KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Içmeler'deki su kesintilerine tepki!

​Bingöl'deki geniş su kaynaklarına rağmen günlerdir yaşanan kesintiler nedeniyle zor günler geçiren mahalleli, sorunlarına bir çözüm bulunmasını istedi.

Içmeler`deki su kesintilerine tepki!
11 AĞUSTOS 2017 CUMA 23:55
0
2094
0
AA aa

Özelikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten İçmeler Mahallesi'nde Muhtarı Felemez Aytar, yetkililere seslenerek hayati ihtiyaç olan su için bir çözüm bulunmasını talep etti.

Kesintiler nedeniyle vatandaşların daima kendisini aradığını ancak bu konuda elinde bir şeyin gelmediğini söyleyen Aytar, "Su şebekelerindeki yanlış bağlantılar nedeniyle özelikle yaz aylarında suyun az gelmesi nedeniyle mahallemizin bir kısmı susuz durumda. Konuyla alakalı olarak defalarca Belediye şebeke amirliğini aradığımızda suda bir sorun olmadığını söylüyorlar. Ama maalesef mahalle olarak su sıkıntısı yaşıyoruz. Başkan ve başkan yardımcılarını aradığımızda konuyla ilgili kimse ilgilenmiyor. Bize dönüş olmuyor." dedi.

"HAZIR SU ALIP İHTİYACIMIZI GİDERİYORUZ"

Yaklaşık bir aydır mahalle olarak içme suyu sıkıntısını yaşadıklarını aktaran Muhtar Aytar, "Düzenli olarak içme suyumuz akmıyor. Su akmadığı için camide abdest alamıyoruz. Burada Kur'an Kursu inşaatında çalışan işçiler su sıkıntısını yaşıyor. Yoldan geçen insanlar abdest almak için camiye geliyor. Su olmayınca hazır su alıp ihtiyacımızı gideriyoruz." diye konuştu.

Bingöl'ün ismine atıfta bulunarak şehrin geniş su kaynaklarına sahip olduğunu vurgulayan Aytar, buna rağmen su sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

Mahallelerinde devam eden Kur'an Kursu inşaatına camiden su verdiklerini, bunun üzerine belediye yetkililerin gelerek su vanasını mühürlediklerini anlatan Aytar, "BİSKİ müdürü bizatihi gelip Kur'an Kursu inşaatında kullandığımız suyu mühürledi ve ‘oraya su vermiyoruz' demiştir. Mahallenin Kur'an kursu, hemen caminin yan tarafındadır. Camiden şu an Kur'an kursu inşaatına su veremiyoruz. Bir belediyenin Kur'an kursu gibi hayırlı bir işin tamamlanması için yardımcı olması gerekirken, maalesef su vanasını mühürledi." ifadelerini kullandı.

 "PARKTAKİ AĞAÇLAR VE ÇİMLER KURUDU"

Bingöl Belediyesi tarafından İçmeler Mahallesi'nde yaptırılan parktaki ağaçların ve çimlerin susuzluktan kuruduğunu ifade eden Aytar, "Park içinde yapılan tuvaletler de su akmadığı için WC ve lavabolar kapalı durumda. Su sıkıntısı parkta da var.  Parka oyun için gelen çocuklar, WC ve lavabolarda su olmadığı ve kapalı olduğu için açık alanları kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu parkta 5 İŞKUR elemanı çalışmasına rağmen parkın hali ortada. Parkın bazı oyun grupları devrilmiş. Parkın ışıkları yanmıyor. Bu sorunları bildirmemize rağmen gelip ilgilenen yok. Ayrıca parkın girişinde bulunan çöpler zamanında alınmıyor. Mahallemizde bir tek temizlik elemanı var; tüm mahalleye bakıyor. Temizlik elemanı tek başına olduğu için çok zorlanıyor. Çok çalıştığı için sağlık sorunu yaşıyor. Belediyeye bildirmemize rağmen başka eleman vermediler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın