KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Kava: sorumluluklar konuşulmalı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yazılı açıklama yapan Bingöl Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Kava, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geçmişten kalan sorunların değil, geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulmasını istediklerini bildirdi.

Kava: sorumluluklar konuşulmalı
15 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 08:19
0
1234
1
AA aa

Kava, eğitimde adaletsiz katsayı uygulaması, kesintisiz eğitim dayatması, kız öğrencilerin üniversite önlerinde yaşadıkları dram, milli güvenlik dersi aracılığıyla eğitimin vesayet altında tutularak izlenmesi ve eğitim çalışanlarının fişlenmesi, Andımız uygulaması gibi birçok kronikleşmiş sorunun eski Türkiye'de kalmış olmasının Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından alınmış önemli mesafeler olduğunu söyledi.

62'nci hükümetten beklentilerinin Yeni Türkiye idealine uygun adımlar atılması olduğunu dile getiren Kava, görevden alınan okul müdürleri ile ilgili şunları söyledi: “Devamına karar verilmeyen müdürlerin boşalttıkları kadrolara görevlendirme yapılması süreci devam etmektedir. Yaz döneminde yapılması gereken bu iş ve işlemlerin eğitim-öğretimin içerisine sarkması kısa süreliğine de olsa eğitimi olumsuz etkileyecektir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, yönetici görevlendirme takviminin ivedi bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli önlemleri almalıdır. Sorunlardan arındırılmış bir eğitim öğretim yılı arzumuzu öncelikle dile getiriyoruz. Eğitimde yapılanlarla yetinme diye bir şeyin söz konusu olamayacağını kaydeden Kava, şöyle dedi: “Dinamik bir süreç olan eğitimde yapılacaklar, yapılanlardan her zaman fazladır.”

“MÜFREDATTA TEMEL DEĞİŞİKLİKLERE İHTİYAÇ VAR”

4+4+4 eğitim sistemiyle arzulanan sonuçların elde edilebilmesi, vatandaşların sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması gerektiğini vurgulayan Kava: “Zira değerler; düşünmede ve zihni muhakemede birer araç olarak kullanılmak, kişilerin dikkatini istenen, yararlı ve önemli görülen kültür nesneleri üzerinde odaklaştırmak, ideal düşünme ve davranma yollarını göstermek gibi fonksiyonları icra eder. İnsan davranışlarını belirleme ve insan karakterini şekillendirme noktasında oynadıkları bu çok önemli rol nedeniyle toplumun sahip olduğu bu değerlerin yeni nesle aktarılması, belirli bir düzen, iç tutarlılık ve bir sistem dahilinde verilmesi gerekmektedir.”

“YENİ ÖĞRETMEN ATAMASINDA 40 BİN RAKAMININ ÜZERİNE ÇIKILMALI”

Kava, 40 bin öğretmen ataması için müracaatların başladığını hatırlatarak, yeni öğretmen atamasında 40 bin sayısı azımsanacak bir rakam olmadığını ancak öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağının görüldüğünü kaydetti. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olanın okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olması olduğunu belirten Kava: “40 bin atama sonrası yeni öğretmen atamasında 100 bin rakamına ulaşmak için imkanlar zorlanarak, öğretmen açığı nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçilmelidir” dedi.

“BARINMA İHTİYAÇLARI İÇİN ACİLEN KAPASİTE ARTTIRILMALI”

Son yıllarda üniversite sayısındaki artışla orantılı olarak öğrenci sayısındaki artışın ortaya çıkardığı barınma hizmetlerinde sorunlar yaşandığını vurgulayan Kava: “Aileler eğitim öğretim yılı başında büyük bir telaşın içerisine sürüklenmektedir. 17 Aralık küresel operasyonunda rol üstlenen bir kesime ait özel yurtların millet nezdinde itibar kaybetmesi nedeniyle, devlet yurduna geçmeye çalışan öğrencilerin talepleri karşılanmalı, aileler ve gençler telaştan kurtarılmalıdır. Devlet yurtları, sadece otel hizmeti sunmanın ötesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yer aldığı kültür mekanlarına dönüştürülmelidir” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hasan hüseyin (@Misafir_17782)
15 Eylül 2014 Pazartesi 09:12
geçmişi torpili ve haksızlığı nasıl unutalım yunus hoca
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın