KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Inadına çözüm süreci diyeceğiz

Hafta sonu Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadeleyle ilgili net konuştu. “Bizi paralel ile mücadeleden vazgeçiremezler. Bizi çözüm sürecinden vazgeçirip, engelleyemeyecekler. Bu provokasyonlarla beraber, her ne pahasına olursa olsun çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz”

Inadına çözüm süreci diyeceğiz
20 EKİM 2014 PAZARTESİ 07:54
0
2221
0
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Ekim ayı İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılmak üzere Bingöl'e geldi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Bursa Milletvekili Hüseyin Avni, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, Muş İl Başkanı Halil Saldık, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı.

COŞKUN: “ÇÖZÜM SÜRECİNDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Coşkun, geçtiğimiz hafta Perşembe günü düzenlenen ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Coşkun: “Son 25 yıl içerisinde bu terör olaylarıyla ilgili Bingöl'ün siyasi tarihine baktığımız zaman ne zaman çözüm sürecine yönelik olarak ülkenin barış ve huzuruna yönelik güzel bir şeyler yapılmak isteniyorsa, o dönemde birileri devreye giriyor ve provokasyonu Bingöl'de başlatıyorlar” dedi.

Bingöl'ün seçilmiş bir il olduğunu ifade eden Coşkun: “Çünkü Bingöl bu bölgede hiçbir zaman terörü desteklemedi. Baskıyla, şiddetle Bingöl'ü hizaya getiremediklerini düşünenler, maalesef hain kurşunlarıyla Bingöl'ü Türkiye'ye, dünyaya kötü göstermeye, terörü destekleyen bir il olarak göstermeye çalışıyorlar. Ama tüm Bingöllülerle beraber diyoruz ki; bunu başaramayacaksınız. Bingöl halkı bunları kabul etmedi, bundan sonra da kabul etmeyecektir. Ne kadar provokasyon yaparlarsa yapsınlar çözüm sürecinden geri adım atmayacağız” diye konuştu.

TAŞ: “ÇÖZÜM SÜRECİ BÜYÜK BİR TESTTEN GEÇTİ”

Coşkun'dan sonra bir konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, çözüm sürecine vurgu yaparak: “Hepimizin umudu, milletin ortak paydası barış süreci geçtiğimiz günlerde büyük bir testten geçti. Ülkemizde terör yoluyla kan ve gözyaşını hâkim kılmak isteyen güçler iki yıldır yeniden inşa etmek için uğraştığımız barış ve kardeşlik anlayışımıza yönelik büyük bir provokasyonun fitilini ateşlediler” dedi.

Emniyet Müdürü ve ekibine yönelik düzenlenen saldırının planlı olduğunu ifade eden Milletvekili Taş: “Bingöl'ün yiğit ve cesur evlatlarını kışkırtmak, yeniden bir kardeş kavgasını başlatmak için yapılan planlı programlı bir saldırıdır. 1993'te başardılar ama bu kez başaramadılar” diye konuştu.

Yeni kanun tasarısına da değinen Taş: “İhtiyaçlar değiştikçe kanunlar da değişir. Barış sürecini tahkim etmek, kurulan tuzakları önceden bertaraf edebilmek için Hükümetimiz ‘makul şüphe' durumunda güvenlik güçlerine yetki veren bir düzenlemenin hazırlığı içindedir. Temel amaç suç işlenmesinin önüne geçilerek, geri dönülmez zararların oluşmasına meydan vermemektir” diye konuştu.

“TÜRKİYE'Yİ DEMOKRASİYLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Soylu ise, son zamanlarda yaşanan olayların tesadüf olmadığını vurgulayarak: “Buradaki evlatlarımızın da şehit edilmesi tesadüf değil. 6-7 Ekim tarihlerinde bu ülkede, bu ülkenin doğusunda ve güneydoğusunda bir takım vilayetlerimizin karıştırılmak istenmesi, insanlarımıza baskı kurulmak istenmesi, hastanelerin, okulların, anaokulların, üniversitelerin, kütüphanelerin tarumar edilmek istenmesi, bunlar hiçbir şekilde, hiçbiri tesadüf değil. Hangi oyunu kurarlarsa kursunlar, kimlerle bu meseleyi karıştırmak isterlerse istesinler, hangi uluslararası güçlerden talimatlar alırlarsa alsınlar, biz özgür bir Türkiye'yi, büyük bir Türkiye'yi, güçlü bir Türkiye'yi demokrasiyle kucaklaştıracağız” dedi.

17 25 Aralık operasyonlarına da değinen Soylu: “Seçimlerin sonuçlarını değiştirebilmek için, milletin iradesini, milletin kararını değiştirebilmek için, iktidarı alaşağı etmeye çalıştılar. Bizim sevincimizi yaşamak istemediler. Birilerinin maşası, Türkiye'de devreye girdi ve o paralel yapılanma dediğimiz anlayış bir şekilde Türkiye'de, Türkiye'nin demokrasisine, milletimize, iktidara ve hükümete diz çökertmeye çalıştılar. Ama millet sahip çıktı, sizler sahip çıktınız” diye konuştu.

“BİZİ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇİREMEZLER”

Çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele değinen Soylu, çözüm süreci ve paralel ile yapıyla mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Soylu: “Bizi kendilerinin istediği gibi bir ülke haline, kendilerinin istedikleri gibi bir millet haline getiremezler. Bizi engelleyemeyecekler bu provokasyonlarla beraber, söylemek istiyorum; her ne pahasına olursa olsun ve her ne şekilde olursa olsun biz, çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz. Bunu niçin ifade ediyorum biliyor musunuz? Bakın bu ülkede vesayet ve bu ülkede darbeler sadece Kürtleri mağdur etmedi. Sadece onları mahrum etmedi. O istiklal mahkemelerinde haksız yere, hükümet konakları önünde katledilen hoca efendiler hepsi Kürt'müydü? Peki İskilipli atıf hoca Kürt'müydü? Rahmetli Adnan Menderes'i, acımasız bir şekilde tasfiye ettiler onlar Kürt'müydüler? Diyarbakır cezaevinde işkence vardıydı da, Malatya cezaevinde işkence yok muydu? bu ülkenin insanlarına ders vermeye çalışıyorlar. Bu ülkenin insanlarına bakmıyorlar. Kürt'dü, Türk'tü, Alevi'ydi, Sunni'ydi bakmıyorlar. Ama bir şey söyleyeyim 21'inci asıra güzel başladık. Bize karşı koydukları bütün tuzakları elimizin tersiyle itmeye başladık. Onu da sandıkla, demokrasiyle gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“SİZDE SİLAH, BİZDE SANDIK BAKALIM KİM GALİP GELECEK”

Konuşmasında HDP'li siyasilere yüklenen Soylu, şöyle devam etti: “Bizi ürkütmeye çalışıyorlar, bizi korkutmaya çalışıyorlar, bazı arkadaşlarımıza bir şekilde baskı kurmaya çalışıyorlar, tehdit etmeye çalışıyorlar, belediye meclis üyelerimize, ne kadar korkaksınız ya, ne kadar ürkeksiniz, sizin elinizde silah, bizim elimizde sandıkla rey. Bakalım kim galip çıkacak. Hani çoğulculuktu, televizyona çıkıyor BDP, HDP'li siyasetçiler, çoğulculuktan, özgürlükten bahsediyorlar. AK Parti binalarını taciz edecekler. AK Parti siyasetçilerini taciz edecekler ha. Bizi yolumuzdan çeviremezsiniz. Bizi kendi oyununuzun içine çekemezsiniz. Biz inadına çözüm süreci diyeceğiz, inadına barış diyeceğiz, inadına kardeşlik diyeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Soylu'ya plaket ve Bingölspor forması takdim edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın