KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Genç myo faaliyete geçti

2009 yılından beri Bingöl Üniversitesi Merkez Kampüsünde eğitime devam eden Genç Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, bugün itibariyle Genç’te eğitime başlayacak.

Genç myo faaliyete geçti
05 EKİM 2015 PAZARTESİ 06:52
0
2146
0
AA aa

 Kurulduğu günden beri Bingöl Üniversitesi kampüsünde öğretime devam eden Genç MYO, bitme aşamasında olan inşaatta son rötuşlar kaldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Genç MYO Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, 315 öğrenci ile 12 Ekim Pazartesi günü Genç'te eğitime start vereceklerini söyledi.

Bilgisayar programcılığı, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, çocuk gelişimi, elektrik elektrikli cihaz teknolojisi programı, muhasebe ve vergi uygulamaları, ormancılık ve orman ürünleri, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, aromatik bitkiler, su ürünleri ve organik tarım gibi bölümlerin olduğu Genç MYO'nun Genç'e yeni bir çehre kazandırması bekleniyor.

200 KİŞİLİK KIZ YURDU HAZIR

 Bingöl'de özellikle en büyük sorunlardan biri olan öğrenci barınma sorunu Genç'te pek sorun olmayacak gibi. Özel teşebbüsler tarafından 200 kişilik kız öğrenci yurdunun hazır olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yüksel, erkek öğrenciler için de çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

SENEYE YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Konu hakkında soruları cevaplayan Genç MYO Müdürü Doç. Dr. Yüksel, “Meslek Yüksekokulumuz 2015'te eğitime hazır hale gelecek. Şuanda 315 öğrenci yüksekokulumuz bünyesinde eğitim görüyor. Bu sayı seneye yükselecek. Allah'ın izniyle gelişimde lider üniversite olacağız” dedi.

 8 BİN METREKARELİK KAPALI ALANA SAHİP

Genç Meslek Yüksekokulu 16,5 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 8 Bin metrekarelik kapalı alana sahip. 2009 yılından beri fiziki bina sorunu yüzünden Genç'te hizmet veremeyen Genç MYO öğrencileri şimdiye kadar Bingöl Üniversitesi kampüsünde eğitim görüyordu. Geçtiğimiz yıl yer sorunu çözülen Genç MYO için 25 Haziran 2014 tarihinde Bingöl Üniversitesi Rektörlük binasında ihalesi yapıldı. Gerçekleşen ihalenin ardından yapılan yer teslimi ile birlikte ilk kazması geçtiğimiz yıl vurulan Genç Meslek Yüksekokulu, Genç'e hayırlı olsun.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın