KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Kobani saldırısına kınama

IŞİD terör örgütünün Kobani’ye saldırması, Bingöl’de düzenlenen yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasıyla kınandı. IŞİD aleyhine sloganların atıldığını eylemde konuşan Özsoy, cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak, “Kürtler orada devlet kursa burada sana ne oluyor? Senin sıkıntı ne? Biz bu noktadan sonra sayın cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığını tanımıyoruz” dedi.

Kobani saldırısına kınama
29 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 01:09
0
2945
4
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Başkanlıkları, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle terör örgütü IŞİD'in Kobani saldırısını kınadı.

Parti binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'unda bulunduğu kalabalık grup, pankart ve dövizler açarak, sloganlar eşliğinde Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Başkanı Mervan temiz, saldırıda çoğunluğu çocuk olmak üzere 231 kişinin acımasızca katledildiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını söyledi.

Kobani'de yapılan saldırılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetinin sorumlu olduğunu ifade eden Temiz, “IŞİD çetelerinin kimler tarafından desteklendiğini öğrenmek için Erdoğan'ın havuz medyası, paçavra gazetelerine bakmak yeterli olacaktır, bu savaş daha çok büyüyecektir” dedi.

Temiz, “Vicdanı ve ahlakı olmayan bu katil sürüsünün katliamlarını duymayan, görmeyen, yaşanan acılar karşısında tek kelime etmeyen diyanetin sözde din adamları dışında yüreğinde Allah sevgisi olan samimi tüm Müslümanları, tıpkı Filistin de katledilen kardeşlerinize sahip çıktığınız gibi Rojava'da katledilen İslam'a insanlığa, kardeşliğinize sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALANLARA SİTEM ETTİ

Temiz'den sonra konuşan HDP'li milletvekili Özsoy, Filistin'deki zulümlere sessiz kalmamalarına karşı Kobani saldırılarına sessiz kalan kesimlere sitem ederek, “maalesef bizlere Müslüman kardeşler diyenler, dilsiz şeytanlara dönüşmüş, bir Fatiha okumayı bile biz Kürtlerden esirgemiştir. Kendilerini Allah'a havale ediyor, o Müslüman kardeşliklerini istemiyoruz” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı içimizi acıtmaya devam ediyor, seçim öncesi kinini kustu, kibrini kustu üzerimize. Seçim öncesidir dedik, sineye çektik. Seçim sürecinin seçim atmosferinin tansiyonuna verdik. Seçim bitti, sayın cumhurbaşkanından biraz yapıcı üslup beklerken, 231 kişinin öldüğü katliamdan sonra yaptığı açıklamayla bütün kibrini, küstahlığını tekrar açığa çıkarmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ‘Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla izin vermeyiz' açıklamasından dolayı eleştiren Özsoy, “birincisi, Kürtlerin devlet kurma isteği var mı yok mu? Konusu tartışılıyor. İkincisi, Kürtler orada devlet kursa burada sana ne oluyor? Senin sıkıntı ne? Şu memlekette 15-20 milyon Kürt yaşıyor. Kürt kardeşim diyorsun, Kürtlerin sevindiğine sen neden bu kadar üzülüyorsun? Sonrada herkesin cumhurbaşkanıyım diyorsun. Biz bu noktadan sonra sayın cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığını tanımıyoruz” dedi.

Kürtlerin tarih boyunca katledildiğini belirten Özsoy, “Cumhurbaşkanı ve Kürtlere düşmanlık yapan herkese şunu söylüyoruz; direnenler, mutlaka kazanacaktır. Kürtler, mutlaka kazanacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Erdoğan'ın kendisini ve çocuklarını kurtarmak için Türkiye'yi Ortadoğu'daki savaş bataklığına çekmek istediğini ileri süren Özsoy, şunları söyledi: “bu memleket patlarsa, 50 yıl taşlarını yerine oturtamayız. Erdoğan'ın memlekette karışıklık çıkararak, erken seçime gitmek istiyor. Yani AK Parti tek başına iktidara gelen kadar uğraşacak, çünkü kendi ve çocuklarının yüce divana gitmesini istemiyor. Türkiye Ortadoğu bataklığına saptanmamalıdır. Yarın öbürü gün bu memlekete patladığı zaman, Erdoğan gemilerine biner bu memleketten kaçar. Olan yine halka olacak. Bakın İsrail'e en büyük desteği veren Suud kralı öldüğü zaman bu memlekette yas ilan ettiler, 231 Kürt Müslüman insan ölmüş, içten bir Fatiha bile okumuyor. Sonradan dönüp, bize İslam kardeşliğinden bahsediyor. Senin kardeşliğin batsın, biz senin kardeşliğini tanımıyoruz.”

Kitle, yapılan basın açıklamalarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
adem baba (@Misafir_19031)
02 Temmuz 2015 Perşembe 11:12
yorum yazan troller!
adam olun...
kimse yemiyor artık dediklerinizi...dinden girmişsiniz bilmem neden çıkmışsınız....sizden başka Müslüman yok zaten memlekette...çekin o pis ellerinizi üzerimizden...
Uyan Kardeş (@Misafir_19025)
01 Temmuz 2015 Çarşamba 10:07
sizin gibi dinini unutmuş insanların bir şey öğrenmesi lazım tabiki devlet kurulmasına izin verilmeyecektir yıllardır amerika ve israil sizleri köle gibi kulanıyor farkında değilsiniz ayrıca şeyh sait kürt davası yapmamıştır onun tek derdi vardır Allah'ın dini idi sizlerin bu ülkeye zarardan başka bir şeyiniz olmamıştır ayrıca bingöldeki zaza kardeşlerimin sizler gibi israil ve ermeni aşıkla yanıp tutuşan insanların peşinden neden geldiklerine anlam veremiyorum ben bu ülkede yaşıyorsam benim ülkem budur ayrı bir devlet olamaz ....
Abdullah Ademoğlu (@Misafir_19021)
29 Haziran 2015 Pazartesi 11:56
Sizlerin ne kadar insancıl olduğunuzu 6-8 Ekim'den biliriz.Kobane adıan yakıp yıktığınız mescitlerden,medreselerden biliriz.Şehid Yasin ve arnkadaşlarınddan biliriz.Kobane'de yaşana vahşetten siyasi rant devşirmeye ve bir halkı dönüştürmeye çalışanlar sizlersiniz.Bakın sözlükte yaptıklarınıza karşılık bir isim bulun kendinize. İSLAM KARDEŞLİĞİİ kaldırıp yerine halkların kardeşliğini koyarak ermni,yezidi,hıristiyan ve yahudiye gösterdiğğiniz kardeşliği Müslümanlara göstermiyorusunuz. bizler yeyüzündeki her mazlumu yüreğimize basarız bastık.
zaza zaza (@Misafir_19020)
29 Haziran 2015 Pazartesi 10:07
istanbulda travestiler için yürüyorsunuz bingölde şeyh saidin resmini almış dinden bahsediyorsunuz. Orda başka burda başka neiş.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın