KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

Izzetbegoviç rahmetle anıldı

Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi Bosna Hersek’in efsanevi Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i, ölümünün 13. yılında andı. Çakan, “Bundan 13 yıl önce yeryüzü saygıya değer bir insanını daha kaybetti. Bilge Kral’ı rahmetle ve hasretle anıyoruz” dedi.

Izzetbegoviç rahmetle anıldı
21 EKİM 2016 CUMA 01:42
0
1809
1
AA aa

Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi Bosna Hersek'in Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç vefatının 13. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.  Hizmet binasında gerçekleşen etkinliğe sendika üyeleri ve davetliler katıldı.

Etkinlik, Bosna direnişinin büyük komutanı, fikir adamı Aliya İzzetbegoviç´in hayatını anlatan bir belgesel filmin izlettirilmesiyle başladı.

Sinevizsyon gösterisinin ardından konuşan Genç Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı A. Haluk Çakan, “Bütün zorluklara rağmen Bosna-Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran, en zor anında halkının bir baba gibi etrafında kenetlendiği, derin bilgi birikimiyle bilge insan adı verilen Aliya İzzetbegoviç'i, hakka yürüyüşünün 13. yıldönümünde rahmet ve hasretle anıyorum” dedi.

“O BÜTÜN DÜNYANIN BİLGE KRALIYDI”

Çakan, “Aliya bütün dünyanın bilge kralıydı. Zihinlerde ve gönüllerde hep böyle anılacak. Hayatı üç mücadele arasında geçmişti. İslâm'ı anlama ve yaşama mücadelesi, komünist dönemde hapishanelerdeki özgürlük mücadelesi, komünizmin yıkılışından sonra ise Sırp ve Hırvat katliamına karşı halkının başında verdiği ölüm kalım mücadelesi. ‘Ben bir Müslüman'ım ve öyle kalacağım. Kendimi dünyadaki İslam davasının bir neferi olarak telakki ediyorum ve son günüme kadar da öyle hissedeceğim. Çünkü İslam benim için güzel ve asil olan her şeyin diğer adı' diyordu Aliya, yetiştirdiği vasıflı insanları ardında bırakırken. Hiçbir zaman liderlik hırsı taşımadı, siyasi makamlara kendiliğinden talip olmadı. Hayatı boyunca İslam ve Batı kültürlerini anlamak için çabaladı” şeklinde konuştu.  

“YAŞADIĞI ÇAĞ ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİ”

Çakan konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Bosna´da yaşanan dramı insanlık adına utançla hatırlarken, haklı davalarında canını feda etmiş şehitleri ve o şehitlerin komutanı Aliya İzzetbegoviç´i rahmet ve saygıyla anıyorum. O dahi bir asker olarak ölüme meydan okurken gücünü aldığı inançlarının gereklerini de yerine getirmede son derece titiz ve bir o kadar da kararlıydı. ‘Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir' sözleri ile hayat felsefesini anlatıyordu. Yaşadığı çağ ondan çok şey öğrendi. Destansı bir ömür bıraktı ardında. Hakka yürümesinin 13. Yıldönümünde büyük komutan, aksiyon ve fikir adamı Aliya İzzetbegoviç´i bir kez daha rahmet ve muhabbetle anıp, insanlık adına kendisine şükranlarımızı sunuyorum."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir DEMİR (@Misafir_19998)
21 Ekim 2016 Cuma 11:39
Keşke sizlerde Bilge Kraldan bir şeyler öğrenseydiniz.Hak,Adalet,Liyakat,Dürüstlük gibi.Ama buradan bakınca sırf medyada bir etkinliğimiz olsun diye görünüyorsunuz.Keşke kendi çıkarlarınız için bu sendikaları kullanmasanız.Toplumda bu durumlardan dolayı saygınlığınız azalıyor.Bir çok üyeniz korku,çıkar ve menfaat için yanınızda dava falan yok...
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın