KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Hizmet olsaydı bizde davul zurna çalardık

2014 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı’nda bilgilendirme yapan Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin “Ben 5 ilden sorumluyum, Bingöl’de yaşadığımız sıkıntıyı hiçbir ilde yaşamıyoruz. Diğer illerde yatırım yaptığımız zaman davul zurna ile karşılıyorlar. Bingöl’de yıllarca bir yolu yapmak için insanları ikna etmeye çalışıyoruz” sözlerine tepkiler sürüyor.

Hizmet olsaydı bizde davul zurna çalardık
22 NİSAN 2014 SALI 04:47
0
2477
0
AA aa

 Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram'ın ardından Özendi'nin beyanlarını eleştiren bir diğer isim de TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi ve Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre Gençlik ve Sivil Tolumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER) Başkanı Cuma Karaarslan oldu. Bölge Müdürü Özendi'ye çok sert sözlerle yüklenen ve ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözünü hatırlatan Karaarslan, bu yaklaşımla halkın suçlandığını söyledi ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı işaret etti: “Allah büyüktür. Bakan bey bu konuda bir şeyler yapar umarım.”

“BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİL BÖLGE KIRALLIĞI!”

Cumhuriyet tarihi boyunca devam eden tek sorunun yol sorunu olduğunu ifade eden Karaarslan: “Hala kuzey ilçeleri yolları sorunu yaşanmakta ve Elazığ yolu yazboza dönerek doğa katliamı yaşanmaktayken, Diyarbakır yolu yapılmamışken, Erzurum yolu Karlıova çile yoluna dönerken hiçbir köylünün ve kesimin lafı bile olmadı. Çünkü hizmet gelsin istiyordu. Bazı hataları görmezden geldik. Ama gelinen noktada görülen o ki sesimiz çıkmadıkça yollarımız uzadıkça uzadı. Elazığ-Bingöl yolu, Diyarbakır, Erzurum yolu içler acısı ve yanlışlarla dolu iken, bugün çevresel direnişleri bahane ederek başarısızlığı ve bilgisizliği örtmeye çalışan karayolları bölge krallığı Bingöl'e bakış açısını ve içindekini yansıtmıştır. Üstelik Bingöl'ün yöneticilerinin gözlerine baka baka Bingöllüleri kötülemiştir” dedi.

“Çağdaş dünyada tüm yönetimlerin istediği duyarlı ve sorumlu vatandaşlık anlayışının gelişmesidir” diyen Karaarslan, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Bingöl de oluşan olgun çevreci anlayış 100 yıldır yazboza döndürdüğünüz, orman, dağ taş devirip hala bitmeyen yanlış planlama ve hatalı yollarınızın eseridir. Bingöl'ün dört tarafında bulunan tüm şehirlerde yol sorunları hal olmuş, bir tek bizde sorun devam etmektedir. 1940 yılından beri yapılan toplantılarda bu gün 2014 olmasına rağmen tek sorun Karayolları ise bu Bingöl'ün değil Bölge sisteminin çürümüşlüğündendir.

Yolu kullanmayan yolu yapamaz, ihtiyacı bilemez, bölgeyi çevresel değer olarak değil taş ocağı asfalt şantiyesi alanı olarak görür, bu zihniyet ülkenin çevresel değerlerini yok saymak ve zarar vermektir. Yol yapacağım diye çözüm üretemeyen tek çözümü çevreyi yok etme anlayışına ve bağlayan bu zihniyetin tek açıklaması var, oda başarısızlıkların temelinde bölge Müdürlüğü ve yapılanmanın artık gereksizliğidir.

BİNGÖL'DE KAÇ VİYADÜK YAPTIN DA ENGEL OLDUK?

İli yaşamayan ve sorunlarını algılayamayan ve başka yerde yaşayanların Bingöl hakkında karar vermesi ilkel bir anlayış ve yöntemdir. Bingöl tarihinde ilk kez bir köylünün onurlu direnişi yaşandı. Çevreye duyarlı vatandaş bu ülkenin değerli ve mihenk taşı olan unsurudur. Ormanardı ve Çeltiksuyu köylüleri haklı bir gerekçe ile sorunu belirtmiş, çözüm üretmek Bölge müdürlüğüne düşer. Sayın bölge müdürü unutma sen, bu ülkenin taşına toprağına değer vermen için o koltuktasın. Bir ilin gözüne baka baka o ilin halkına söylediğin lafları sana iade ediyoruz. 15 yıldır süren ve bir türlü bitmeyen Elazığ yolunda sana karşı kim durdu? İlimizde orman tahribatı dağ taş ve doğa tahribatı yapmadan erdemli davranış sergilemesi gereken erk siz olmanıza rağmen bu kentin yöneticilerinin gözünün içine baka baka ve bu kenti önemseyen mütevazı Bakan'a rağmen suçlayıcı kelimelerinle halkı yıldırman mümkün değildir! O hal, her zaman doğru yapmış bu günde doğayı koruma bilinci ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir tavır ve vatanseverlik ile var olmayı yaşamaktadır. Sen bu dağları taşları proje bilmeyen ve tahrip etme anlayışı dışında ili yapboz tahtasına döndüren mühendisleri ve kendini sorgularsan sanırım vatanseverlik edersin! Gelinen makamlar, alınan eğitimlerin para etmediği bir eğitim ve makam kazandıran sitemimiz var. Ülkenin içinde bulunduğu açmazların önünde bu öngörüsüzlük ve kıyım anlayışı yatmaktadır. Dağların taşların kıymetini, bilmeyen bir damla su için muhannete yalvarır. Bingöl'de kaç viyadük yaptın da engel olduk? Kaç tünel yaptın da engel olduk?

“HESABIN MAHŞERE KALDIĞI BİR DUA İLE SİZİ YÂD EDİYORUZ!”

Elazığ yolu ayninenizdir 15 yıldır inşaatı devam ediyor, yıka boza, yıka boza hesabın mahşere kaldığı bir dua ile sizi yâd ediyoruz! Bingöl tarihinde ilk kez Çeltiksuyunda ve Ormanardı köyünde bir çevre ve vatanseverlik direnişi yaşandı oda zorunuza gitti. Çünkü yaptığınız işler eksik ve temin gereçleri düşünülmeden yapılmıştı. Kendi eksikliğinizi bizi bahane ederek bu millete ve ile yapılan haksızlıkları örtbas ediyorsunuz. Cumhuriyet kurulalı beri kuzey ilçeleri yolu yok. Elazığ yolu yarım yamalak. Diyarbakır yolu Allah'a emanet! Erzurum yolu çile! Bu illerin başka bölge müdürlüğü sınırları tamamlanmasına rağmen tek sorun Bingöl sınırında yaşanıyor bunu sorgulayacağınıza bu halka laf etmeniz hem de halkın idarecilerinin gözüne baka baka söylemeniz bu halkın ne kadar sahipsiz olduğunu gösterse de, bu halk kendine sahip çıkmayı çevresine ve değerlerine sahip çıkmayı hep bilmiştir. Dünü, geçmişi, bugünü onurlu davranış dolu Bingöl halkı yapılanı her zaman taktir eder ama yapılamayanın suçunu halka yükleyenleri asla affetmez! Ey bölge müdürü! Ey bölge kıralı! Ey insanüstü varlık! Senin mühendislerinin ve eksik bilginin çözümsüzlüğünü bu halk üstüne almayacak ve gerekirse her zaman haklı ve yasal direnişini sürdürecektir. Bu yaşanan, ev sahibinin hırsızı yakalama hikâyesine benziyor! Ev sahibi ‘hırsızı bırakma talimatına ben bıraktım o beni bırakmıyor' deyişine benziyor. Memleketin Bakanı var, bu duruma bir yaklaşım sergileyeceğine eminim. Mütevazı olabilir ama halkın hizmetine konu eksiklikleri ve haksızlıkları görebilecek öngörüsüne inanıyorum. İnşallah öyle olacaktır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez iki köy tarafından haklı olarak yapılan itirazları dinlemeden sadece suçlayarak cumhuriyet tarihi boyunca yaptığınız haksızlıkları örtemezsiniz.

BU ÇIĞLIĞI DUYAN BİR SULTAN ELBET ÇIKAR

Bu eksikliklerinizin sorumlusu biz değiliz. Projeleriniz ve bize yarım eksik bakan zihniyetinizdir. Biz size bağlı olmaktan utanıyoruz! Bu bölge sistemleri niye var hala anlamış değiliz. Ömründe bu yolları kullanmayan ve hiç acısını çilesini çekmeyen sizin ilimizden sorumluluğunuzu da anlamıyoruz. Bölge krallıkları sorununu yıllardır dile getirdik. Biz sorunlarımızı çözecek yaşta ve erke sahibiz. Milattan önce çizilmiş ve teknik eleman eksikliği dolayısı ile kurulan bölge sistemleri artık çürümüştü. O zaman eleman yoktu ama şimdi Bingöl'de modern kentsel yaşamı ve çevreyi önemseyen bilinçli mühendis sayısı bini aşıyor. Bu çığlığı duyan bir sultan elbet çıkar ve saltanatınızın sonu halkın özgür ve kaliteli yaşamı olacaktır.

BİNGÖL SINIRINA GİRİNCE ARABAMDAN NEFRET ETTİM

Sayın bölge müdürüm, bu hafta Tatvan'a gittim, Van'a, Bitlis'e yolculuk ettim. Zeki Ergezen bakanlığı döneminde alınan karar ve projeler ile tüm yollar Muş'ta dahil sıfır asfalt, Tatvan-Van arası tünel yarım saat yolu kısaltmış, dönüşte Bingöl sınırına girince arabamdan nefret ettim. Ya sorun onlarda ya sizde. Demek ki sizin seçtiğiniz taş ocakları, malzeme ocakları yanlış ki malzeme aynı sonucu aynı rahatlığı vermiyor. Orda da köylüler karşı çıkmış, alternatif aranmış, çözüm bulunmuş. Ama siz bize bu çözümler üretmek yerine suçlayıcı kolay yolu seçerek kendi suçlarınızı örtüyorsunuz. Allah büyüktür. Bakan Bey bu konuda bir şeyler yapar umarım.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın