KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
11 °C Çoğunlukla açık

Hee dümdük!

2015 yılı 2. İl Genel Koordinasyon Toplantısı’nda sunum yapan Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman, ilçe belediye başkanları ile kaymakamları ve İl Genel Meclis Üyelerinin hışmına uğradı. Akduman’ın yatırım ve genel çalışmalarına karşın söz alanlar, ilçe ve şehirlerarası yollarındaki rezaleti gözler önüne serdi.

Hee dümdük!
17 NİSAN 2015 CUMA 06:37
0
5039
5
AA aa

 2015 yılı 2. İl Genel Koordinasyon Toplantısı, İl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, 2015 yılı yatırım programlarında yer alan projelerin toplam değerinin, 4 milyar 264 milyon 917 bin 317 TL olduğunu, yıl içerisindeki ödeneğin ise 546 milyon 720 bin 593 TL olduğunu söyledi.

SENE BAŞI ÖDENEĞİ 49 MİLYON 183 BİN TL

Vali Köşger'in açılış konuşmasının ardından söz alan Karayolları 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman, il geneli devam eden ve yapılan çalışmaları özetledi. Bingöl-Elazığ, Bingöl-Genç ve ilçe yollarında yapılan çalışmaları aktaran Akduman, 2015 yılı Bingöl ilinde sene başı ödeneğinin, 49 milyon 183 Bin TL olduğunu ve bugüne kadar 1 milyon 302 Bin TL harcama yapıldığını söyledi.

Akduman, 2015 yılında hedeflenen işlerin yapılabilmesi için 239 milyon 564 Bin TL ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu kaydederek, 2015 yılı toplam ödenek hedefinin 288 milyon 747 Bin TL olduğunu söyledi.

TÜM SORUNLARI DİLE GETİRDİLER

Akduman'ın slayt şeklindeki anlatımının ardından söz alan yetkili ağızlar, karayollarındaki tüm aksaklıkları dile getirdiler. İlçe yollarındaki durumu, Bingöl-Elazığ ve Bingöl-Genç karayollarındaki noksanlıkları aktaran yetkililer, topyekûn sitem ettiler.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Genel Meclis Üyesi Aydın, Kaya seçim çalışmaları kapsamında tüm ilçeleri dolaştıklarını ve yolların durumunu incelediklerini belirterek: “Karlıova yolunun durumu ortada. Yeni yapılan yol, çukurlardan geçilmiyor. Yedisu ilçesinin zaten yolu yok, oranın durumnu içler acısı. Kervansaray ile Kurudere Köyü yolunda BSK asfalt atılmış, ama yeni olmasına rağmen ciddi anlamda çatlaklar meydana geldi. BSK ile yapılan bir asfaltın normalde 15 yıl ömrünün olması lazım, firma ile ihale yapılırken nasıl bir sözleşme yapılmış? Bunlar denetlenecek mi? Kısa sürede bozulan yollardan dolayı firmaya cezai müeyyide uygulanmalı, devletin kaynakları çarçur ediliyor” dedi.

“BİNGÖL'DE KALİTESİZ ASFALT KULLANILIYOR”

Toplantıda söz alan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) ve Bingöl Şoförler Odası Başkanı Ali Bayram, Bingöl'de kalitesiz asfalt kullanıldığını söyledi.

Bingöl-Elazığ güzergâhının, 10 yıl içerisinde 3 sefer değiştirildiği gerçeğini dillendiren Bayram: “Elazığ yolundaki İstinat duvarları 5 sefer yıkıldı. Bingöl'de kalitesiz asfalt kullanılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, teknik elamanları bahane etmesin. Bingöl'de kalitesiz asfalt kullanıldığı siz benden iyi biliyorsunuz. Kışı bahane etmeyin, tuzlanmayı bahane etmeyin, Gavur dağları diye tabir edilen yer, rahmetli Özal döneminde yapıldı, gidin görün. Moskova'ya gidin, orası eksi 25 derecede. Tuzlanma da yapılıyor, buzlanmada oluyor ama asfalt bozulmuyor. Bakın söz alanların paraların çarçur edildiğini dile getirdi, doğru da söylüyorlar” dedi.

Tugay kavşağında yönlendirme levhalarının olmadığını belirten Bayram, şunları söyledi: “Oradaki karışıklık ortada, yol hakkı kimin belli değil. 12 yıldır orada yönlendirme levhalarının olmadığını söyledik, yapılması gerektiğini defalarca dillendirdik ama müdahale edilmedi. Elazığ yolu üzerinde bulunan Üniversite kavşağında defalarca kaza meydana geldi. Gün içerisinde ışıklar güneş ışıklarından dolayı belli etmiyor. Buraya da bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor.”

‘YAMALI BOHÇA' BU OLSA GEREK

Toplantıda söz alan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ise, son yıllarda yapılan ilçe yolundaki tahribatları dile getirdi. Bozulmaları ve çukurlar ‘yamalı bohça' olarak değerlendiren Yetkin, şunları söyledi: “Karlıova yolu köstebek yuvasına dönmüş durumda. Yolda çökmeler yaşandı, bozulan yerlere yama yapılma şekli rezalet. ‘yamalı bohça' dedikleri bu olsa gerek” dedi.

Kiğı Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ise, ilçe yolunun güzergâhının değiştirildiğini ifade ederek: “Bundan dolayı mevcut yolda çalışmalar yapılmıyor. Heyelan meydana gelen kısımlar tamamen bozuldu. Bunun yanı sıra, yolda bozulma ve büyük oranda çökmeler yaşandı. Bu güzergâh değişikliğinin biran önce yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Solhan-Bingöl arası yolda yapılan yamalama çalışmalarını eleştiren Solhan Belediye Başkan Yardımcısı ise: “Solhan-Bingöl karayolunda bozulan yollarda yamalar yapılıyor ama sağlıklı yapılmıyor. Bastırma işlemi düzgün yapılmadığı için malzeme araç lastiklerine yapışıyor, araçlar çukura girdiğinde taşlar fırlıyor ve karşı yönde gelen araçların camına zarar veriyor. Bu durum olası kazalara da davetiye çıkarıyor. İlçe merkezinde de temel bazı sıkıntılar var” dedi.

Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek de: “İlçe çıkışından Karakoçan ilçe sınırını kadar yol kullanılmıyor. Tamamen bozulmuş durumda Nisan yağmuruyla birlikte yollardaki bozukluk daha da artacak” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serhat (@Misafir_18746)
17 Nisan 2015 Cuma 18:34
ali bayram güzel sölemiş bi yolu 3 kez yapıyorsunuz hepimiz üniverstenin oradan gelince gözümüz görmüyor ışığı bunu o adamlar bilmiyor mu onlar geçmiyormu oradan acaba?
mehmet güler (@Misafir_18744)
17 Nisan 2015 Cuma 15:48
onlarca şehire gittim yıllar geçti çoğu yerde ciddi projelerle şehrin maddi-kültürel çehresi değişti bingöl aynı aynı aynı ve ortalamada akp ye en fazla oy veren şehir.havaalanı ve üniversite diyeceksiniz de yüksekovada bile bunlar var ben akp artık yediyüzbin oyum olsa bi tane vermem.bu ne ya bunlar bizimle dalga geçiyorlar memleketde adımız makarnacı kömürcüye çıkmış,benim halkım hellug satsın paşam sadece 14 bin lira ceyran parası versin sarayında
İBRAHİM BUKAN (@Misafir_18743)
17 Nisan 2015 Cuma 14:30
ilimize hizmet yönünden içimiz dolu halk olarak. idarecilerim izinde 'Dim dük yüzüne' olmaları bizi sevindirdi. Balıkesir, Çanakkale orman ekecek yer bulamıyorlar biz se ödenek. çevre ilerimizin ilimiz üzerindeki vesayeti her halde bize aklı başında bir hizmet sundurmazlar. organları kendisine ait olmayan bir vücuttan nasıl sağlıklı olmayı bekleriz. onun için hizmetlerimizin çoğu komalık ve bir iki yıl ya ayakta kalabiliyor yada kalamıyor. takviyelerle yaşama tutturmaya çalışıyoruz. bu konuda hepimizde bir kusur yok mu acaba diyorum!!! ...
İBRAHİM BUKAN (@Misafir_18742)
17 Nisan 2015 Cuma 14:19
BİNGÖL; yetim İl'in mağdur insanları! 1) karayollarımız Elâzığ'a bağlı,. onun için 'çanakta bir şe kalırsa bize düşer' Elâzığ bizim ağız tadımızı bilmediği için; lezzetine bakmayacağız. 2) Bingöllün coğrafyasının yüzde %80 sekseni orman Elâzığ'ın ise yüzde otuz bölge Elâzığ yani yine Elâzığ'a bağlıyız. 3) devlet su işlerimiz Elâzığ'a bağlı. bölgedir ya!. 4) kültür il müdürümüz Erzurum'a bağlı. 5) hastanemizin bir ayağı Elâzığ'a bir ayağı Diyarbakır'a bağlı. tomografilerimiz diyar, diyar gezinir... 6) odalarımız ha keza diğer İl'leri bağlı...
İBRAHİM BUKAN (@Misafir_18741)
17 Nisan 2015 Cuma 13:59
bir ile yapılacak en büyük kötülük bu olmalı. bütün organlarıyla dışa bağlı. bakanımız var vekillerimiz var cumhuriyetten bu yana Bingöl halkı atmışa yakın vekil yolladı Ankara'ya. 'burası Ankare yolu iniştir giden halimizi unutuyor acep ne iştir!!!'
hangisinden başlı yak bilmiyoruz ki. en iyisi yine ayağımızın takılıp bize en erken acıyı his ettiren yolarımızdan bahis edelim. Bingöl dört komşu ile karayolu bağlantısı var hangi ilden Bingöl il sınırına girerseniz yolun bozukluğuyla Bingöl il sınırına girdiğinizi fark edersiniz. tabi ki yedisi
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın