KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Kilo kaybını hızlı yapmayın

Zayıflama yöntemleriyle ilgili konferans düzenleyen Ünlü diyetisyen İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, kilo kaybının hızlı yapılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kilo kaybını hızlı yapmayın
26 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA 07:40
0
1619
0
AA aa

Bingöl Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Bayındır'ın daveti üzerine Bingöl'e gelen Kubilay, "Sağlıklı Yaşam ve Sağlıkta Son Gelismeler" konulu konferans gerçekleştirdi.

Bingöl Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapılan konferansta Kubilay, zayıflama yöntemleriyle ilgili bilgiler verdi.

İnsanların kilo sorunlarına değinen Kubilay, insanların büyük bir bölümünün kilosundan, yediğinden, içtiğinden şikayetçi olduğuna dikkat çekti.

"Kilo vermek isteyen bir insan, her şeyden önce bağırsaklarındaki bakterileri düzene sokması gerekiyor" diyen Kubilay, şöyle devam etti:

"Beyin mide hattını düzenledik. Yani beyin doyacak, mide ona cevap verecek insülin direncini düzenledik. Birçok insanın kilo alma nedeni altta insülin direncinin olmasıdır. Kendinizi şöyle hissedebilirsiniz, gece yarısı kalkıp yiyorsanız, acıktığınızda eliniz ayağınız titriyorsa ve terliyorsanız, aşırı tatlı çikolata isteğiniz oluyorsa, büyük ihtimalle insülin direnci dediğimiz bir hastalık vardır ve eğer varsa kaç kilo verirseniz verin mutlaka onu geri alacaksınız demektir."

Zayıflamak isteyen bir insanın bağırsaklarına kefir, yoğurt, boza, turşu ve sirke beşlisini yüklemek zorunda olduğunu aktaran Kubilay, beslenmek için de enginar, pırasa, muz, soğan ve Sarımsak gibi besinlerin tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Kubilay, "Kilo kaybını hızlı yapmayın. Ayda 2 kilo kadınlar, 3,5 kilo erkeklerin geçmemesi lazım. Bundan hızlı verirseniz tekrar geri alıyorsunuz. Bütün hastalıkların temelinde aslında vücutta enflamasyon dediğimiz bir problem ortaya çıkıyor. Hayat kalitenizi arttırmak adına eğer vücudunuzda enflamasyon dediğimiz bulgu oluyor ise siz ilerde şeker hastası oluyorsunuz ve kalp krizi riskiniz artmış oluyor" ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın