KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Hdp sürece devam mesajı verdi

HDP çözüm süreci için kararını verdi 3 Kasım'dan bu yana İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin alamayan HDP heyeti çözüm sürecine ‘devam’ mesajı verdi.

Hdp sürece devam mesajı verdi
13 KASIM 2014 PERŞEMBE 01:53
0
2041
0
AA aa

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP İmralı Heyeti, çözüm sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek üzere TBMM HDP Grup Yönetim toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Heyet adına açıklamayı okuyan Pervin Buldan: “Geçen hafta süreçte gelinen aşamayı sizlerle paylaşmış ve Adalet Bakanlığı'na İmralı Adası'na gitmek üzere başvurmuştuk. Önceki günkü Bakanlar Kurulu ardından Hükümet sözcüsünün yaptığı talihsiz açıklamanın ardından bir açıklamaya ihtiyaç duyduk. İmralı Adası'na gitme talebimiz her şeyden önce süreçteki kararlılığımızın bir ifadesidir. Son derece iyi niyetle, samimi bir çabayı ortaya koyduğumuz bu ısrar Hükümet yetkililerince yeterince anlaşılamamaktadır. Hükümetin bize cevabı tehdit, müdahale ve çözümsüzlük dili olmuştur. Süreçte her saniyesi önemli olan zamanın heba edilmesidir. Zaman kaybetmeden somut adım atılmalıdır. Partimizin ve heyetimizin iradesi üzerinde tahakküm kurmayı tasarlamaktan vazgeçilmelidir. Kararlılığımız aynı ciddiyet içerisinde devam edecektir. Tarihi bir gerçekliktir ki, bir ülkede demokratik haklar tehdit altındaysa ortada ne kamu kalır, ne de düzeni.Yapılması gereken, görüşmelere ambargo koymak değil, tam tersine görüşmeleri sıklaştırmak, niteliğini derinleştirmektir. Çatışmasızlığın başladığı günden bu yana ortaya koyduğumuz irade halklarımız nezdinde en büyük teminattır” dedi.

HEYETTE BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Soru-cevap kısmında “görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi gerekiyor. Sanırım hükümet durumun bu yöndeki ağırlığını kavrayacaktır” ifadelerini kullanan Sırrı Süreyya Önder, bu heyeti Sayın Öcalan belirledi. Kendisinin dışında hiçbir mekanizma bu heyete müdahale edemez. Kabul etmeyiz. Bu, yol değildir. Heyette bir değişiklik olmayacak, açıklamasında bulundu. Önder, İmralı Adası'na gidişimiz yarın da, üç gün sonra da olabilir, karşılıklı belirleyeceğiz, dedi.

DETAYLI BİR YOL HARİTASI BİZİMLE PAYLAŞILMADI

Önder'den sonra söz alan İdris Baluken, yetkililerle yaptığımız toplantılarda sürecin askıya alınması durumunu masaya yatırdık, Kamuoyu üzerinden yapılan polemiklerin yarattığı sıkıntıları aşma noktasında görüş alışverişi oldu.Sürecin hızlandırılması, tıkanıklıkların aşılması için karşılıklı irade beyanının gerçekleştiği somut bir durum ortaya çıktı.Yol haritası konusunda yeni bir gelişme yok. Bizimle paylaşılan, yol haritası taslağıdır. Yetkililerle dün yaptığımız görüşme, daha çok tıkanıklıkları aşmak üzerinden şekillendi. Müzakere mekanizmalarının kurulması konusunda karşılıklı bir irade beyanı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim, dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: BARIŞ HEMEN ŞİMDİ!

Biriyle diyalog başlatıyorsanız onun çalışma koşullarının uygun hale getirilmesi gerekir. Sayın Arınç sanırım bilmeden demeç verdi, açıklamasında bulunan Sırrı Süreyya Önder, milliyetçi oylar ve seçim meselesi oluşturulmuş yanlış bir algı. Faşist olmayan siyasetler barışı sağlayacaklara desteğini azaltmaz. “Barışı getirirseniz oyunuz düşer." Bu nerede görülmüş? Bu niye oy kaybettirsin? "Seçimden önce mi, sonra mı" abesle iştigaldir. Barış, hemen şimdi! Tam bir demokrasi için ne gerekiyorsa bir an önce ve hep birlikte yaşama geçirmeliyiz, dedi.

Önder gelen sorular üzerine sözlerine şöyle devam etti: “HDP silah bıraksın” gibi bir algı ortaya çıktı, gerçekliğe tekabül eden bir yanı yok. Böyle çağrıların anlamı yok, gerçek değil. Süreci başlatan kuşkusuz Sayın Öcalan'dır. Çok istiyorsa bu şeref Sayın Cumhurbaşkanına ait olsun da, yeter ki gereğini yapsın.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın