KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Hedef gösteriliyoruz

DBP grubunun kamuoyunda hedef gösterildiğini belirten grup sözcüsü Yldırım, “Bazı imar sorunlarına yönelik yaptığımız uyarıların, belediye içerisinden ve çevresinden kimi kesimler tarafından manipüle edilerek, aleyhimizde yönlendirilerek, sanki tüm yetki bizdeymiş ve maksatlı yapıyormuşuz gibi hedef gösterilmekteyiz” dedi.

Hedef gösteriliyoruz
07 ŞUBAT 2016 PAZAR 22:54
0
1543
0
AA aa

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis üyesi Cihat Yıldırım, kamuoyundaki manipülatif haberlere yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

Kentteki mevcut sorunların had safhaya ulaştığını belirten Yıldırım, “2014'ten beri Yeni Belediye Meclisi ve yönetimi yaklaşık olarak 2.yılını doldurmak üzeredir. Bu geçen süre içerisinde yapılan, yapılmayan veya yapılamayan hizmetleri halkımız daha sağlıklı bir şekilde izlemekte ve görmektedir. Bilindiği gibi Bingöl'ün çöp sorunu, trafik sorunu, otopark sorunu, kaldırım işgalleri; gerçeğinden zaten vazgeçtiğimiz, suni yeşillendirememe sorunu, çocuk ve dinlenme parkları sorunu, iktidar ve iktidar partisinden olmaktan kaynaklı hiç bir muhalif sese tahammül edememe sorunu, şehrin hem mahallelerinde hem de çarşı merkezinde yaşana imar sorunları ve sair ve sair sorunlar had safhaya ulaşmıştır” dedi.

Mevcut sorunlar mecliste sürekli gündeme getirdiklerini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “Bizler DBP grubu olarak, Bingöl'de tespit ettiğimiz ve gözlemlediğimiz tüm sorunların bir şekilde çözülmesi ya da düzeltilmesine yönelik uyarılarımızı, Belediyenin yetkili organlarına iletmek ve bu sorunların meclis çatısı altında çözümü için sorumluluğumuzu yerine getirmekle mükellefiz. Bu sorunlarla ilgili yaptırımlardan ve gerekli idari tedbirlerden tamamen yönetim sorumludur. Bu bağlamda geçen günlerde çarşı merkezinde bulunan ve gündemleşen bazı imar sorunlarına yönelik yaptığımız uyarıların, Belediye içerisinden ve çevresinden kimi kesimler tarafından manipüle edilerek, yani bilerek aleyhimizde yönlendirilerek,  sanki tüm yetki bizdeymiş ve maksatlı yapıyormuşuz gibi hedef gösterilmekteyiz. Bunu asla kabul etmemiz ve ilgili hiç kimseye maksatlı bir tavır içerisinde olmamız söz konusu bile olamaz.”

Yıldırım, “Yine geçen günlerde basından hep beraber takip ettiğimiz gibi Sayın Belediye Başkanı Yücel Barakazi il koordinasyon toplantısında il Genel Meclisi Üyesinin, yeni köprü inşaatı yapımı sırasında kullanılacak bağlantı yollarının dar olduğunu ve bu konuyla ilgili herhangi bir çalışmanın olup olmadığına yönelik sorusuna karşılık, öyle bir durumun olmadığını ve bunlar ‘kahve önü sohbetleri' şeklinde talihsiz bir cevap verdiği malumunuzdur. Oysa Belediye Meclisi Trafik ve Ulaşım Komisyonu yaptığı, fiziki ve fotoğraflı çalışmayla söz konusu bağlantı yollarının dar olduğunu yaklaşık 1.500 M'lik kısmının genişletilmesini tespit ederek bir rapora bağlamış ve Şubat ayı belediye meclis toplantısında da oy birliği ile kabul edilerek, genişletilmek üzere ilgili birime havalesi yapılmıştır. Böyle bir gerçeklik varken, Belediye Başkanı'nın İl Koordinasyon Toplantısındaki tavrı muhalefetin geliştiren anlayışa karşı olan tahammülsüzlüğüdür. Bu durum bizleri derinden üzmüştür. Bingöl Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” açıklamasında bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın