KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Kasım'da tamamlanacak

2014 yılında FETÖ'ye ait bir eğitim kurumun yurt yapmak istediği arsaya 18 işyerinin bulunacağı Kadın Emek Çarşısı inşa eden belediye, projeyi Kasım 2016'da tamamlamayı hedefliyor. Belediyenin diğer çalışmalarına da değinen Başkan Barakazi, park sorunu, işgaller ve diğer konulardaki eleştirileri de şöyle yanıtladı;

Kasım`da tamamlanacak
17 EKİM 2016 PAZARTESİ 12:26
0
2253
5
AA aa

Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, ildeki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Burada Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Barakazi, belediyenin 2014-2016 yılları arasındaki gelirinin 216 milyon180 Bin TL olduğunu söyledi.

Belediyeyi 162 Milyon 519 Bin 125 TL borçla devraldıklarını belirten Barakazi, 22 Eylül 2016 tarihi itibariyle belediyenin 152 Milyon 313 Bin 862 TL borcunun bulunduğunu söyledi.

GÜNEŞ ENERJİSİ ÜNİTETELERİ KURULUM PROJESİ

İnalı Mahallesi'nde 103 Bin metrekarelik alana güneş enerjisi santralleri inşa edileceğini belirten Barakazi, “Bu proje ile bir yandan enerji ihtiyacımızı karşılayacağız, diğer yandan ise belediye bütçesine de katkı sağlamış olacağız. Santrallerimizde binlerce güneş paneli ile 5 megawatt elektrik enerjisi üretilecek. Elde ettiğimiz bu gücü, trafolarla şehir şebekesine vererek şehrin enerji ihtiyacına bizde katkı sunmuş olacağız. Ürettiğimiz enerji sayesinde; şantiyelerimizde, tesislerimizde, idari binalarımızda, parklarımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaştıracağız. Böylece elektrik ihtiyacımızı daha az maliyetle karşılamış olacağız. Tesis kısa sürede kendini amorti edecektir. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

CANLI HAYVAN PAZARI

Bu yıl yapımına başlanılan Canlı Hayvan Pazarı'nın Kasım ayında tamamlanacağını kaydeden Barakazi, “Hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan Bingöl'de, belediyemiz tarafından hayata geçirilerek 6 bin 400 metrekarelik alan sahip Canlı Hayvan Pazarı, sektöre nefes aldıracak. Kentin büyük eksiklikleri arasında yer alan canlı hayvan pazarı ile ilgili DAP kapsamında verdiğimiz proje kabul edilmiştir” diye konuştu.

HAYVAN BARINAĞI

Bu yıl ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanılan ‘Modern Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi' projesine yönelik bilgi veren Barakazi, “2016 yıllı itibariyle başlanılan projenin yüzde 90'nı tamamlanmıştır. Bölgemizin sayılı ve en modern tesisleri arasında yer alacak olan Hayvan Barınağı Projemiz, toplam 16.000 m2 alan üzerinde yer almaktadır” dedi.

Sokak Hayvanları Bakımevi Projesi'ne yönelik de bilgi veren Barakazi, “Projede Karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, mutfak bölümü, muayene odası, işçi odası, duş, depo, veteriner hekim odası, idare odası ve yeşil alanlardan oluşmaktadır” diye konuştu.

KADIN EMEK ÇARŞISI

Yenişehir Mahallesi'nde yapımı devam eden Kadın Emek Çarşısı projesinin Kasım 2016'da tamamlanacağını kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Kadın Emek Çarşısı projesi ile kadınların kendi ürettikleri ürünleri satabildikleri bir pazar alanı oluşturarak kadınların istihdama dahil edilmesini sağlamak ve üretilecek ürünlerin el emeği ve yöresel ürünler olması nedeniyle kültürümüzü yaşatmak ve turizme katkı sağlamak hedeflenmektedir. Projeden, ilimizde yaşayan ve kendi işini kurmak isteyen potansiyel kadın girişimci adayları ile mikro krediden destek almış kadınların faydalanması planlanmaktadır. 2016 yılında başlanılmış olup proje kapsamında 2 katlı idari bina ile 18 adet işyeri ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam etmektedir. Projenin Kasım 2016 yılı itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır.”

10 ADET SPOR SAHASI YAPIMI

Spor Toto Teşkilatı Bakanlığı ile Belediye arasında imzalanan protokol kapsamında 10 adet çok amaçlı spor sahasını Bingöl'e kazandırıldığını belirten Barakazi, “Gençlerimizi spora teşvik amacıyla 10 adet çok amaçlı spor sahaları yapımı (Voleybol ve Basketbol sahaları) ihalesi gerçekleştirilmiştir. 10 adet çok amaçlı spor sahası yapımına 2016 yılı içinde başlanılmış olup Ekim 2016 sonu itibariyle tamamlanması planlanmıştır” dedi.

ÇAPAKÇUR VADİSİ PROJESİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ‘Bingöl'ün Gerdanlığı' olarak nitelendirdiği Çapakçur Vadisi Projesi hakkında da bilgi veren Barakazi, şunları söyledi: “Bingöl için önemli projeler arasında yer alan, bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi'nin planlamasına başladık. Geçen yıl 7 Milyon TL olan bütçesi, 17 Milyon TL'ye çıkarıldı. DSİ tarafından Çapakçur Vadisi Dere Islah Çalışmaları'nın ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Proje yapımı konusunda Fırat Kalkınma Ajansı'ndan destek aldık. Projemiz 7. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Kentsel Dönüşüm Kategorisinde Ödüle layık görüldü. Bingöl'de kentsel yaşam alanlarında yaşanan sıkışıklığın önlenmesi, sosyal alanlar ile ticari faaliyetlere konu alanlar üretmek ve Bingöl için önemli bir gelişim sağlanmasına yönelik sosyal ve ekonomik yapıların inşasına konu projeler ile Çapakçur Vadisi'nin rehabilitasyon, koruma ve ekonomik yatırımlara konu çalışmalarımız devam ediyor.”

İMAR VE ŞEHİRCİLİK

Yeni İmar Revizyon planının hazırlandığını belirten Barakazi, Bingöl'ün 50 yıldır devam eden mülkiyet problemlerinin en asgari seviyeye indirildiğini söyledi.

Barakazi, “Yeşil alan, yol ve ulaşım aksları düzenlenmiştir. Kentimizin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek istenmiştir. Ayrıca bazı bölgelerde otopark alanları oluşturularak trafik sorunu rahatlatılmaya çalışılmıştır. 1. Nolu Sağlık Ocağı / MEB Lojmanları / Karşıyaka Mahallesi'ndeki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Deposu Belediye Hizmet Alanı olarak tahsis edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından şehir imar planı yönetmeliği hazırlanmıştır. Belediye eski hizmet binası karşısındaki 35 bin metrekarelik askeri alanın belediyeye devredilmesi için Milli Savunma Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmalar olumlu sonuç verdi. Bingöl şehir merkezindeki 701/1 parselde bulunan 35 bin metrekarelik askeri alanın Bingöl Belediyesi'ne devri ile ilgili başlatılan çalışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu bina ve tesislerin yapılması karşılığında devrin uygun olacağı kararını verdi. Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Açı Kurumsal Gayrimenkul Değerlendirme Firması tarafından anılan parsel için piyasa fiyatı olarak 01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle toplam 24.850.000 TL bedel tespit edildi. Protokol imzalama aşamasına gelindi” ifadelerini kullandı.

PARK SORUNU

Bir gazetecinin “Çarşı merkezindeki araç park sorunu ve yol kenarlarına yerleştirilen dubalarla ilgili şikâyetler giderek artıyor. Bu konuda çözüm eksenli bir çalışma var mı?” sorusuna “Elbette park sorununun giderilmesi için bir takım düşüncelerimiz var. Özellikle TEDES'in bu soruna önemli bir çözüm olacağı kanaatindeyiz. Bakanlığı bir takım değişiklikleri oldu fakat yine de etkili olacağı kanaatindeyiz. Tabi ki, park alanlarını da arttırarak vatandaşa yol göstermemiz gerekiyor. Özellikle Hükümet Konağı'nın yerine inşa edilecek kent meydanının altına büyükçe bir park inşa ettirerek çözüm üretme planımız var. Köy minibüslerini de mevcut terminal alanına çekerek çarşıdaki araç kirliliğini ortadan kaldıracağız. Ayrıca ticari alan genişledikçe çarşı biraz daha rahatlamış olacak. Kısa vadede köklü çözüm bulmak pek de mümkün değil ama mevcut imkânları değerlendirip sıkıntıyı minimize etmek istiyoruz. Asıl yoğunlaşmamız, kalıcı çözümler üzerine olacaktır.”

KALDIRIM İŞGALLERİ VE KAÇAK YAPILAR

Bir gazetecinin “Kaldırım işgalleri ve kaçak yapılardan kaynaklı görüntü kirliliği giderek artıyor. Bu konuda önleyici tedbirler de ne yazık ki yeterli değil. Halkın şikâyetleri de oldukça fazla. Bir çalışma olacak mı?” sorusuna “Bu hususta çalışmalarımız sürüyor” yanıtını veren Bakan Barakazi, şunları söyledi;

“İşgallerle ilgili denetimlerimiz sürüyor. Bu kapsamda birçok işletmeye para ve kapatma cezası verildi. Yeterli mi? Elbette değil. Toplumun da bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın da bu işgallere karşı tepkisini uyun bir dille ifade etmesi, işgale meyleden esnaflara tavrını hissettirmesi önemli. Bu, kültürel bir sorun ve bunu hep birlikte ele ele vererek aşabiliriz. Bu sırada, bizler de daha planlı ve yoğun bir mesai harcayıp sorunun çözümüne odaklanacağız. Kaçak yapılar konusunda da kararlıyız. Birçok kaçak yapıyı yıktık ama ertesi gün adamlar yeniden farklı yollarla bir şeyler yapıyorlar. Fakat onlar yaptıkça bizler yıkacağız. Kesinlikle kanunlara aykırı, yasal olmayan kaçak yapılarak müsaade etmeyeceğiz. Varsa kaçak yapılar, vatandaşlarımız da bize bildirsinler, gerekeni yapalım.”

Bu sözler üzerine “Garibanın ekmeğine mani olmayın eleştirisi alıyor musunuz?” sorusuna Barakazi; “Elbette buna benzer yaklaşımlar oluyor. Fakat her önüne gelenin bir köşede kulübe yaptığını düşünsenize… Duygusal yaklaşıp şehrin derme çatma yapılarla donatılmasına göz yumamayız” yanıtını verdi.

ALTGEÇİTTEKİ GİRİŞ YOLU SORUNU VE ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜ…

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan mezarlık bölgesindeki altgeçitteki şehri giriş yolunun bulunmayışı ve Çapakçur Köprüsü'nün gecikmesinden kaynaklı eleştirilerin de dile getirildiği toplantıda bu konulara da değinen Barakazi; “Bu işlerin belediyemizle bir ilgisi yok. Altgeçit yapılırken su hattında deplase yapmamız gerekiyordu ki, kısa sürede yapıp tamamladık. NATO Boru hattındaki deplase çalışmaları da tamamlandı. İlgili firma çalışmalarını tamamladı fakat orada bir planlama hatası oldu. Bölge Müdürlüğü'ndeki teknik personeller kot farkından dolayı buradan yol verilemeyeceğini öne sürmüşler. Ben de kendi teknik personellerimizle inceledim ve onlar da yol verilebileceğini söylediler. Sırf o bölgeyi genişletmek için 35 tane mezarı naklettik. Bölge Müdürü ile görüştüm birkaç gün önce. Sanırım müdür beyi yanıltmışlar. Durumu izah ettim ve düzeltilmesi gerektiğini anlattım. İnşallah oradaki yol sorununu bizler de katkı sunarak çözeceğiz. Çapakçur Köprüsü de muhtemelen önümüzdeki Mart ayı itibariyle başlar. Hava koşulları iyileştiği gibi yüklenici firma çalışmalarına başlar, hızlı bir çalışma olursa da yılsonuna kadar tamamlanır.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Doğan Doğan (@Misafir_19990)
19 Ekim 2016 Çarşamba 10:20
Proje sunuyorum yapamıyorsunuz elinize yüzünüze bulaştırıyorsun başka projeleride yapamayacağınız içinde geri tepiyorsun. Bende kendim yaparım bir dahaki seçim de bende varım Bingölüm savunmasız ve sahipsiz değil
emre emre (@Misafir_19988)
18 Ekim 2016 Salı 18:44
orda bir belediye başkanı var uzakta.mevcut belediye için söylenebilecek tek kelime bu..yücel başkan yeni seçildiğinde her kesim iyi şeyler yapacaktır kanaatine vardı..hdplisi mhplisi akplsi ama herkes..okumuş adamdır gün görmüş medeniyet görmüş illaki yönetim şeklide medeni bir yönetim şekli olur diye düşündü herkes..ama fos çıktı..bakınız meymarın ordaki çöpe.yücel başkan haftada bir sefer o çöpün yanından geçen adamdır.çarşının pızıgında yığınla çöp.ciğerciler ve beymarın çöpü..
Veysel (@Misafir_19986)
18 Ekim 2016 Salı 12:06
Araçların park sorununu ceza keserek çözeceksiniz öyle mi?
KARA MURAT (@Misafir_19983)
18 Ekim 2016 Salı 09:16
BANA MASAL ANLATMA İCRAAT GÖSTER
Demir DEMİR (@Misafir_19981)
17 Ekim 2016 Pazartesi 14:17
Bayanlar için yapılacak olan küçük iş yerlerinin Vakıflar yurdu değilde Sanat sokağına ahşaptan daha estetik görünümlü olmasını beklerdik.Hem oraya renk katardı hemde canlı olan şehir merkezinde ticari anlamda bayanlara destek olurdu.Şehrin uzak bir yerinde bu işi yapmanın anlamı reklamdan başka bir şey değildir.Bayanlara ve şehre Katma değer katmaz,kullanılmaz bir yer olur.. Birde sorun yumağına dönen bir kentte sorunlar sürekli ileri tarih gösterilerek neden erteleniyor.Biz bunu Hastaneden gördük bugün,yarın,önümüzde ay diye diye 6 yıl oldu.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın