KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Içmeler'de sokak lambaları yanmıyor

Bingöl merkeze bağlı İçmeler Mahalle’sinde sokak lambaları yanmıyor. 612 konutun bulunduğu mahallede ikamet eden vatandaşlar, Aksa FEDAŞ’ın duyarsızlığına sitem etti.

Içmeler`de sokak lambaları yanmıyor
21 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE 21:43
0
1677
1
AA aa

Bingöl geneli cadde ve sokaklarda baş gösteren aydınlatma sorunu, İçmeler Mahallesi'nde had safhaya ulaştı. Bir yıldır sokak lambaları yanmayan mahallenin sakinleri, akşam saatlerinde el fenerleriyle yolunu bulmaya çalışıyor.

Mahalle Muhtarı Felemez Aytar, sorunu defalarca Aksa FEDAŞ Müdürlüğü'ne sözlü ve yazılı olarak bildirmelerine rağmen sorunun çözülmediğini ifade ederek: “AKSA Müdürüyle defalarca görüşme talebinde bulunduk, bizimle görüşmedi. Kendisine not bıraktık bize dönüş yapmadı. Bir mahalle muhtarı olarak mahallenin sorunlarını ileteceğim ama muhatap bulamıyorum” dedi.

“SOKAKLAR BİR YILDIR KARANLIKTA”

Sokak lambalarının bir yıla aşkındır yanmadığını beyan eden Muhtar Aytar: “Burada iki bin insan yaşıyor ve bir yıldır karanlıktayız. Bu nedenden dolayı sitemizin karanlığından faydalanan bazı kendini bilmez uyuşturucu bağımlıları, kötü ve art niyetli şahıslar başka yerlerden gelip burada geceliyor. Buda sitemizin güvenliğinin olmadığını gösteriyor. Eğer sitemizin ve mahallemizin sokak lambaları yanmış olsaydı bu kötü niyetli başıboş şahıslar buraları mesken olarak kullanmazlardı. Dolayısıyla mahallemizdeki insanlar bir tedirginlik içindedir. Bunun tek sebebi de bozulan sokak lambalarımızın yapılmamasıdır” ifadelerine yer verdi.

“PARA ALIP HİZMET ETMİYORLAR”

Aytar: “AKSA Elektrik müdürlüğüne sorunumuzla ilgili olarak 2 Mayıs 2014 tarihinde dilekçeyle başvurduk. Bu dilekçenin bize gelen cevabında; ‘İl müdürlüğümüz teknik personelimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bahse konu adreste gerekli çalışmalar yapılmış ve sorun giderilmiştir.' deniliyor. Dilekçemize cevap olarak gelen bu cevabı dilekçe beli ki, masa başında yazılmış bir dilekçedir. AKSA Elektriğe verdiğimiz dilekçeden hemen sonra Bingöl Valiliğine bir dilekçe yazdık. Valilikten gelen cevap; 17 Haziran 2014 tarihinde yani bir ay sonra, ‘İl müdürlüğümüz teknik personeli tarafından yapılan inceleme ve çalışmalar neticesinde bahse konu İçmeler mahallesinde faal durumda olmayan sokak armatörlerinin(sokak lambaları) tespiti yapılmış olup program çerçevesinde gereği yapılacaktır.' deniliyor. Bu iki cevabı dilekçe arasında çelişki var. Mayıs ayında AKSA elektriğe verdiğimiz birinci dilekçede sorunlar tespit edilip giderilmiş deniliyor. Bir ay sonra yani Haziran ayında Bingöl Valiliğine verdiğimiz dilekçede ‘Sorunlar tespit edilmiş gereği yapılacaktır.' Deniliyor. Alın size AKSA Elektrik şirketinin vatandaşa hizmeti! Her ay 70 ile 100 TL arasında elektrik faturasını ödüyoruz ama karşılığında bir hizmette alamıyoruz” şeklinde konuştu.

EYLEM KARARI ALDILAR

Yetkililere seslenen Aytar daha sonra: “ Mahalle adına söylüyorum. Özelikle Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan Bey'e sorunlarımızı iletmek istiyoruz. Bir yıldan fazladır, mevcut olan sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Vatandaş hizmetten başka bir şey istemiyor. Eğer sorunlarımız çözülmezse mahalle olarak eyleme kalkışırız. Özelikle AKSA Elektrik kurumunu mahallemize sokmayız. Sayaç okutmayız. İsterlerse mahallenin elektriğini kessinler. Mum yakarız yine sokmayız. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AKSA ELEKTRİK KURUM MÜDÜRÜ ZULÜM YAPIYOR”

Mahallelerinde karanlık olduğu için siteye giriş yapan araçların kaza yaptığını söyleyen Aytar: “Biz fazla bir şey istemiyoruz. Hizmet neyse onu istiyoruz. AKSA elektrik milyarlarca hatta trilyona varan miktarlarda para bizden almış ama bir kuruş hizmet etmemiştir. Biz sadece hizmet istiyoruz, sömürülmeyi istemiyoruz. Bu kurum zulüm yapmak için özelleştirilmemiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi biz hizmet için varız. Oysa AKSA Elektrik Kurumu müdürü zulüm yapıyor. Koltuğunda oturmuş vatandaşın verdiği dilekçe ve görüşme talebini yerine getirmiyor, dönüşler yapılmıyor” iddiasında bulundu.

KUR'AN KURSU VE TAZİYE YERİ SIKINTISI

Mahallede başka sorunlarının da olduğunu ifade eden Aytar: “Burada Kur'an Kursumuz yok. Taziye yerimiz yok bu konularda sıkıntı yaşıyoruz. Taziyemiz olduğunda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Özelikle Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'den yardım talebinde bulunuyoruz” dedi.

Mahallede sağlık ocağının da bulunmadığını vurgulayan bulunan Aytar: “Mahallemizde bulunan sosyal tesisler binası boş durumdadır. Buranın sağlık ocağı olmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Halk sağlığı müdürlüğüne dilekçe verdik. Sonucunu bekliyoruz. Yine bu konuda Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan Bey'den yardım talep ediyoruz. En önemli sorunlarımızın başında sağlık ocağı geliyor. Bu konuda mahalleli sıkıntı yaşıyor” diye konuştu.

Aytar son olarak: “Genç ve çocuklarımızın spor yapacağı alanlarımızda yok. Bu konularda yetkililerden yardım bekliyoruz. Genç ve çocukların oynayabileceği spor alanlarının olması gerekiyor. Mahallemizde spor alanlarımız yok. Bu gibi alanlarında biran önce yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mahşuk GÖKGÖZ (@Misafir_17712)
22 Ağustos 2014 Cuma 14:10
sayın muhtarımız felemez aytarı arkasındayız tokinin yaptığı haksızlığın haddi hesabı yok sorunlarımıza bir an halledilmesibizlerin mağduriyetinin giderilmesini temenniediyoruz.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın