KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

‘KADIN AKADEMİSİ PROJESİ’ DEVAM EDİYOR

Bingöl TSO Kadın Girişimcileri Kurulu, kadınları bilinçlendirmek amacıyla başlattığı seminerler devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerde eğitime alınan kadınlar, birçok alanda bilinçlendiriliyor.

‘KADIN AKADEMİSİ PROJESİ’ DEVAM EDİYOR
02 MART 2015 PAZARTESİ 01:36
0
2426
0
AA aa

 Bingöl Ticaret Sanayi Odası (Bingöl TSO) Kadın Girişimcileri Kurulu, Sosyal Destek Projesi kapsamında 15 mahallede düzenlemeyi planladığı seminerlerin 4'üncüsünü Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulunda gerçekleştirdi.

Etkinlik; Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Bingöl TSO Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Bingöl Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç ve çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleşti.

KOÇ: “15 MAHALLEDE 15 ETKİNLİK YAPACAĞIZ”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Koç, Valilik himayesinde proje çalışmalarına devam ettiklerini ve her Ay bir mahallede bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek: “15 mahallede 15 etkinlik yapacağız. Daha güçlü kadın, daha güçlü aile, daha güçlü bir Bingöl sloganıyla 15 mahallede kadınların ayağına giderek ‘Kadın Akademisi' projesi kapsamında kadınlara eğitim vereceğiz. Kadınların sadece girişimcilik alanında değil her alanda bilgiye erişiminin kısıtlı olduğunu gördük. Kalkınmanın sadece iktisadi olmayacağı, sosyal kalkınmanın en az iktisadi kadar önemli olduğu gerçeğiyle yola çıkarak, kadınlarımızın sosyal ve kültürel yaşamda hayata tutunmalarını kolaylaştırmak hem de ailenin temel yapısını güçlendirmeye yardımcı olarak, sağlıklı nesiller yetiştirme bilincine ulaşmalarını sağlamak amacıyla ailenin kadın üyelerine, eşler arası iletişim, çocuk ve ergen psikolojisi, insani değerlerimiz, çocuklarda madde bağımlılığı ve suça teşvikin önlenmesi, aile bütünlüğünde kadının rolü gibi konularda eğitim vererek kadınlarımızı bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca kadınlarımızın bu eğitim toplantılarına katılımlarını sağlamak amacıyla her mahallede düzenlenecek olan eğitim toplantılarının sonunda katılımcılara sertifika veriyoruz ve çekilişle de bir adet cumhuriyet altını vereceğiz” dedi.

Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığını belirten Koç, proje kapsamında 2 bin 500 kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

“BİR ERKEĞİ ERKEK YAPAN KADINLARDIR”

Yapılan etkinliklerde kendisinin de faydalandığını ifade eden Bingöl TSO Başkanı Erkan Çalbay, Cehaletin en büyük korkusunun kadınlar olduğunu vurgulayarak: “Kadınlar bir şey öğrendiğinde çocuklarına da öğretirler. Bir erkeği erkek yapan kadınlardır. Bütün erkeklerin hayatında mutlaka iki kadın yer alır. Biri annesi, diğeri de eşidir. Evleninceye kadar annenin büyük bir rolü vardır. Evlendikten sonrada eşinin büyük bir rolü vardır. Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünebiliriz. Sanki Allah bizleri kadınlara emanet etmiştir. ‘Siz tek başına bir şey yapamazsınız. Ancak kadınlar sizi dizayn edebilirler' Öyle düşünmek lazım. Kadınlar dünyanın en nazik, en narin varlıklarıdır, ancak anneler ise dünyanın en güçlü varlıklarıdır. Çünkü annedirler ve anne olmakta çok zordur” diye konuştu.

BARAKAZİ: “ANNELER TOPLUMUN MİMARLARIDIR”

Toplumun mimarlarının anneler olduğunu söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise: “Bizi başkalarından ayıran şey, tamamen annenin rolüdür. Çocuklarınızla diyalog içerisinde olun, onlara güzel roller ve güzel örnekler verin. Bu örnekler bazen aile içerisinde olabilir, bazen dışarıdan olabilir. Ancak iyi bir örnek ve benimsediğiniz bir örnek olsun. İyi ve güzel bir örnekle çocuklarınız da iyi bir rol model olabilirler. Kız çocuğuna kız modeli, erkek çocuğa da erkek modeli gösterin. Onlara rol gösterin, o rolü alsınlar ve onları bu konuda manevi olarak destekleyin, teşvik edin. Elbette zaman zaman çocuklarla problemler olabiliyor ama her halükarda çocuklarımıza güzel örnek olarak ve iyi bir örnek göstererek çok güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Sorun maddi imkanlarla alakalı değildir. Annemizin bize verdiği eğitimlerle hayatımızı bugüne kadar getirdik. Hiç kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarımızın üzerinde kalabildik. Bunun için önce Allah'a sonrada annemize borçluyuz. Eşime de çok teşekkür ediyorum. Evlendikten sonrada Başbakanlıkta çok yoğun bir iş tempom vardı. Gece geç saatlere kadar çalışıyor, bazen iş yerinde kalıyordum. Yoğun iş çalışmamda eşim hep bana yardımcı oluyordu. Şimdi ise, benim sadece eşim ve üç çocuğum yok, bütün Bingöl benim ailem ve ben onların dertleriyle dertleniyorum. Onlarla ilgilenmek zorundayım. Bu konuda da eşimin fedakarlığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Eşler dışarı da bir takım sorunlar yaşarlar. Eşler eve geldiğinde onların o sorun ve problemlerini en azından çocuklarımıza yansıtmayacak şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Anneleri iyi anlamamız gerekiyor, annelerin de eşlerini iyi anlamaları gerekiyor. Problemleri olan çocukların çoğu aileden kaynaklandığını unutmamamız gerekiyor. Ailede problem varsa çocuk problemlidir. Anneler toplumun mimarlarıdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterisiyle devam eden programda; Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden Eyüp Esergün Çocuklarda uyuşturucu madde kullanımı ve önlenilmesi, Bingöl Belediyesi'nden Cuma Karaarslan Çevre Söyleşileri, Bingöl Üniversitesi'nden Yrd. Doç Dr. Hüseyin Çaldak Aile içi iletişim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Esma Akar Çocuk anne ergen psikolojisi, KOSGEB İl Müdürlüğü'nden Uzm. Yrd. Ayşe Demir Kadın Girişimcilere verilen destekler ve İl Müftüğü'nden Bircan Çelik Kur'an ve sünnet ışığında aile konulu sunumlar yaptı. Program sonunda katılımcılara sertifika verilirken, katılımcılar arasında yapılan çekilişle bir talihliye cumhuriyet altını hediye edildi. Proje kapsamında kadın akademisi bir ay sonra bir sonraki mahallede kurulacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın