KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
23 °C Kısmen güneşli

Gili, yetim projesini anlattı

Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Bingöl FM’de ‘Gündem Özel’ programına konuk oldu.

Gili, yetim projesini anlattı
21 ARALIK 2014 PAZAR 20:44
0
1579
0
AA aa

Bingöl İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, Bingöl FM'de ‘Gündem Özel' programına konuk oldu. Ömer Aşkın'ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel' programında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi masaya yatırıldı. Ömer Aşkın'ın sorularını cevaplayan Gili, Yetim projesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. İşte o röportaj;

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çalışmaları hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

1992 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için çalışan ve insanları yardıma muhtaç hâle getiren meselelere insan hakları perspektifinden bakarak çözüm odaklı projeler geliştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu anlayıştan hareketle yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde, güvenli ortamlarda en iyi şekilde yetişmeleri için çalışmalar yapmaktadır. İHH yetim çocukları sürekli ve dönemsel yardımlarla desteklemektedir. Sürekli yardımlar Sponsor Destek Sistemi ile yapılan yardımlardır. Dönemsel Yardımlar ise ihtiyaç bölgelerinde üç, dört, altı ay veya bir yıl gibi belirli zaman dilimlerinde ya da Ramazan ayı, Kurban Bayramı ve Yetim Dayanışma Günleri'nde yapılan sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımları ile kültürel destek projeleri kapsamında gerçekleştirilen yardımlardır.

Yetim çalışmalarının amacı/hedefleri nedir?

Yaşamını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak; eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamak.

Bütün çocuklar gibi yetim çocukların da temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesine yönelik çalışmalarda bulunmak.

Maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarının da karşılandığı güvenli ortamlar hazırlamak.

İHH Yetim Destek yöntemleri nelerdir?

Sponsor Destek Sistemi ile ayda 90 TL ile bir yetim çocuğun eğitim, barınma, sağlık, gıda ve kıyafetine önemli bir katkı sağlanabilir.

Proje Sponsorluğu ile yetim çocuklar yararına gerçekleştirilen sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımları ile kültürel destek projeleri; yetimhane, okul ve meslek okullarının kurulması gibi projelere katkı verilebilir.

Yetim Yardım Havuzu ile miktarı fark etmeksizin yetim çocuklar için sağlanan her katkı yetimhane ve yetim ailelerinin ev tadilatları, kütüphane ve yatakhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık hizmetlerinin sağlanması, sosyal etkinlik ve eğitim bursları, bayramlık kıyafet alımları gibi projelerde kullanılmaktadır.

İHH'nın yetimhane çalışması var mı?

Evet. İHH, 2003 yılından bu yana dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde yetimhaneler inşa etmekte, kuruluşundan itibaren de mevcut yetimhanelerin tamir ve tadilatlarını yapmakta ve buralara yönelik dönemsel yardımlarda bulunmaktadır. Vakfımızın inşa ettirdiği ve faaliyet hâlinde olan 23 yetimhanesi bulunmaktadır. Bu yetimhanelerde misafir ettiği 2000 civarı çocuğumuzun yaşamsal tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesini kısaca anlatır mısınız?

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ile tüm dünya için güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle, Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. Her sınıfın ayda 90 TL toplayarak bir yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır.

Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde etkili olacaktır.

Bu çalışma ile asıl hedeflenen ise; çocuklarımızın huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken; Türkiye'de ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirebilmesini sağlamaktır. Bilinçli yapılan yardımlar çocukların kişisel/duygusal gelişimine ciddi bir katkı sağlayacaktır.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi geleceğin “iyiliksever Türkiye”si projesidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olurlarıyla tüm ilk ve orta dereceli okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olurlarıyla da tüm Kuran Kurslarında uygulanabilmektedir. Ayrıca bir eğitim sendikası olan Eğitimbirsen kampanyamızın proje ortağıdır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın