KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Gaziler o geceyi anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan 16 gazi, Bingöl’de düzenlenen programda o gece yaşadıklarını anlattı.

Gaziler o geceyi anlattı
15 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA 23:19
0
1813
0
AA aa

İstanbul 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği tarafından başlatılan “Ümmetin Fedaileri 15 Temmuz'u Anlatıyor” Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz günü milletin tarihteki en karanlık gecelerden birisini daha yaşadığını söyledi.

“Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldık” diyen Vali Köşger, “Bizim içimizden çıkan, bizim ekmeğimizi yiyen, evladımız değimiz, komşumuzun çocuğu, bizim mahalleden çıkan, aynı okulda yetiştiğimiz veya soframızda ekmeğimizi bölüştüğümüz birçok insan, bu milletin vergileriyle alınmış silahları bu millete doğrultular. Tarihte böylesi bir ihanet başka bir milletin başına gelmemiştir. İşte o noktada 249 şehidimiz gibi gazilerimiz onların karşısında yiğitçe bir duruş sergilediği gibi, topyekûn bu millet aslan gibi bir duruş sergilediği için bugün bu ülke Suriye değil” diye konuştu.

Vali Köşger, “Bugün Suriye, bir Safiye Bayat'ı, bir Batuhan'ı, bir Ömer Halis Demir'i olmadığı için bugün bu halde. Suriye, tozla toprak, yerle yeksan olmuş durumdadır. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin, bütün gazilerimizin de ecrini kat, kat versin inşallah” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de birer selamlama konuşması yaptı.

İstanbul 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği Başkanı Musa İlhan da darbe gecesi yaşadıklarını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) binasında cuntacı askerlerin tüfekle ateş açtığı sırada yaralandığını hatırlatan İlhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi'nden 20'ye yakın cuntacı askeri dışarı çıkardıklarını söyledi.

Daha sonra gaziler Onur Asutay, Mehmet Akif Özdemir, Ferhat Emre, Sedat Yalçın, Mehmet Bostan, Üzeyir Civan, Mehmet Memiş Sıdar, Fatih Koca, Safiye Bayat, Savaş Halisdemir. Batuhan Çetiner, Fatih Keçeci, Yavuz Kaya, Nebahat Topaloğlu ve Mehmet Köse, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gazisi Muhammed Enes Karagöz'ün okuduğu şiir büyük beğeni toplarken, gruptaki en küçük gazi 9 yaşındaki Batuhan Çetiner ise ilgi odağı oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın