KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Gayretimiz huzur ve selamet için

HÜDA PAR Genç İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Bütün gayretimiz memleketin huzuru ve selameti içindir” dedi.

Gayretimiz huzur ve selamet için
27 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:31
0
1785
0
AA aa

 

HÜDA PAR Genç İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen iftar programına Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bölgenin tanınmış âlimlerinden İttihat'ul- Ulema üyesi Molla Sahap Korkutata, parti teşkilatı katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş'ın selamlama konuşması yapmasından sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden İttihat'ul- Ulema üyesi Molla Sahap Korkutata söz aldı.

Korkutata, memleketin başına yağmurlar gibi felaketler yağarken sizin bu ibadetleriniz felaketlerin önlenmesine vesile olduğunu ifade etti. Korkutata, “Kıymetli Müslümanlar biz Ramazanlarımızı Kur'anı mızı, namazımızı, bi-hakki ile değer vermedik. Onların ne kadar değerli olduğunu, hayatımıza ne kadar değer kattıkları konusunda maalesef zayıfız. Ama değerli Müslümanlar, Sizin bu mübarek Ramazan'ınızı, tuttuğunuz bu orucunuz, kıldığınız o namazlarınız, işlediğiniz her hayır işleri gerçekten hem şahsınıza hem de topluma faydası olmuştur. Çünkü bir örnek olarak şöyle diyeyim, yani yüz yıldır bu memleketin başına yağmurlar gibi felaketler yağarken sizin bu ibadetleriniz vesile oldu ki, bu İslam dini kazılmadı sökülmedi ve buraya yabancılaştırılmadı. Onun için inşallah bu saatten sonra bütün sivil toplum kuruluşları birleşir gerçek manada ümmet şuurunu ortaya çıkartırlar” dedi.

Korkutata'nın konuşmasından sonra söz alan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kendisini iftara davet eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı'ya teşekkür ederek, ‘Bu gibi programların Kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi daim kılar.” Dedi.

 “BÜTÜN GAYRETİMİZ MEMLEKETİN HUZURU VE SELAMETİ İÇİNDİR”

Hür Dava Partisi olarak bütün gayret ve temennimiz ülkenin huzuru ve barışı olduğunu söyleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Ramazan ayından başkada memlekete huzur ve barışı verecek başka bir beşeri güç olmadığını belirtti.

Tasalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli misafirlerimiz Hür Dava Partisinin iftar yemeğine katıldığınız için hepiniz hoş geldiniz. Rabbim Ramazan ayının güzel günlerinden birini daha yaşıyoruz. Hamdolsun işte Ramazan ayının böyle güzellikleri var. Bizleri bir araya getiriyor, bizleri kaynaştırıyor. Temennimiz bizler HÜDA PAR olarak bütün günlerimizin, bütün yıllarımızın, bütün senemizin işte böyle Ramazan ayı gibi böyle geçmesini umut ediyoruz. Bütün gayretimiz bütün çabamız bunun içindir arkadaşlar. Memleketin huzuru için memleketin barışı ve selameti içindir. Ramazan'dan başkada, İslam'dan başkada memlekete huzur, sükûnet ve barışı verecek başka bir beşeri güç yoktur”

“KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİRSEK ŞİDDET VE ÇATIŞMA ASLA MAHAL BULMAYACAK”

Tasalı, konuşmasında kardeşlik vurgusu yaparak şunları söyledi: “Temennimiz bundan böylede Ramazanda ki ilişkilerimizin, dostluk ve fedakârlıklarımızın devam etmesidir. Zira rabbimiz bizden bunu istiyor. Bunu devam ettiğimiz zaman emin olun ki arkadaşlar, bu gömültü, bu patırtı, bu şiddet ve bu çatışma asla mahal bulmayacaktır. İslami merkeze koyduğumuz zaman, inanç değerlerimizi merkeze koyduğumuz zaman inşallah hem dünyada hem de ahrette saadete ermiş olacağız. Yüce rabbimiz bundan sonrası için önümüzde ki yıllar için ramazanı, kadir gecemizi ve Ramazan bayramını cümlemize, bölgemize, memleketimize ve özelikle ümmeti Muhammed'e barış, huzur ve selamete vesile olsun inşallah. Bu Ramazan ayı her daim Müslümanların kardeşliğine vesile olsun diyoruz. Zulüm altında, bombalar altında yemek bulmayan ve de bulanlarda iftarını açacak bir yeri olmayan kardeşlerimiz var. Rabbim bu kardeşlerimizde bir an önce kurtuluş nasip etsin” (İLKHA)


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın