KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Islam dünyası doğum sancısı çekiyor

Charlie Hebdo dergisine yönelik düzenlenen saldırıyla ilişkin açıklama yapan KAŞİP Bingöl İl Başkanı Uçak: “İslam dünyası kendine gelmenin doğum sancılarını çekiyor. Gayri Müslim dünya her fırsatı kullanarak Müslümanların üzerine geliyor. Bu da yetmezmiş gibi bir de mukaddes, bizce dokunulmaz değerlerimizle alay ediyor” dedi.

Islam dünyası doğum sancısı çekiyor
19 OCAK 2015 PAZARTESİ 21:24
0
1245
1
AA aa

 Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Bingöl İl Başkanı Sami Uçak, Charlie Hebdo dergisine yönelik düzenlenen saldırı ve akabinde gelişen olaylara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Karikatüristlere yapılan saldırıyı tasvip edilemez olduğunu ifade eden Uçak: “İslam'ın hukuki dayanağından yoksundur. KAŞİP Olarak kınıyoruz. Keşke duygusal davranıp bu kimselerin canına kıyacaklarına yüzlerine tükürselerdi, dünya Müslümanları olarak biz de kocaman bir aferin verseydik. İsmini dile getirmeyi uygun görmediğimiz malum karikatür, özgürlük sınırını aşmış, Müslüman'ın manevi dünyasıyla alay etmiştir. Bu münasebetle Hz. Muhammed'in (sas) karikatürünü çizdiği için kendisini ve muavinlerini lanetliyoruz. Bunlara rahmet okumak Yaratan'a saygısızlıktır. Bir karikatürün görmediği bir şahsı karikatürize etmeye hakkı var mı? Hele bu çizim Müslüman'ı rencide ediyorsa” dedi.

Batı'nın İslam dünyası açısından sabıkalı olduğunu, kötü bir sınav verdiğini kaydeden Uçak, şu ifadelere yer verdi: “Bu olay karşısında hoş görü kavramını diline dolandıran yazar, çizer, siyaset mensupları İslami değerleri deforme olmuş kimseler olduğuna inanıyoruz. Bu olayın hoş görülecek yanı yoktur. Üstelik Batı, İslam dünyası açısından sabıkalı olup, kötü bir sınav vermektedir. Müslümanlar olarak devletler düzeyinde Batı'nın yerli hamalları yüzünden değerden düşmüş isek de birey olarak onurumuzu dünyaya değiştirmeyiz. Bir kimse yaptığı iş ya da sarf ettiği söz ile milyarları rahatsız ediyorsa bu yaptığına özgürlük demek gaflettir/delalettir. Dolayısıyla onurlu bir Müslüman buna onay veremez. Peygamberimizin (sas) karikatürlerini yayınlayan Charlie Hedbo dergisinin kapağını yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ni kınıyoruz "Sen hangi ülkedesin ya? Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
m.şirin (@Misafir_18393)
20 Ocak 2015 Salı 12:48
kendini yorma başkan müslümanların uyanması biryere tosladıktan sonra olur
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın