KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Hizmet eli vekilin bölgesine değmedi!

‘Hizmet elimizin değmediği köyümüz yok’ açıklaması yapan Bingöl Milletvekili Eşref Taş’ın seçim bölgesi olan Servi’de halk susuzlukla boğuşuyor. İçme suyu olmayan 20 hanedeki aileler, 2 kilometre öteden eşeklerle evlerine su taşıyor!

Hizmet eli vekilin bölgesine değmedi!
02 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ 08:50
0
2525
5
AA aa

Bakanlar Kurulu'nca 3.10.2012 tarihinde kararlaştırılan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile birlikte Genç İlçesi'ne bağlı Servi ve Çaytepe Beldeleri köy statüsüne dönüştürüldü. Belediyeler kapatılınca beldelerde yaşayan halk tamamen çaresiz kaldı. Sorunlar karşısında çaresiz kaldıklarını belirten vatandaşlar, çözüm merci bulamamaktan da yakınıyor.

“EŞEKLERLE SU TAŞIYORUZ”

Serviye' bağlı Şefik Dursun Mahallesi'nde 20 hanede yaşayan 200 vatandaş, susuzlukla boğuşuyor. Mahallede olmayan içme suyunu temin etmek için çoluk çocuk, yaşlı, genç ve kadınlar, 2 kilometre uzaklıktan eşeklerle evlerine su taşıyor. 92 yaşındaki Hasan Dursun adlı vatandaş, 2 kilometre uzaklıkta bulunan kaynağın da yaz aylarında kuruduğu, kış aylarında ise donduğunu ifade ettiler.

KRONİK HASTALIK BELİRTİLERİ

Uzun zamandan beri içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, su yokluğundan dolayı birçok problemle karşılaştıklarını ifade ettiler. Bu yüzden kronik hastalıkların başladığını ifade eden vatandaşlar: “Nüfusun yüzde 30'u kronik hastalığa yakalanmış durumda. 20 hanede yaşayan halk, kirli bir kaynak suyuna mahkûm bırakılmış durumda” dediler.

“HAYVANLARLA AYNI SUDAN İÇİYORUZ” İDDİASI

Yaz aylarında hayvanlarla aynı kaynaktan su içtiklerini belirten vatandaşlar, sorunları bildirdikleri Kaymakamlık ve Özel İdare'nin çözüm üretmediğini öne sürdüler.

Susuzluktan dolayı duş alamadıklarını, bulaşıklarını yıkayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkili makamların ilgisizliğinin kurbanı olduklarını vurgulayıp şunlar söylediler: “Bununla ilgili defalarca yetkililere başvuruda bulunduk. Servi Belediyesi zamanında evlere şebeke çekti. Milyonlarca liraya mal olan şebekeden su gelmiyor ve şebeke tamamen çürümüş durumda” diye sitem ettiler.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Bakanlar Kurulu'nca 3.10.2012 tarihinde kararlaştırılan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile belediyelerinin kapatıldığını ve muhatap bulamadıklarını ifade eden köylüler: “Kaymakamlık bizi Valiliğe, Valilik de Özel İdare'ye yönlendiriyor. Ancak hiçbiri bizi muhatap alıp, sorunumuzu çözmüyor. Her gün 2 kilometre uzaklıktaki kirli kaynaktan eşeklerle su taşıyoruz. İlgililerden gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Su sorunun çözülmesi için sondaj vurulmasını talep eden köylüler; “Madem yasa çıkararak bizi köy statüsüne getirdiler, sorunlarımızla da ilgilensinler. Köyde sondaj vurup, çalışma yapsınlar ve su sorunumuzu çözsünler” dediler.

BURASI BİNGÖL'ÜN KÖYÜ DEĞİL Mİ?

Ramazan ayı içerisinde HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in Yaydere Köyü'ne ilişkin TBMM'ye verdiği soru önergesi üzerine açıklamalarda bulunan Bingöl Milletvekili Eşref Taş, ‘Hizmet elimizin değmediği köyümüz yok' açıklamasında bulunmuştu.

Açıklamasında Baluken'i kıskançlıkla suçlayan Taş; “Daha iyi hizmet, daha güzel hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Siyasi kıskançlıklarla yapılan hizmetleri görmemezlikten gelmek haksızlıktır, insafsızlıktır. Seçimlerde başarısız olanlar kendi eksikliklerinin üzerini örtmek için halkımızı kışkırtmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Bu süreçten sonra Milletvekili Taş'ın seçim bölgesi olan Servi'de yaşanan ve ‘içler acısı' olarak nitelendirilen susuzluk problemi akıllara ‘Burası Bingöl'ün köyü değil mi?' sorunu getirdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Gül kalem (@Misafir_17629)
03 Ağustos 2014 Pazar 17:19
Bilhassa kendim başka bir siyasi oluşum içersinde olup olaya vaki oluşum nedeniyle vicdan muhakemesi yapıp gerçeği yazma gereği duydum.Adı geçen Mahallenin içme suyu şebekesiyle Servi'de bahçe tarla sulanmaktayken yetersiz kalmaktadır.Konunun siyasi çekiçmeye malzeme yapmadan vizdani hareket edilip,içme şebeke suyu ile Servi'de bahçe tarla sulamadan,gelen suyun kullanma cihetine gidilmesi gereğinin vicdanlarda hasıl olmasını dilerdim.Kamuoyuna saygımla.
çaybaşı lı (@Misafir_17621)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 14:29
vah sivanlım vah kaderimiz budur çekeceriz benim çaybaşı köyünde 39 oy akp ye çıktı diye hizmet yapmayız diyorlar çünkü sayın kaymakamımız köyümüze asma köprü için ödenek ayırdı ve özel idareye onaylamaya gönderdi malesef encümen kararından redd yidi nedeni 29 saddet partisine oy çıkmasıdır.2010 yılında bir köprü yapıldı halen sahipsiz bir şekilde dolgu yapılması bekleniyor.yollarımız içler acısıdır.benim köyüme genel seçimden bu güne kadar hizmet eli değmemiş deymiş diyenler buyrun bingöl radyosunda veya gazetede karşılıklı konuşalım.
MEHMET (@Misafir_17620)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:47
rahmetli sakıp bey sözü gerçekten vah olsun insanlar sussuzluktan kıvranıyor.bizimkiler ihale para pul mevki makam çıkar peşındeler bari insanların ihtiyaçlarını giderın ne haliniz varsa görün. ne olacak bu halimiz.benım köyümde su olmayacak da yol olacak o köyde su olmazsa otobanda olsa ne olacak,ALLAH YARDIM CIMIZ OLSUN
ÖMER ÖMER (@Misafir_17619)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:11
Belediyenin kapatılmasıyla beraber yeniçevre köyünde de aynı manzara yaşanıyor.milet eşeklerle su taşıyor. yetkililerin acilen soruna çözüm bulmalarını diliyoruz. SAYIN MİLETVEKİLİNİN KÖYÜ
DARAHİNİ (@Misafir_17618)
02 Ağustos 2014 Cumartesi 09:12
Sayın vekil bu manzaraya ne diyecek merak ediyorum.Yok böyle bir şey derse sakın şaşmayın.Diyebilir mi?Bekleyip göreceğiz.Manzara hiç iç açıcı değil ve de yakışmıyor.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın