KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mart 2024 Perşembe
5 °C Bulutlu ve güneşli

Haset ve fesat zarar verir

Okul ziyaretlerine devam eden vali ali mantı; konularımızı açık yüreklilikle konuşabilmeliyiz. gizlilik, saklılık, haset ve fesat bizlere zarar verir. açık sözlü ve dürüst olmalıyız dedi.

Haset ve fesat zarar verir
14 KASIM 2017 SALI 23:09
0
2188
0
AA aa

Bingöl Valisi Ali Mantı, 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılı münasebetiyle planlanan okul ziyaretlerine devam ediyor.  Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi, Merkez İmam Hatip Ortaokulu ve İMKB Mustafa Kemal Paşa İlkokulunu ziyaret eden Vali Mantı ve beraberindekiler, okulların fiziki ve akademik incelemelerinin süreceğini aktardı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden heyet, Okul Aile Birliği üyeleriyle de bir araya geldi.

Okul ziyaretlerindeki amaca değinen Vali Ali Mantı, sorunların yakından görülmesinin daha verimli olacağını kaydetti.

“AÇIK SÖZLÜ VE DÜRÜST OLMALIYIZ”

Öğretmen ve öğrencilerle tanışıp karşılıklı dinlenmenin uygun olacağını belirten Vali Ali Mantı; “Okul ziyaretleri ile amacımız öğretmenlerimiz ve çocuklarımızla tanışmak ve karşılıklı birbirimizi dinlemektir. İnsanımızı ne kadar yakından tanırsak işlerimizde muvaffakiyet o kadar mümkün olur. İnsanlar tanıyamadıklarını tanımlarlar. Bizler tanımlama yerine karşılıklı tanışmayı tercih ediyoruz ve onun için okullarımızdayız. Yüz yüze olmak ve şikâyet ve taleplerimizi, varsa çözüm önerilerimizi aynı masa etrafında iken konuşmak çözüm odaklı bir yöntemdir. Bizler de bu yöntemle hareket ediyoruz. Konularımızı açık yüreklilikle konuşabilmeliyiz. Gizlilik, saklılık, haset ve fesat bizlere zarar verir. Açık sözlü ve dürüst olmalıyız. Siz değerli öğretmenlerimiz öğrencilerimizle ilgileniyorsunuz. Omuzlarınızda büyük mesuliyet var. Çocuklara bugün ne verirseniz yarın onu alırsınız. Sizlerden idealist insanlar yetiştirmenizi bekliyoruz.  Her yerde söylüyorum, ‘kişi kudreti nispetinde sorumludur'. Devletin vermiş olduğu imkanları kullanarak elimizden geleni yapmalıyız. Bu süreçte herkes sorumluluk almalı. Maalesef günümüzde ‘bilenler konuşmuyor, bilmeyenler ise susmuyor'. Sadece talep ve eleştiri ile istediğimiz felah toplumuna ulaşamayız. Teşekkür etme kültürünü daha da yaygınlaştırmalıyız. Devletimizin yaptığı yatırımları, vatandaşın hizmetine sunduğu imkanları takdir edebilmeliyiz” dedi.

“ÖĞRETMENLER HASSASİYET GÖSTERMELİ”

Öğretmenlerin her konuda öğrencilere karşı hassas ve dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Vali Mantı; “Özellikle öğretmenlerimizden geleceğin ahlaklı ve sorumlu fertleri için rol model olmaları konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Eğitim ve ilim camiasının her türlü ideolojik meşguliyetten uzak durmasını ve sadece insan yetiştirmekle ilgilenmesini istiyorum. Çocuklarımızda davranış bozukluğuna yol açacak söz, fiil ve imalardan uzak durmalıyız.  Hak arayan ama hukuk karşısında haddini bilen öğrenciler yetiştirmeliyiz. Sorunlarını çözme konusunda sabır ve tahammül kavramını işlemeliyiz.  Dünya bizden ibaret değil; kalbimizi ve gönlümüzü farklı bilgi ve yaklaşımlara da açmalıyız. Evrensel doğrular hepimizi bağlar. Ehliyet, liyakat ve sadakat kavramlarını gündemleştirmeliyiz. Devletimizin birlik ve beraberliği, insanımızın geleceği için önyargılardan uzak durmalıyız. Adam harcamak maharet değildir. Adam yetiştirmeye çaba harcamalıyız. Birbirimizden öğrenmeye açık olmalıyız. Bilgilenme süreçlerinde farklı kaynaklardan beslenmek ve öylece doğruyu bulmak lazım. Bilgi, cesaret, merhamet ve haysiyet ancak özgür kafalarda olur, güdümlü ve güdük kafalarda olmaz. Okul Aile Birliği'nin okulları sahiplenmesi gerekir. Üyelerimiz okul idarecilerine ve öğretmenlerine yardımcı olmalı, sorunlar özellikle bu tüzel kişilik üzerinden çözülmeye çalışılmalıdır” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE BİLİNÇ VE ŞUUR DA VERMELİYİZ”

Merkez İmam Hatip Okulu'nu da ziyaret eden heyet öğretmenler, öğrenciler ve Okul Aile Birliği üyeleri ile buluştu.

Yapılan işlerde kararlı olunması gerektiğine dikkat çeken Vali Mantı; “Temel hedefimiz zulümle hareket etmemek, baskı ile iş yapmamaktır. İşimizde ciddi ve kararlı olmalı, işimizi kendi kuralları ile yapmalıyız. Hiyerarşinin olmadığı yerde anarşi olur. Hiyerarşiyi bozarsak kaos olur. İdealist olmalıyız. Öğrencilerimize bilginin yanında bilinç ve şuur da vermeliyiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
27.03.2024
23:04
Çoban`ın
Çoban'ın '40 Ayette İslam İktisadı' eseri yayımlandı
Yazarın asıl hedefi,' ekonomik ilişkileri Kur'ani bakış açısıyla yeniden düşünmek ve bu sayede ticari ilişkilerin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunmak' olarak özetlendi.
27.03.2024
17:44
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Usta, deprem hazırlıklarını yerinde inceledi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.
27.03.2024
17:43
Bingöl`de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın