KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Haklarında soruşturma açılmalı

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan yolları “milli servet heba ediliyor” sözüyle nitelendiren Şoförler Odası Başkanı Ali Bayram; “Bu yolların yapımını kontrol eden ve işi teslim alan teknik ekipler ile altında imzası bulunanlar hakkında soruşturma açılmalı” dedi.

Haklarında soruşturma açılmalı
15 MAYIS 2015 CUMA 00:51
0
3157
1
AA aa

 Karayolları Bingöl 84. Şube Şefliği sorumluluk alanında bulunan şehirlerarası yolların durumuna ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, her yıl yenilenme bahanesiyle milyonların heba edildiğini, yeni yapılan yolların ise baştan savma yapıldığını ileri sürdü.

YOLLARIN HALİ ORTADA!

Bingöl-Elazığ-, Bingöl-Erzurum, Bingöl-Muş ve Bingöl-Diyarbakır yollarının halini “içler acısı” olarak aktaran Bayram, kalitesiz malzemeyle yapılan yolların bir yıl sonra yenilenmek zorunda kaldığını anlattı.

Özellikle Bingöl-Elazığ yolunun yapboz tahtasına dönüştüğünü kaydeden Bayram; “Her sene farklı işler çıkartılıyor. Bir yıl yolu stabilize yapıyorlar, ikinci yıl virajı kesme gerekçesiyle yolu bozuyorlar. Bunları yaptıktan sonra bu kez BSK yapılacak diye önceki masrafları çöpe atıyorlar. Bu devlet bu kadar mı zengin? Her sene güzergâh değiştirmek, yola farklı bir malzeme dökmek neyin nesi? Hadi bunları yapıyorsunuz da, bari BSK diye yapılan yolların hakkını verin! Müteahhitlere dünyanın parasını veriyorsunuz ama daha bir yıl geçmeden yol çöküyor ya da çukur niteliğinde aşınmalar oluyor. Bingöl-Genç yolu daha bir yıl oldu ama yolun hali ortada! Bingöl-Muş yolu hakeza! Habire mıcır döküyorlar ama her sene patates tarlasına dönüşüyor. Bingöl-Erzurum yolu ise zaten berbat ötesi! Bu güzergâhı kullanan sürücülere yazık! Bu rezalete rağmen Karlıova Kaymakamı kalkıp ‘müteahhit çok iyi' diyebiliyor. Bu nasıl bir mantık ve yaklaşımdır anlayamıyorum! Bu yolun neresi güzel? Bingöl sınırındaki işler sürekli gecikiyor, sürekli kalitesiz malzemeyle yapılıyor. Neden kimse de buna ses çıkartmıyor. Mübarekler sanki müteahhitleri koruma dernekleri!” sözlerini sarf etti.

“SORUŞTURMA AÇILARAK HESAP SORULMALI”

Bingöl sınırları içerisinde yapılan yol, köprü ve diğer sanat yapılarında sıkı denetim yapılmadığını ve her fırsatta işi yapanlara göz yumulduğu kanaatini taşıdığını paylaşan Bayram, şunları söyledi;

“Bingöl'le bağlantısı bulunan illerin yolların güzergâhı, genişliği ve şekli tek seferde belirlenmeli, çalışmalar buna göre şekillenmeli. Ödeneğin miktarına göre değil, yolun durumuna göre çalışmalar şekillendirilmeli. Bir defa yapılsın ama adam akıllı yapılsın. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü bu konuda artık bir disiplin sağlamalı. Müteahhitlerin yaptığı işleri sıkı denetime tabi tutmadıkları sürece bu çalışmalar sürekli ağır aksak yürüyecek ve yapılan işler bir yıl sonra tahrip olacaktır. BSK yapılan yol bir sene geçmeden çöküyorsa şayet, Karayolları Bölge Müdürlüğü buna bir ceza verebilmeli, yenisini de hiçbir ücret ödemeden yaptırmalı. Şuan ki mevcut durum, müteahhitlere fazlasıyla müsamaha gösterildiğini işaret etmektedir. Bu sebeple bahse konu güzergâhlardaki tahrip olan ve zarar gören yol, köprü ve diğer sanat yapılarının yapım işini denetleyen, bu işlerin teslimatını kabul edenler hakkında soruşturma açılmalı. Açılmalı ki, Bingöl'de işler yürüsün! Aksi takdirde ‘her sene birilerine iş çıkartılıyor' algısı devam eder!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
memur r (@Misafir_18857)
18 Mayıs 2015 Pazartesi 02:23
Elimi vicdanıma koyduğum zaman Ali Bayram'ın açıklamalarına katılmamak gibi bir lüksüm yok. Ama şimdi onay versen bir dert vermesen bir dert ben mi suçluyum yoksa sistem mi? Ben tek başıma çıkıp yok desem neler gelir başıma biliyor musunuz? Size kimsenin gücü yetmiyor rahat rahat konuşuyorsunuz ama emin olun o memurları fizana sürerler bu bir iki memurla olacak iş değil bunun büyük başları var onların kafası kesilmeli.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın