KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
17 °C Kısmen güneşli

Kılavuz: kavgayla işimiz olmaz

Ülkü Ocakları Genç İlçe Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştiren Genel Başkan Kılavuz: “Ülkü Ocaklarının hiçbir şart altında kavgayla ve buna benzer olaylarla işi olmaz” dedi.

Kılavuz: kavgayla işimiz olmaz
12 EYLÜL 2014 CUMA 06:26
0
3079
0
AA aa

Bölge temasları kapsamında, Muş'u ziyaret ettikten sonra Bingöl'e gelen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Geçmiş tarihlerde vefat eden ülkücüleri kabristanında ziyaret ettikten sonra il ocak binasında düzenlenen yemeğe katıldı.

Ziyaret kapsamında Ülkü Ocakları Genç İlçe Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştiren Kılavuz, Ülkü Ocaklarının, İslam ahlak ve fazileti ile yetişen, vatana, millete ve bütün dünyaya hizmet etmek için mücadele eden müstesna bir kuruluş olduğunu söyledi.

Ülkü Ocakları olarak ülkenin her yerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kılavuz: “Genç'te yaşayan milletimize, gençlerimize, hizmet sunabilmek adına eğitim ve kültür vakfı olan kurumumuzun açılışını gerçekleştirmiş bulunuyorum. Ülkü Ocaklarının tek bir gayesi var. Ülkü Ocakları yurdumuzun her bir tarafında Allah rızası ön planda, Cenab-ı Allah'ın razı olduğu şekilde milletimize, memleketimize, hizmet etmek amacıyla gece-gündüz demeden kararlı bir şekilde çalışmalarını devam ettirmektedir. Ülkü Ocakları olarak, doğuda özellikle güneydoğuda çalışmalarımızı en iyi şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

Bölgeyi istismar etmeye çalışan anlayışı asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Kılavuz: “Biz Bin yıldır kardeşçe yaşamış, sırt sırta vermiş omuz omuza vermiş, bir milletiz. Aynı Allah'a inanan, aynı peygambere inanan, aynı kıbleye baş koyan, kız alan kız veren ve cephede beraber savaşan büyük bir milletiz. Laz'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle, Zaza'sıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle tek bilek, tek yürek yıllarca hayatımızı mutluluk içerisinde, huzur içerisinde yaşamış bir milletiz.

Konuşmasında, Ülkü Ocakları kurucusu Alparslan Türkeş'in ‘Siz ne kadar Kürt'seniz, ben o kadar Kürdüm. Siz ne kadar Türk'seniz, ben o kadar Türküm' ifadesini hatırlatan Kılavuz, açıklamasına şöyle devam etti: “ülkücülerin ne kadar farklı kökene sahip kardeşlerimiz varsa kucaklaması için önemli bir mesajdır. Biz hiçbir şart altında hiçbir kardeşimizi ayrı görmüyoruz. Genç Ülkü Ocakları da Türkiye de olan bütün Ülkü Ocakları gibi İslam ahlak ve fazileti ile yetişmesi için gelişmesi için, nitelikli bir şekilde memleketimize, milletimize, bölgemize, bütün dünyaya hizmet edebilmek için kurulmuş müstesna bir kuruluştur. Biz bu anlayışla Genç Ülkü Ocaklarını açmış durumdayız. Hiçbir şart altında kavgayla ve buna benzer olaylar ile işimiz olmayacaktır. Olmaması da gerekmemektedir. Biz milletimizin huzurunu düşünenleriz.”

Açılışa, İl Ocak Başkanı Mehmet Bayram, MHP İl Başkanı Hasan Kızılboğa, MHP Merkez İlçe Başkanı Rağıp Tümen, MHP Genç İlçe Başkanı M. Ali Karayel, eski ocak başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ülkü Ocakları Genç İlçe Başkanlığı'na Ali Ari getirildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın