KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Genç'te büyük yangın!

Bingöl’ün Genç İlçesine bağlı Meşedalı köyü Kovacık (Binziyar) mezrasında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı çıkan orman yangınında 500 hektarlık orman arazisi ile birlikte 2 han, 1 ev ve 1 samanlık tamamen kül oldu. Rüzgâr nedeniyle kontrol altına alınamayan yangının civar mezralara sıçradığı bildirildi.

Genç`te büyük yangın!
26 TEMMUZ 2015 PAZAR 23:41
0
3438
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi Meşedalı (Modan) Köyü'ne bağlı Kovacık (Binziyar) mezrasında henüz sabah saat 08.00 sıralarında bilinmeyen bir sebepten ötürü orman yağını çıktı. Rüzgârın da etkisiyle giderek yayılan alevler geniş bir bölgeyi etkisi altına aldı. Köylülerin müdahalesi yetersiz kaldı, bölgeye Genç ve Bingöl'den itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arozözleri sevk edildi. Civardaki saman birikintileri ise yangını körükledi. Her geçen dakika daha da yayılan alevlerin Çaytepe'ye bağlı Çırık ve Dik İstasyon mezralarına yaklaştığı bildirildi. Köylülerin çabasına baraj inşaatındaki firmalardan destek geldi. İş makinelerinin kumdan set yaparak yangını önlemeye çalıştığı belirtilirken, engebeli arazi yapısı nedeniyle itfaiye ekiplerinin yangına yakından müdahale edemediği kaydedildi. Şuana kadar 500 hektarlık orman arazini küle çeviren yangında ardıç ve meşe ağaçları, meyve ağaçları, arı kovanları, biçilen buğdaylar, 2 han, 1 ev ve 1 samanlık tamamen kül oldu.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgi bulunmazken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor. Köylüler, itfaiye helikopter olmadan yangının söndürülmesinin çok uzun zaman alacağını ve zararın daha büyük olacağını belirtiyor.

KÖYLÜNÜN EMEKLERİ KÜLE DÖNDÜ

Evlere yaklaşan alevlere köylüler kendi imkânlarıyla da müdahale etmeye çalışıyor fakat şuana kadar özellikle ekili araziler ve hasadı yapılan ekinler büyük zararlar gördü. Yangın nedeniyle tüm ürünlerinin küle döndüğünü ifade eden Çaytepe Köyü'nden Selahattin Başçik: “Meşedalı köyüne bağlı Kovacık (Binziyar) mezrasında başlayan küçük çaplı bir yangının rüzgârında etkisiyle dağılmasıyla bütün Çaytepe ovasını kül etti. Meyve ağaçları, biçilen buğdaylar, ne varsa hepsi kül oldu. Bingöl ve Genç'in itfaiyeleri ile orman müdürlüğü itfaiyeleri şuanda yangına müdahale ediyorlar. Yangın çok büyük! İtfaiyelerin su alabileceği yerler çok uzak. İnşallah en kısa zamanda söndürülür. Şuanda çalışmalar devam ediyor” dedi.

“KÖYÜMÜZÜN ZARARI OLDUKÇA BÜYÜKTÜR”

Yangının takriben 500-600 hektarlık alanı kül ettiğini ve halen devam eden yangında köylerinin çok büyük zarar gördüğünü söyleyen Kovacık (Binziyar) Mezrası'ndan Ekrem Artuk ise; “Bugün sabah 8-9 saatleri arasında köyümüzde büyük bir yangının olduğunu öğrendik. Genç belediyesine ait itfaiyeler ile Orman İşletmeye ait araçlarla yangına müdahale edildi. Her ne kadar müdahale edilse bile rüzgârın ters esmesiyle birlikte takriben köyümüzden başlayıp Dik İstasyona giden yol üzerinde devam eden yangınla birlikte 500- 600 hektarlık orman arazimiz, meyve ağaçlarımız, sebze, iki tane han, bir ev ve bir samanlık tamamen kül oldu. Bu sırada birçok arı kovanlarımız da telef oldu. Köyümüzün zararı oldukça büyüktür. Yangının çıkış sebebi ise henüz araştırılma safhasındadır. Yetkililer gelip yangının çıkış nedenini araştıracaklar” diye konuştu.

YETKİLİLER YANGIN MAHALLİNE GİTTİ

Bingöl ve Genç Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arozözleri bölgede söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Aynı saatlerde Çevirme Köyü'nde de çıkan yangın nedeniyle bazı itfaiye ekiplerinin buraya yönlendirildiği belirtiliyor.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'in talimatı üzerine Havalimanı ve askeri itfaiyelerin de Çaytepe'deki yangına müdahale için bölgeye sevk edildiği bildirildi. Genç Kaymakamı Abdullah Köklü ve jandarma komutanının da bölgeye gittiği belirtildi. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın