KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Hangi kurala uyulsun?

Sinyalizasyon lambalarının uzun süredir yanmaması, trafik düzenine de olumsuz yansıyor. Hem yayalar, hem de sürücüler yoğun bir trafik olmamasına rağmen büyük zorluklar yaşıyor. Her defasında trafik kurallarına uyulması çağrısına karşılık ortaya çıkan soru ise “Olmayan düzen karşısında kim, hangi kurala uyacak?”

Hangi kurala uyulsun?
18 ARALIK 2014 PERŞEMBE 05:50
0
2486
0
AA aa

Uzun zamandır Bingöl'de trafik düzenine dair tartışmalar yürütülürken, en önemli sorunlardan biri olan sinyalizasyon lambalarının (trafik ışıkları) halen düzenli yanmaması, sorunun çözümüne dair girişimlerin yetersizliğini de gündeme getirdi.

Her geçen gün artan araç sayısı ve daralan park alanlarıyla kör düğüme dönüşen trafik sorununun çözümü için kapsamlı bir adım atılmamasının yanı sıra olması gereken düzenlemelerin de hayata geçirilmemesi, hem yayalara, hem de sürücülere isyan ettiriyor.

Bingöl merkezde İl Özel İdare, Dörtyol, PTT ve Polisevi kavşaklarında bulunan sinyalizasyon sistemlerinin atıl durumda olmasının önemli sıkıntılar yaşattığını belirten sürücüler, herkesin ‘önce ben geçeyim' yaklaşımında olmasından dolayı yer yer gergin anların da yaşandığını ifade ettiler.

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ KİMDEDİR?

Sinyalizasyon sistemlerinin faaliyete geçmesinin trafik düzeni açısından büyük önem taşıdığını ancak Bingöl'de sistemlerin atıl olmasından dolayı birçok kişinin kurallara uyma hassasiyetini de yitirdiğini aktaran sürücüler, şunları kaydettiler;

“Baka illere gidildiğinde kurallara uymak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Çünkü düzen belli, kural belli. Ama Bingöl'de böyle bir durum yok. Ne trafik ışıkları yanıyor, nede araç parklarında gerekli hassasiyet gösteriliyor! Herkes önce geçmesi gereken kişinin kendisi olduğuna inanıyor. Bu da özellikle kavşak noktalarında ciddi karmaşalara neden oluyor. Bu durum, yayaları da etkiliyor. İnsanlar ne zaman yolun karşısına geçeceğine karar veremiyor. Öte yandan otobüs durakları işgal altında ve otobüs sürücüleri duraklara girmek yerine yol ortasında durup yolcu indiriyor. Bu da trafiğin aksamasına sebep oluyor. Bazı kavşak noktaları araç parklarıyla kapatılıyor. Trafikle ilgili çok fazla sorun var ama ne hikmetse çözüm için atılmış tek bir adım göremiyoruz. Belediye, Emniyet ve diğer ilgili kurumlar neden çözüm için bir adım atma gereği duymuyorlar!”

IŞIK SİSTEMİ ACİLEN KURULMALI, ENGELLİLER UNUTULMAMALI

Sinyalizasyon sisteminin acilen kurulması gerektiğini, aksi halde ilerleyen süreçte bunun toplumsal bilince olumsuz etkiler bırakacağını da vurgulayan sürücüler, sinyal lambalarındaki bekleme ve geçiş sürelerinin doğru ayarlanmasına özen gösterilmesi çağrısında da bulundular.

Sinyalizasyon sistemi bulunan yerlerdeki kazaların çoğunlukla sarı ışıktaki hareketlerle ilgili olduğuna dikkat çeken sürücüler; “Bunu, Üniversite, Düzağaç ve Saray Mahallesi kavşağında görmek mümkün. Yeşilden sonra sarı yanınca da sürücüler hızla geçiş yapıyorlar, kırmızıdan hemen sonra sarı yanınca da hemen hareket ediyorlar. Bu tavrın karşılıklı aynı anda uygulanmasından dolayı kazalar da kaçınılmaz oluyor. Bunun için bir tarafta kırmızı yanmadan diğer tarafta yeşil yanmamalı ki, aradaki iki üç saniyelik fark sırasında olası kazaların önüne geçilebilsin. Ayrıca ışık bölgelerine MOBESE konulmalı ve ışık ihlali yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. Aksi halde ihlallerin önüne geçmek çok güç olacaktır”

Bingöl Belediyesi'nin altyapı ve üstyapı çalışmaları nedeniyle ertelediği sinyalizasyon sistemi kurulumu için artık bahanenin kalmadığının altını çizen sürücüler; “Artık çözüm ertelenmemeli ve kısa sürede hem engellileri hesaba kadar sesli ve görsel, hem de görünebilir düzeyde ışık sistemleri kurulmalı. Bunu ertelemek sürücü bilincini olumsuz etkileyecektir. Belediyeyi duyarlı olmaya ve acil çözüm üretmeye, Emniyet Müdürlüğünü de trafik sorunlarına müdahale etmeye davet ediyoruz” diye konuştular.

BELEDİYE: “ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Sürücülerin tepki ve çağrıları üzerine Bingöl Belediyesi'nden alınan görüşte, sinyalizasyon sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, kısa sürede ışıkların faaliyete geçeceği belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın