KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Konutlar nisan'da bitiyor

Bakan Yılmaz, İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımı devam eden konutları inceledi. TOKİ ve belediyenin hiçbir kâr gayesi gütmediğini ifade eden Bakan Yılmaz: “2015 yılının Nisan Ayı sonunda İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizi tamamlamış olacağız ve vatandaşımız burada yaşamaya başlayacak” dedi.

Konutlar nisan`da bitiyor
26 ARALIK 2014 CUMA 21:39
0
3044
2
AA aa

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz ve beraberinde Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve İl Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm alanını inceledi.

Bingöl Belediyesi TOKİ işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu: “proje alanımız toplam 13.7 hektarlık bir alanı kapsıyor. Belediyemizle çok iyi ve olumlu çalışma sonucunda eski yapıların sahipleri ile yaklaşık 560 kişiyle uzlaşarak, rızalarını alarak, çok az bir kamulaştırma sürecini işleterek bu aşamaya getirdik. Toplamda 2 etapta bin 333 konut ve sosyal donatıların olduğu cami, okul, alışveriş merkezi, açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları, belediye hizmet binası ve kentimize kazandıracağımız şehirlerarası otobüs terminali ile komple bütüncül bir tasarımla bunu sonuçlandırmış olacağız” dedi.

Projenin Bingöl için Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm projeleri içerisinde önemli projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl'deki kentsel dönüşüm projesinin örnek bir proje olduğunu belirtti.

“PROJELER DEVAM EDECEK”

Kentsel Dönüşüm Projelerinin Bingöl'de devam edeceğini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan: “İnşallah bu projenin devamında Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi'nin desteği ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın himayelerinde Bingöl'ün diğer alanlarında da devam ettireceğiz. İnönü Mahallesi'nde hak sahipleri haricinde artan konutlarımız olacaktır. Biten konutlara Sayın Bakanımızın da talimatları doğrultusunda görüşmelerimizde Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi ile birlikte Bingöl'ümüzün hemen yakındaki mahallelerde yine vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda hazır olan konutlara geçmek isteyenlere inşaallah o hakkı tanımış olacağız. Yaptığımız kaliteli binalarla olası bir depreme karşı insanlarımızı da korumuş olacağız” diye konuştu.

BAKAN YILMAZ: DEPREMLER DIŞINDA KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR”

Deprem dışında Bingöl'ün Kentsel Dönüşüm'e ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz ise, uzun yıllardır kullanılan konutların yaşam kalitesini düşürecek bir noktaya geldiğini ifade etti. Deprem olasılığına karşı eski yapıların risk oluşturduğunu kaydeden Bakan Yılmaz: “Eski yapılarda, deprem olduğunda insanlarımızın güvenliği açısından risk oluşturuyordu. Dolayısıyla bu alanda bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. TOKİ, Bingöl Belediyesi, bütün ilgili idarelerimiz, Karayolları herkesin desteğini alarak bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Alışveriş merkezinden, sosyal donatılarıyla, okuluyla ve her şeyiyle yeni bir alan oluşuyor. Çalışmaların bitmesi ile birlikte insanlarımızın burada yaşadığında Bingöl'e ne kadar büyük bir katkıda bulunduğumuzu hepimiz görmüş olacağız. 560 vatandaşımız hiçbir maddi katkıda bulunmadan eski konutlarıyla yeni konutlarını değiştirme imkânı bulmuş oldular. Vatandaşlarımız, metrekare olarak düşük, eski, afetlere karşı riskli ve kaloriferli olmayan bir yapıdan modern, kaloriferli, afetlere karşı dayanıklı, değeri çok daha yüksek bir konuta kavuşmuş oldu. Bazı hak sahipleri ev durumlarının durumlarına göre birden fazla ev sahibi oldular. Bu çalışma gerçekten çok başarılı bir uygulama oldu. Bu projeden ne Bingöl Belediyesi ne de TOKİ hiçbir kar gayesi gütmedi. Tamamen sosyal bir bakış açısıyla bu projeler gerçekleştirildi. Bu açıdan özellikle TOKİ Başkanımıza ve TOKİ'ye çok teşekkür ediyoruz. Kentsel Dönüşüm Projelerinin inşallah 2. etabı olacak, değişik etapları olacak. Yeni yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde inşallah buradan aldığımız derslerle daha nitelikli projelerle yolumuza devam edeceğiz. Bu projeleri gelecek yıl toparlayıp bitireceğiz. 2015 yılının Nisan Ayı sonunda İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizi tamamlamış olacağız ve vatandaşımız burada yaşamaya başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hükümetimize, TOKİ'ye, Bingöl Belediyesi'ne, Bingöl Valiliği'ne ve Karayollarımıza ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür projeler kompleks projeler. Herkesin katkısıyla hayata geçecek projeler. Bunu Bingöl başardı. İnşallah ileri etaplarda da hep birlikte takip edeceğiz, onları da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a Bingöl'de yapılacak yeni Kentsel Dönüşüm Projelerinde büyük metrekareli evler yapılması konusunda talebini iletti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki çalışmaları inceleyerek, yapılması planlanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için Kültür Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanları ile Kültür Merkezi'nde Bingöl'de yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesi ile yapılması planlanan çalışmalarla ilgili basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Duran Bukan (@Misafir_18256)
30 Aralık 2014 Salı 14:02
Sayın bakanım inönü mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm projesi değildir. İnönü mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm ise neden kira yardımı yapılmadı? Eğer kentsel dönüşüm alanında yapıldıysa o zaman aklıma şu soru gelmektedir. Toki ile eski belediye başkanı olan serdal atalay arasında imzalanan projede neden kira yardımı yapılmadı o zaman kim bizim paramızı aldı ve neden kira yardımı yapılmadı sormak istiyorum. İnönü mahallesinde uygulanan bu proje halkımızı çok mağdur etmiştir. Haklı iken haksız duruma düşmüştür
zaza12 (@Misafir_18242)
27 Aralık 2014 Cumartesi 10:53
sayın bakan siz bizi salak mı sanıyorsunuz nasıl kar amacı yok size basit bir hesap söyleyeyim o bölgede evi olan vatandaşa evine karşılık ev verdiniz yerine 7-8 katlı en az 32 daireli binalar yaptınız 1 e karşı 32 ve bunları en az 150 bin tl den sattınız tek binada 30*150=4.500.000(dörtbuçuk tirilyon) bu paralar ne oldu acaba ve bide çıkmış kar amacı yok diyorsun :))))))))
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın