KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Genç halkı israil'i lanetledi

Genç ilçesinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.

Genç halkı israil`i lanetledi
26 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ 01:29
0
2650
0
AA aa

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı ve katliamları, tüm yurtta olduğu gibi Genç ilçesinde de protesto edildi. Akşam saatlerinde İlçe merkezi Petrol mevkiinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Cumhuriyet Caddesi Dörtyol mevkiine doğru yürüyüş yaptı. Filistin bayrağının asılı bulunduğu alana gelen kalabalık grup, ‘İslam'ın ilk kıblesi Mescide-i Aksa yok oluyor' ‘Kahrolsun İsrail' şeklinde slogan atıp İsrail'i protesto etti. 'Gazze'de, Rojava'da, Arakan'da katliam var' dövizleri açan vatandaşlar, tek yürek olup yaşanan zulmü kınadı.

“ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM”

Dötyol mevkiinde açılan Filistin bayrağı altında toplanan gurup adına açıklama yapan Veysel Sekin isimli vatandaş, sivil halka karşı silah kullanan, katliam uygulayıp masum insanların üzerine ölüm kusanların insanlıktan çıktığını söyledi. Sekin açıklamasını şöyle devam etti: “Evrensel hukuk, uluslararası sözleşmeler insanlığa karşı işlenen suçun cezasını ortaya koyuyor. Filistin'e kan ihraç eden İsrailli katiller, Arakanlı Müslümanlara soykırım uygulayan cuntacılar, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmedenler uluslararası ceza mahkemesinde sanık sandalyesine oturtulmalı, insanlık adına yargılanmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdırlar. Uluslararası mahkemeler yargılamasa da, uluslararası kuruluşlar sussa da 21. yüzyılın canilerine, katillerine, gaddarlarına kurtuluş yok.” dedi.

Açıklamasına: “Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar” sözleriyle devam eden Sekin: “Filistin'in mazlum halkı, Gazze meydanında silaha sarılmadan, fitneye bulaşmadan inanarak ve Rabbine sığınarak dünyadaki zulmü sona erdirecek. İslam dünyasında hakkın galip gelmesini, batılın sona ermesini sağlayacak idrake hayat veriyor. İnsanlık için yeni bir çığır açılıyor. İşte bu yüzden diyoruz ki; Filistin halkı başta olmak üzere ‘mazlumlar ya kazanacak, ya kazanacak.' Kendi elleriyle yaptıkları putu acıkınca yiyen cahiliye toplumu gibi, kendilerini demokrasinin beşiği olarak gören ABD ve AB, akan Müslüman kanı olunca, putlaştırdıkları demokrasiyi yemekten geri durmuyorlar. Bizler insanı eşrefi mahlûkat gören, insana hizmeti ibadet bilen bir medeniyetin mensuplarıyız. Onun için uyanık olmalıyız. Ve oynanan oyunu bozmalıyız” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın