KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

Iyilik sofraları kuruluyor

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan Ve Her Zaman’ kampanyası kapsamında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi organizasyonlarıyla Ramazan ayı boyunca iyilik sofraları kurulacağını söyledi.

Iyilik sofraları kuruluyor
25 HAZİRAN 2015 PERŞEMBE 23:55
0
1882
0
AA aa

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde 81 ilde Ramazan ayı için belirlenen “Vakit iyilik vakti bu ramazan ve her zaman” teması çerçevesinde Bingöl İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi işbirliğiyle “İyilik Sofraları”nın ilk iftar programı Bingöl'deki gazeteciler için düzenlendi.

İftar programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Can, Bingöl Müftülüğü olarak Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bingöl'de de Ramazan ayı nedeniyle çalışmaların daha da yoğunlaştığını söyledi.

Ramazan ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren Can, “İlimiz Merkez Belediye Pasajı mescidinde ramazan ayı boyunca hatim ile teravih namazının kılınması planlamış ve şuanda kılınmaya devam edilmektedir. Bilindiği üzere İlimizde yayın yapan yerel televizyon bulunmamaktadır. Ancak ramazan ayı boyunca Vaizlerimiz ve Kur'an kursu Öğreticilerimiz taralından ilimizdeki radyolarda Ramazan ayı ve yaz Kur'an kurslarımız ile ilgili konular başla olmak üzere birçok konuda vatandaşlarımız aydınlatılmaktadır. Tüm Cami ve Kur'an kurslarımızda halkımızın teveccüh gösterdiği uygun saatlerde görevlilerimiz tarafından mukabele programlan uygulanmaktadır” dedi.

İYİLİK SOFRALARI İFTAR PROGRAMLARI
Can, Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene Ramazan ayı için "Vakit iyilik vakti bu ramazan ve her zaman" temasını belirlediğini söyleyerek, “İlimiz Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesince" iyilik sofraları" adı altında iftar programları planlanmıştır. Bu çerçevede Bingöl'deki sevgi ve çocuk evlerinde kalan çocuklara, daha önce Camilerimizde oluşturulan "Cami Gençlik Kolları" genç kardeşlerimize, fakir vatandaşlarımıza ve kanaat önderlerimize ayrı ayrı iftar programlan düzenlenmiştir. Ayrıca iyilik kavramının yaygınlaşması ve hayatımızın her alanında iyiliğin hakim kılınabilmesi için ramazan ayı boyunca vaaz ve irşat hizmetlerimizde iyilik kavramı görevlilerimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatılacak ve halkımızın var olan iyilik duygularının pekiştirilmesi için azami gayret gösterilecektir. Bu konuda halkımızın konuya duyarlılığını arttırmak maksadıyla Başkanlığımızın hazırlamış olduğu çeşitli afiş, Bilboard ve raketler aracılığıyla insanımızın tekrar ve yeniden dikkati çekilecektir” dedi.

67 ÜLKE, 400 FARKLI BÖLGEDE GIDA KOLİSİ
67 Ülkede 400 farklı bölgede muhtaçlara gıda kolisi dağıtılacağını ifade eden Can, “Türkiye Diyanet Vakfı, Komutan ayında dünyanın 7 Ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtacak, kardeşlerimiz İçin İftar safraları kuracak. Türkiye genelinde II ve ilçe şubelerimizi e iftar programları düzenlenecek. Vakfımız, yurt içinde ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler İçin her biri 25 TL değerinde toplam 154 bin adet Alışveriş yardım Kartı dağıtmayı hedefliyor. Türkiye Diyanet Vakfı, 40 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle ülkemizde ve yetti kıtada, milletimizin emanet ettiği fitre, zekât ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Can, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayırseverlerin yardımlarıyla yurt İçinde ve yitil dışında faaliyetlerimizi genişleterek sürdürürken, bu Ramazan ayında "Zekât, Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor. Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her zaman“ diyoruz. Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, Ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor. Vakfımız, geçen yıl Ramazan ayında düzenlediği "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın" kampanyası çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında geniş kapsamlı Ramazan faaliyetleri gerçekleştirdi. Toplam bedeli 1 milyon TL 25 TL değerinde 42 bin adet yardım kartı hazırlandı, şubelerimiz vasıtasıyla yurt genelinde belirlenen 10.600 İhtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.2014 yılı Ramazan ayında; yurt içinde 4 milyon 83 bin TL, yurt dışında ise 7 milyon 771 bin TL yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Geçen yıl ülkemizde ve yurt dışında 47 ülkenin 232 bölgesinde kurduğumuz İftar sofraları ve dağıttığımız gıda kolileriyle toplam 6 milyon 855 TL tutarında yardım yaptık. Bu Ramazanda 67 ülke ve 400 bölgede İyiliğin sesi olacağız.”

132 BİN KİŞİYE İFTAR
Diyanet işleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile 92 partner kurum işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45.002 gıda kolisi dağıtılacak, kurulacak İftar sofralarında 132 bin 943 kişiye iftar verilecek. Türkiye Diyanet Vakfı bu Ramazan'da 26 Vakıf çalışanı ve 9 gönüllüden oluşan ekibiyle yurt dışında yaklaşık 2 milyon dolarlık yardım faaliyeti gerçekleştirecek. Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde de Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için Alışveriş Yardım Kartı dağıtılacak. Bu yıl Ramazan ayında yurt içinde her biri 25 TL değerinde toplam 154.000 kart ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı ailelere ulaştırılacak. Ramazan ayında yurt içinde üç etapta dağıtılması planlanan yaklaşık 3.850.000 TL tutarındaki alışveriş kartlarının dağıtımı, Vakıf Genel Merkezi ile 76 II şubesi ve 427 ilçe şubesi olmak üzere toplam 503 şubede yapılacak. Yine şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurutarak yüz binlerce kardeşimizle iftar sofralarında bir araya gelinecek.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın