KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Jandarma ile kapı dışarı ettiler

Bingöl’ün İçmeler Mahallesi’nde görev yapan kapıcılar, site yönetimi tarafından işten çıkarıldı. İlişiği kesilen kapıcılar dairelerini terk etmeyince jandarma aracılığıyla kapı dışarı edildi. Kapıcılar duruma sitem ederken, site yönetimi kapıcıların çalışmadıkları gerekçesiyle işlerine son verildiğini belirtti.

Jandarma ile kapı dışarı ettiler
29 AĞUSTOS 2014 CUMA 07:31
0
3164
5
AA aa

İçmeler TOKİ site yönetimi, C2, C2-1, C2-4 ve C5'de kapıcı olarak görev yapan Fehmi Ertem, Mahşuk Tuğa, Mehmet Elhakan ve Halit Dilekçi'nin 3 ay önce iş hakkına son verdi. Kapıcılardan, Mehmet Elhakan ile Halit Dilekçi karara riayet edip kapıcı dairelerini boşalttı.

JANDARMA İLE BOŞALTTILAR

Site yönetimi daireleri boşaltmayan Fehmi Ertem ve Mahşuk Tuğa hakkında hukuki mücadele başlattı. Mahkeme kararıyla siteye gelen jandarma ekipleri, Ertem ve Tuğa'nın bulunduğu daireleri boşalttı. Duruma tepki gösteren kapıcılar, site yönetiminin siyasi duruşlarından dolayı iş haklarına son verdiğini savundu. C2 blok yöneticisi Murat Kelat, kapıcıların iş haklarına son verilmesi üzerine Sulh Ceza Mahkemesi'ne site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kapıcıların jandarma aracılığıyla dairelerinden çıkarıldığını ve site sakinlerinin durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Kelat: “bir tabur askerle gelip, kapıcıların evlerini boşalttılar. Kapıcıların gidecek yerleri olmadığı için eşyalarını bodrumlara yerleştirdik. Daha önce bu durumu valiliğe yazılı ve sözlü olarak bildirdik ama netice çıkmadı. C2 ve C2-1 blok sakinlerinden imza topladık bunların gitmesini istemiyoruz” dedi.

“SİYASİ FİKRİMİZDEN DOLAYI İŞTEN ÇIKARILDIK”

Duruma tepki gösteren C2 blok kapısı Fehmi Ertem, 2,5 yıldır görev yaptığını ve sözleşmesinin Mayıs 2015 tarihinde son bulacağını söyledi. Hiçbir gerekçe olmadan işten çıkarıldığını iddia eden Ertem: “AK Partiliyiz diye işten çıkarıldık. 4 çocuk babasıyım gidecek yerim, yapacak işim yok” dedi.

C2-1 blok kapısı Mahşuk Tuğa ise: “AK Parti mahalle sorumlusuyum. Yönetimde Gülen cemaatinden o yüzden bizi işten çıkardılar. 2,5 yıldır burada görev yapıyorum. Jandarma zoruyla daireleri boşalttılar eşyaları bodruma bıraktık gidecek yerimiz yok” diye konuştu.

C2 blok sakinlerinden Ramazan Arıkboğa ve Hatip Bürkey, kapıcıların işlerini yaptığını ve kendilerinden memnun olduklarını ifade ederek, site yönetiminin kararını kınadı.

SİTE YÖNETİMİ: “HUKUKSUZ BİRŞEY YAPMADIK ASIL BİZ MAĞDURUZ”

Site yöneticisi Aladdin Tekin, işten çıkarılmalarda herhangi bir mağduriyetin olmadığını, kapıcıların işlerini hakkıyla yerine getirmediklerini ileri sürerek: “biz kimseyi mağdur etmedik. Asıl mağdur olan site sakinleri. Kapıcılar temizlik yapmıyor, çalışmıyor. Sitede sigortalı olarak çalışıyorlardı, maaşlarını da alıyorlardı buna rağmen başka işlerde çalışıyorlardı. 3 ay önce toplantı yaptık iş çıkışlarını verdik kendilerine de söyledik mağdur olmasınlar diye zaman tanıdık fakat çıkmayınca bizde hukuki süreç başlatmak zorunda kaldık” dedi.

Kapıcıların 3 yönetimi istifaya zorladığını ifade eden Tekin: “ bu kişiler sitede çalışma yapmadıkları gibi bizi de tehdit ediyorlar. Biz kimseye haksızlık etmedik. Seçimle geldik yönetime. İşçi çalıştırma, özlük haklarını düzenleme, sitenin huzuru gibi yetkiler tüzükle bize verildi bize. Site sakinleri bu kişilerden memnun değildi bizde sitenin huzuru için böyle bir karar aldık. Bu kişilerin kışın çıkarılması gerekiyordu ama mağduriyet yaşamasınlar diye zaman tanıdık. Geçen zamana rağmen çıkmadılar. C1 bloktakiler imza topladı kimse bunların çalışmasını istemiyor. İmzaları mahkemeye sunacağım. Her şeyi hukuk çerçevesinde yapıyoruz. Bu adamlar çevre düzenlemesi, bina temizliği gibi işleri yapmıyor, üstüne birde bizi tehdit ediyor. Bu kişiler fitne fesat çıkararak 3 yönetimi istifaya zorladı” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
EYMEN LİVA (@Misafir_17764)
03 Eylül 2014 Çarşamba 20:59
(yalan )diyen site sakini.önce mantığını değiştir.yandaş olduğun her halinden belli.site yönetimi nedir ne değildir hakkında hiçbirşey bilmeyen cahiller topluluğu bir baş olursa, başlarda elbette ayak olur.insanların ekmeğiyle oynamak size ve yandaşlarınıza çok normal gelebilir.karekter meselesi.insanlara iftira atmadan önce karekterini geçir.ben c2 de oturan adına site dediğiniz yerin sakiniyim.bizim memnun eden bir kalörferci seni nasıl rahatsız eder anlam veremiyorum.ben memnundum ey kendini bilmezler topluluğu.hak adalet illa tecelli edecek
SİTE SAKİNİ (@Misafir_17753)
29 Ağustos 2014 Cuma 13:02
Site sakini ve ayrıca Blok Yöneticisiyim.Seçimle gelmiş site başkanının söyledikleri kesinlikle doğrudur.Hatta azını söylemiştir.Bingöl'de bir ilki gerçekleştirip site kavramını yerleştirmek istedik.Fakat halkımız maalesef toplu yaşama hazır değil.Haberde adı geçen kapıcılar ekmek paralarını helalinden kazanmadılar.Başka İşlerle uğraştılar.Ayrıca demeç veren diğer şahıslar site yönetimine taliptiler cesaret edip seçime bile giremediler şimdi de her türlü belden aşağı vuruyorlar.Biri imam kökenli ama utanmadan yönetime iftiralar atmış.
Ahmet Yasin Ozman (@Misafir_17751)
29 Ağustos 2014 Cuma 11:57
Yaptıgı ayrımcılıkla bu sitede huzursuzluk oluşturdugu için .............................................. .............................................site .............başkanını ........................istemiyoruz
Aladdin Tekin (@Misafir_17750)
29 Ağustos 2014 Cuma 11:19
SİTE KARARIYLA BU SİTE BAŞKANIN İŞTEN İSTİFA ETMESİNİ İSTİYORUZ BU NETİCEDE ONU BU MAHALEDE İSTEMİYORUZ VE BU DURMDA YAPTIKGI ANLAMLI DEİL BU ADAMLAR EKMEK PARASI İÇİN BU İŞİ YAPMAK ZORUNDADIR YAPACAK BAŞKA İŞLERİ OLDIKCA BU İŞE DEVAM EDİYORLAR BU ....SİTE ..................................................BAŞKANINI.................................................. İSTEİYORUZ ...........................
ERSAN GÜLTAS (@Misafir_17745)
29 Ağustos 2014 Cuma 09:49
BU SİTEDE AK PARTİ o/o 80 oy aldı siyasi görüsünden dolayı kapıcıların çıkarılması söz konusu değildir.Üstelık site yönetimin cemaatcı olduğu kesinlikle yalandır.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın