KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Kira yardımları başlıyor

Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanan hak sahiplerine kira yardımı yapılacak. Barakazi: “Kira yardımlarında gecikme yaşansa da genel itibariyle bir mağduriyet söz konusu olmayacak”

Kira yardımları başlıyor
12 EYLÜL 2017 SALI 02:03
0
1882
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesi'nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında kira yardımlarına başlanılacağını bildirdi.

Tapu devri işlemleri tamamlanan hak sahiplerine ait evrakların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmeye başlandığını ifade eden Barakazi, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile de görüştük. Tapu işlemleri tamamlanan ve dosyaları bakanlığa iletilen hak sahiplerimizin kira yardımlarını düzenli bir şekilde yapacağız. Kira yardımlarında gecikme yaşansa da genel itibariyle bir mağduriyet söz konusu olmayacak” dedi.

TAPU DEVRİ ÇAĞRISI

Hak sahiplerine tapu devri çağrısı yapan Barakazi; “Henüz işlemlere yapamayan hak sahiplerimizin biran evvel işlemlerini yapması gerekiyor. Tapu devir işlemleri ne kadar çabuk tamamlanırsa, kira yardımları da kadar çabuk yapılır. İl Tapu Müdürlüğünde belediyemiz tarafından yetkilendirilen personelimiz müracaat esnasında hak sahiplerine gereken tüm kolaylığı sağlayacaktır” diye konuştu.

“BİNGÖL'ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Proje ile Bingöl'deki depremin izlerini sileceklerini ifade eden Barakazi, projenin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Yıkımı gerçekleştirilen 793 yapının yerine bin 108 konut inşa edileceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Konutların yapım aşamasına geçtiğimizde mümkün olduğunca hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek.”

Kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerini vurgulayan Barakazi, “Birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde, ikinci etap kentsel dönüşüm projemizi uyguluyoruz. Bu projemizin tamamlanmasıyla kentimizin farklı alanlarında bulunan ve depremsellik açısından risk teşkil eden konutları da dönüştürmek için çalışmalar yürüteceğiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle hem depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz hem de çarpık kentleşmenin önüne geçerek daha düzenli bir yapılaşmaya yöneleceğiz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın