KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
4 °C Kısmen güneşli

Hdp'de aday adayı sayısı 15'e yükseldi

HDP’den Bingöl milletvekili aday adayı olanların sayısı 15’e yükseldi. Önceki gün 6 başvuru daha alan HDP Bingöl İl Başkanlığı, son başvuru tarihinin 5 Mart olduğunu anımsattı.

Hdp`de aday adayı sayısı 15`e yükseldi
03 MART 2015 SALI 23:02
0
5521
0
AA aa

07 Haziran tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine parti olarak girme kararı alan HDP'ye Bingöl'de son yıllarda görülmemiş sayıda aday adayı başvurusu yapıldı.

2 Mart olarak açıklanan başvuru süresinin 5 Mart'a kadar uzatıldığı açıklanan HDP'ye, önceki gün 6 aday adayı daha müracaat etti.

HDP'DEN BİNGÖL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN SON 5 İSİM

HİŞYAR ÖZSOY ÖZGEÇMİŞ

1977 yılında Bingöl'ün Yeniköy köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Bingöl'de tamamladıktan sonra 1993 yılında İstanbul'a göç etti. İstanbul'da Kürt siyasal hareketinin değişik kurum ve alanlarında çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü 2002 yılında derece ile bitirdikten sonra Amerika Teksas-Austin Üniversitesinin başarı bursu ile mastır ve doktora yapmak üzere ABD'ye gitti. 2004 yılında mastır, 2010 yılında siyaset sosyolojisi, siyaset antropolojisi ve Ortadoğu siyaset çalışmaları alanında doktora derecesini aldı. Hişyar Özsoy'un uluslararası hakemli dergi ve yayınlarda yayınlamış makaleleri bulunmaktadır. ÖZSOY doktora çalışmalarına devam ederken 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Dış İlişkiler Koordinatörü ve Siyasi Danışman olarak da çalışmıştır. 2010 yılında Amerika Yüksek İlimler Akademisinden kazandığı başarı bursu ile doktora sonrası çalışmalar yapan ÖZSOY, 2011 yılından itibaren Michigan Üniversitesi'nde (Flint) öğretim üyesi olarak çalışmakta, siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Ortadoğu tarihi ve siyaseti konularında dersler vermektedir. Evli olan Hişyar Özsoy kendisi de akademisyen olan eşi ile birlikte ABD'de ikamet etmektedir.

İLHAN ÇAKABAY ÖZEGEÇMİŞ

01 Mayıs 1969 Çewlîg (Bingöl), Karawelyan (Gökçekanat) köyünde doğdu. İlkokulu Karawelyan köyünde bitirdi. Ortaokulu Bingöl İmam Hatip Ortaokulu'nda bitirdi. Liseyi İstanbul Denizcilik Meslek Lisesi'nde okudu. 1994 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek tıp doktoru oldu. 1995-1999 yıllarında Adana Çukurova Üniversitesinde İç Hastalıkları Uzmanlık eğitimini tamamladı. İki yıl İç Hastalıkları Uzmanı olarak Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çalıştı. Sekiz yıl Bingöl Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. Bir dönem de Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüttü. İHD, SES, TTB'nin aktif üyesidir. 2014 yerel seçimlerinde BDP Bingöl Belediye Başkan adayı oldu. Beş yıldır Bingöl'de özel bir hastanede dâhiliye uzmanı olarak çalışıyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ZUHAL KÜÇÜKBİLEZİKÇİ ÖZGÇEMİŞ

1961 Yılında Bingöl'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl' de Lise mezunu olarak tamamladı. 1981 yılından bu yana belli aralıklarla Halk Eğitim merkezinde usta öğretici olarak çalışmaktadır. 2014 yılı itibari ile Demokratik Toplum Kongresi Bingöl delegesidir. Parti bünyesinde dönem dönem çalışmalara katılmıştır. Meya-Der ve Barış Anneleri platformunda bulundu. Evli ve iki çocuk annesidir.

ERDAL AYDEMİR ÖZGEÇMİŞ

1968 yılında Bingöl ilinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bingöl ilinde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 1994 yılında tamamlayarak Bingöl ilinde serbest avukatlık yapmaya başladı. 2001 yılında İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi kuruculuğunda görev aldı. 2001-2003 yılları arasında İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi İl Genel Sekreterliği, 2003-2005 yılları arasında üst kurul üyeliğinde bulundu. 2004-2006,2008-2010,2010-2012,2012-2014 yıllarında Bingöl Barosu Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

VEYSİ NAZLIER ÖZGEÇİMİŞ

1965 Yılında Diyarbakır/Lice Şenlikköy'de doğdu. İlkokulu Şenlikköy'de, ortaokulu Diyarbakır'ın Hani ilçesinde okudu. 1993 yılına kadar köyünde hayvancılık ve çiftçilikle uğraştı. Daha sonra Köyünün yakılması sonucu Diyarbakır'a yerleşti. Nakliyecilik şirketi, rehabilitasyon merkez ve farklı işkollarında ticari faaliyet yürütmektedir. 2005 yılında Demokratik Toplum Hareketi sürecinde Hani ilçesinde ilçe delegesi olarak seçildi. Aynı yıl siyasete DTP Hani ilçe başkanı olarak 3 yıl görev yaptı. 2014 yılı yerel seçimlerinde BDP'den Hani ilçesi belediye başkan aday adaylığı yapmıştır.

EKREM AVCI ÖZGEÇMİŞ

1961 yılında Bingöl'ün Solhan ilçesinde doğdu. İlkokul mezunu olup serbest meslek erbabıdır. HEP, DEP HADEP, DEHAP ve BDP'de yöneticilik yaptı. Evli ve 6 çocuk babasıdır.

TOPLAM BAŞVURU SAYISI 15 OLDU
bugüne kadar HDP'ye aday adaylığı başvurusu yapan isimler ise şöyle; Prof. Dr. Hişyar Özsoy, Din Âlimi Eşref Budan, Dr. İlhan Çakabay, Dr. Serhat Gümüş, Avukat Zihni Karaarslan, Sosyolog Doğan Karasu, Avukat Erdal Aydemir, Avukat Ali Bazencir, Eğitimci-Yazar Sevgi Örüç, İşletmeci Suna Sarı, Tarih Öğretmeni Sedat Seyithanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Sorumlusu Ali Fuat Hatip, Ekrem Avcı, Veysi Nazlıer ve Zuhal Küçükbilezikçi aday adaylığı resmi başvuruda bulunan isimler arasında yer alıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın