KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
16 °C Güneşli

Hukuki değil kanunsuz bir alıkoymadır

‘MİT Tırları soruşturması’ kapsamında tutuklanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Demokrasi tarihimize ve basın özürlüğü sicilimize eklenen yeni bir lekedir. Bu karar hukuki değil kanunsuz bir alı koymadır” dedi.

Hukuki değil kanunsuz bir alıkoymadır
29 KASIM 2015 PAZAR 23:43
0
1386
0
AA aa

 Dosyanın, basın kanununun hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacağını, Cumhurbaşkanlığı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulduğunu savunan Bazencir, şunları kaydetti: “Hukukun keyfiyete alet edildiği bu dava sonucu ne olursa olsun yok hükümdedir. MİT Tırlarıyla ilgili gerçekler bir sene müddetçe hükumet gazeteleri dahil her yerde tefrika edilmişken, Can Dündar ve Erdem Gül yazınca ‘'Devlet sırrı' olarak ilan edilmiş ve casusluk suçlamasıyla iki gazete tutuklanmıştır. çalışanları, FETÖ olarak nitelendiren cemaat tarafından defalarca eziyete uğratılan ve hatta hapse atılan Cumhuriyet gazetesinin kurumsal olarak en öndeki iki çalışanı, bu örgüte yardım/yataklıkla suçlanarak kamuoyunun zekasıyla alay edilmiştir.” 

Mahkeme kararının basın tarihine, en vicdansız kararlarından biri olarak geçeceğini belirten Bazencir, “Bu karar, tüm ortakları için utanç vesikası olacaktır. Ancak bu tutuklama kararı Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın da müjdecisidir. Çünkü karar, Erdoğan ve ekibinin korkularının tescilidir. Korkularına esir olmuş bu sözde iktidar sahipleri kaçak saraylarının içinde kendilerine yarattıkları dünyadan başlarını dışarı her uzattıklarında yalnızlıklarıyla baş başa kalacaklardır. ‘Bizler casus değiliz, hain değiliz, kahraman değiliz Bizler gazeteciyiz burada yapılan şeyde baştan sona gazetecilik faaliyetidir' diyen can Dündar ve ‘'bir gazeteci, ülkenin tehlikede olduğunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunluğudur' diyen Erdem Gül'ün en içten duygularımızla kucaklıyoruz. sevgili can ve erdem. Sizleri tanıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Halkın haber alma özgürlüğüne duyduğunuz sarsılmaz inanca yıllardır duyduğumuz hayranlığı bir kez daha ifade etmeyi zorunluluk görüyoruz. Meslektaşlarımızla sürdürdüğünüz eşsiz dayanışma, kapınızı çalan tüm mağdurlara karşı gösterdiğiniz yakın ilgi için sizlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. biliyoruz ki başınız dik girdiğiniz o ceza evinden, başınız dik olarak çıkacaksınız, ancak siz ceza evine girerken sevinç çığlıkları atanlar , ‘oh olsun' diyenler korkak yürekleri ve karanlık yüzlerinin teşhir olduğunu unutmasın. Haksız karara rağmen şahsi menfaatleri için susmayı tercih edenlerde unutmasın ki onlar boğacak da bu suskunluklardır. Onlar, silinmeyecek bir utancı kişisel tarihlerine not ettiler. Susmayanlar, bu haksız karar tepki gösteren tüm vatandaşlarımızın da Can ve Erdem'in şahsımca selamlıyoruz, gösterdiğimiz bu dayanışma, Türkiye'nin gelişmesinin önünde duran tüm kötülük ve engellerin yok edilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın