KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Hüda par'dan gençlere yönelik konferans

HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları “Gençliğin Siyasetteki Rolü ve Önemi” başlıklı bir konferans düzenledi.

Hüda par`dan gençlere yönelik konferans
23 MART 2017 PERŞEMBE 23:33
0
1245
0
AA aa

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Gençlik Kolları Belediye Kültür Merkezi'nde gençlere yönelik bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ahmet Vergi'nin selamlama konuşması ile devam etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan HÜDA PAR'ın Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, gençliğin önemine vurgu yaparak İslam'ın gençlere vermiş olduğu değeri ve önemi örneklerle ifade etti.

Müslümanların dönem dönem sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirten Turgut, “ Dünya savaşlarında, Kurtuluş savaşında ve bugünlerde sene-i devriyesinde bulunduğumuz Çanakkale savaşında birçok insanımız şehit olmuştur. Allah ve din uğruna Müslümanlar tarih boyunca zorlu imtihanlardan geçmiştir. Camiler kapatılmış, Âlimler darağaçlarında asılmış, binlerce Müslüman zindanlara atılmış ve tabiri caiz ise Müslümanlara savaş açılmıştır. Ama her dönemde olduğu gibi bu dönemde de İslami değerler adına mücadele veren insanlar olmuştur. Şeyh Said, Üstad Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tuna Hazretleri gibi nice büyük âlimler Müslümanları o dönemde sosyalizm ve komünizm gibi tehlikelerden uzak tutmak için mücadele etmişlerdir.” İfadelerini kullandı.

İslam Davası'nın gençlerin omuzları üzerinde inşa edildiğini söyleyen Turgut, “Gençlere bu noktada büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Hz. Peygamber döneminde İslam'ın yayılmasında ve kıtalar ötesine ulaşmasında gençlerin rolü çok büyüktü. Ashab-ı Kiram mübarek topraklarda olmalarına rağmen dava bilinci ile hareket edip, il il, ülke ülke gezip tebliğ vazifelerini yerine getirmişlerdir. Doğup büyüdükleri toprakları terk edip Dünya'nın dört bir yanına dağılmışlar, hatta Çin gibi en uzak yerlere dahi ulaşıp bu davayı yayma gayreti içerisinde olmuşlardır. Gençlerimizin Siyer'den ve sahabelerden almaları gereken binlerce güzel dersler vardır.” Şeklinde konuştu.

Programda ayrıca yakın zamanda Halepçe Katliamı yıldönümü dolayısı ile Irak'ta düzenlenen anma programına davetli olarak katılan ve orada bir dizi ziyaretlerde bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı'da oradaki izlenimlerini katılımcılara aktardı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın