yaşında bir çocuk cinayet işliyorsa, bıyıkları terlememiş 14-15 yaşındaki bir çocuk suç işliyorsa o çocuğu bozulma sürecini kötü alışkanlık edinme sürecini, nerede yanlış yapılmışsa bunun sorumlusu bizleriz. Bir çocuğa sabırlı olmayı öğretmek, matematiği öğretmekten daha iyidir. Bir çocuğa merhametli olmayı öğretmek, o çocuğa fen lisesini öğretmekten daha iyidir. Önceliklerimizi toplum olarak mutlaka sorgulamak zorundayız.”

“BEŞİKTEN MEZARA KADAR İLİM TAHSİL EDİNİZ”

“Rahmetli Erbakan'ın şu sözünü unutmamak gerekir.” Diyen Çamlıca, şunları söyledi: “Derdi ki “Matematikte 4'ü 5'ten büyüktür anlatmak kolay da helal olan 4'ü haram olan 5'ten daha büyüktür öğretebilmektir.” Bu sorumluluk sadece okulda, camideki bir sorumluluk değildir. Bu sorumluluk kendi memleketimizdeki sorumluluktur. Eğitimi sadece diploma almakla olmuyor. “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.” Diyen bir Peygamberin ümmeti olarak ama maalesef okul bitince bizim de eğitimimiz bitiyor. Çocuklarımıza kitap ve ders sevdirmek istiyorsak kitap okumayı ilk önce kendimiz okumalıyız. Hayatı boyunca babasının elinde kitap görmemiş bir çocuğa nasıl ders çalış diyebiliriz. Etrafındaki büyüklerden öğrenerek, taklit ederek öğreniyorlar çocuklar. 25 yıl eğitim alıp doktor olmuş biri 50 yaşına gelmiş eline kitap almamışsa kusura bakmasın o doktor cahildir. Bizim toplumuzda şöyle bir algı var ilkokuldan üniversiteye eğitim tek var bu yanlıştır. Beşikten mezara kadar, anne karnında başlar toprakta biter eğitim. “İlim tahsil etmek her kadın ve erkeğe farzdır.” Maalesef evlerimizde, mabetlerimizde, okullarımızda kütüphane yok. Müslüman'ın elinde ve evinde kitap olmalıdır. Bizden geçti kelimesi toplumumuzda çok yanlış, üniversite bitti her şey bitti demek yanlış, Peygamberimiz 40 yaşında peygamberlik yeni geldi“ şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın