KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Korkak eşref paşa!

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş’ın ‘Zazalar özerkliği asla kabul etmez’ açıklamasını değerlendiren HDP’li Baluken: “ Eşref Paşa, Meclis albümünde kendi anadilini yazmaya cesaret edemeyecek kadar, ben kendi anadilimi, Zazaca’yı biliyorum demeye cesaret edemeyecek kadar bir korkaklıkla Zaza’ların Paşa’sı olmaya kalkıyor” dedi.

Korkak eşref paşa!
15 ARALIK 2014 PAZARTESİ 08:01
0
7084
12
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, partisinin İl Başkanlığı kongresine katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen kongrede konuşan Baluken, çözüm sürecini değerlendirerek, hükümetin çözüm süreci konusunda bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Baluken: “İki yıldır yürütülen çözüm süreci Abdullah Öcalan'ın mektubu ile başladı. O mektuptan sonra bütün Ortadoğu halklarının gözü yeni süreçle ilgili Türkiye'deki gelişmelere kilitlendi. Bütün dünyanın gözünün Kürdistan'da, Türkiye'de olduğu bir dönemde, Kürt halk önderi Sayın Öcalan, 2013 Newroz'unda, milyonların huzurunda yeni bir barış ve demokrasi, yeni bir çözüm manifestosu sundu. Hükümete, gerekli adımları atarsanız, gerekli yasal düzenlemeleri yaparsanız, anayasanın bugüne kadarki inkârcı, asimilasyoncu materyallerini ayıklarsanız kalıcı bir barışı sağlamaya hazırız dedi. 2 yıldır devlet ve hükümet yetkililerinden cevap beklemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

"AKP SEÇİM BARAJININ ARKASINA SIĞINIYOR"

AK Parti'nin darbe döneminden kalma yüzde 10 seçim barajının arkasına sığındığını kaydeden Baluken, şunları söyledi: “Eğer korkmuyorsanız buyurun yüzde 10 barajını kaldıralım. Yüzde 10 barajı nedeniyle bugüne kadar birçok parlamento koltuğunu çaldılar. Çaldıkları koltuklarla kendi iktidarlarını kurdular. Biz Halkların Demokrasi Partisi olarak kararlıyız, bu seçime partimizin kimliğiyle, halkımızın desteğiyle gireceğiz”

"AKP'NİN ZAZA EŞREF PAŞASI ÇIKTI"

Konuşmasında AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş'ı, ‘Zazalar özerkliği asla kabul etmez' açıklamasından dolayı eleştiri yağmuruna tutan Baluken: “Bu günlerde AKP'li vekiller Zaza halkı adına fermanlar vermeye başladılar. Biz Bingöllü Zazalar olarak, Çewlik halkı olarak, Kürt halkı olarak bugüne kadar Zaza Yado Paşa'yı bilirdik, şimdi AKP'nin Zaza Eşref Paşası çıktı. Zaza Yadin Paşa'yı, Zaza diline karşı, kurmanc diline karşı, Kürt diline, Kürt kültürüne karşı asimilasyonu dayatanlara en pervasız direnişi gösteren kahramanlığıyla bilinir. Ama bu Eşref Paşa, bırakın böyle kahramanlığı, meclis albümünde kendi anadilini yazmaya cesaret edemeyecek kadar, ben kendi anadilimi, Zazaca'yı biliyorum demeye cesaret edemeyecek kadar bir korkaklıkla Zazaların Paşa'sı olmaya kalkıyor. Güya Zaza halkı, demokratik özerklik istemiyormuş, güya Zaza halkı tekçi anlayışlara karşı asla boyun eğmezmiş. Tekçi anlayıştan bahsederken herhalde kendi başbakanının, cumhurbaşkanının seçim meydanlarındaki söylemlerini unutmuş. Cumhurbaşkanı tek bayraktan başlıyor, tek milletten gidiyor, tekçi anlayışını açıkça ortaya koyuyor. Tekçi anlayışa karşı olan birisinin çıkıp da bu tekçi anlayışa karşı birkaç cümle söylemesini beklemek en doğal hakkımız” dedi.

Taş'ın milli güvenlik kurulundan çıkan Kürtleri bölme projesini Bingöl üzerinde tekrar hayata geçirmek istediğini belirten Baluken: “Eğer Zaza halkı ile ilgili bir duyarlılık içerisinde ise, eğer Zaza halkı ile ilgili zerre kadar bir kaygıyı taşıyorsa, önce çıkıp kendi hükümetine karşı, ‘benim dilimi niye anayasal güvence altına almıyorsunuz, benim dilimde niye ana dilde eğitim başlatmıyorsunuz' diye sorması lazım” diye konuştu.

Baluken'in konuşmasının ardından yapılan seçimde HDP İl Başkanlığı'na Başak Aydoğdu seçildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazaların hası (@Misafir_18188)
18 Aralık 2014 Perşembe 12:34
idris hoca bir tek zazacayı deil bütün dillerin anayasal güvence altına alınmasını TBMM çatısı altında dile getiren ve savunan eşref beydir. TBMM nin 21.şubat 2014 tarihinde mecliste yaptığı basın açıklamasıda bunun kanıtıdır.
zazaların hası (@Misafir_18187)
18 Aralık 2014 Perşembe 12:28
Anadilini Tbmm deki meclis albümüne yazmamış diyorsun bugüne kadar kim anadilimi biliyorum diye cv sine yazmış merak ediyorum.(idris beyin cvsinde bildiği diller Çok iyi düzeyde Zazaca, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen) anadilini cv sine yazan bi adam ben ilk defa görüyorum.
VEYSEL KADIR (@Misafir_18181)
17 Aralık 2014 Çarşamba 15:23
SARGON EŞREF BEYİN TIRNAGI EDEMEZSIN KONUSMASINI BILMEYEN Bİ İNSANSIN ONCE NASIL KONUSULACAGINI OGREN SENINDE VEKILIN VAR İDRİS BEY BİNGÖLE NE HİZMET GETİRDİ DOGRUYA KAN GETİRDİ
MEHMET KAN (@Misafir_18180)
17 Aralık 2014 Çarşamba 15:20
idris paşa sen kurt ola bılırsın ama biz zazayız asla kurtlugude kabul etmeyız kurtler yeri gelince zazalar bizdendir der yeri geldiğinde ise de4vletin tetikçisidir dersiniz zazalar için acınacak durumdasınız biraz mantıklı konuş biz kürtlüğü kabullenmedik diye zulm ettınız biz zazalara bunları yapan siz değilmiydiniz biz vatanımızı millettimizi seven insanlarız kısaca ZAZALARIZ..
Benahol İnsaallah (@Misafir_18175)
16 Aralık 2014 Salı 17:57
Bu ülkede devlet; 80 sene elinde sopa ile Kürt yoktur Kürtler Türk'tür deyip binlerce insana zülüm etti sırtından sopa eksik etmedi. Devlet hatasını anlayıp elindeki sopayı bıraktı ama aynı sopayı Kürtleri temsil ettiğini iddia edenler eline aldı şimdi. 'Zazalar Kürt'tür' diye söylenmeye ve bunu kabul etmeyen insanlara zulmetmeye başladılar. Yerin dibine batsın böyle özgürlük anlayışı...
HAKİKİ ZAZA (@Misafir_18174)
16 Aralık 2014 Salı 14:00
İDRİS Başkan bu memlekete vekil olmuş en dürüst milletvekilidir. Kişiliği, hal hatır sorması ,kimseyi ayırt etmeden yaptığı iyilikler sayısızdır. Rabbim İdris Başkanın ömrünü uzun etsin,,etsin ki iki kelimeyi bi araya getiremeyen vekilleri gördükçe bu memleket değerini anlasın,, Baktığı hastalarından aldığı hayır duaları yeter,,,,
Metservi (@Misafir_18173)
16 Aralık 2014 Salı 13:13
Sayın vekil, bunca şehide rağmen bu kan duracaksa başta Öcalan olmak üzere gelip siyaset yapabilirler diyor, barış diyor inadına kardeşlik diyor. Sayın yorum yapanlar, bu anlayış bu zihniyet artık kabul görmüyor. Özerkliğe gelince saat kulesi önünde 100 kişiyi çevirin sorun, boyunuzun ölçüsünü alın. Büyük fotoğrafı görmek lazım. Haberi yapanın da tam istediği gibi hazır seçim yaklaşmışken oh ne ala memleket.
mesut er (@Misafir_18167)
16 Aralık 2014 Salı 00:35
Bu adamın aşiretinin tamamı Servi'de korucudur.Kürd halkına karşı devletin tetikçiliğini yaptınız.Yıllarca devletin silahıyla bütün servi halkına nasıl kan kusturduklarını herkes biliyor. Bide bu aralar zazacı olmuş profumuz, sormazlarmı adama şimdiye kadar neredeydin. sayın profum yada sayın korucubaşım...
zaza çevlik (@Misafir_18164)
15 Aralık 2014 Pazartesi 22:59
eşref bey özerkliği kabul etmiyeceksen bunu kendi bölgende konuş bingöl halkı adına yorum yapma.biz bingölün yerlileri seni ve senin bölgeni kabul etmiyoruz.bizim adımıza konuşma hakkına sahip degilsin sen ve şakşakçılarının tek ortak yönü bingölü nasıl soyarız projesi 2002 den buyana bu memlkette aydın alim okuryazar insan bırakmadınız kendiniz gibi konuşmasını bilmeyenleri başımıza adam diye koydunuz.bundan sonra sizin devriniz kapanacak artık
sargon (@Misafir_18161)
15 Aralık 2014 Pazartesi 20:46
Zazalar'ın senin gibi bir ..... ihtiyacı yok. Hem Zazayım diyorsun hem de Kürtçülüğe hizmet ediyorsun. Kürtçülüğe verdiğin hizmeti Zazaların davası için harcamış olsaydın gözümüzde bir nebze de olsa bir değerin olurdu. Sen olsa olsa bir Zaza düşmanısın.
Eşref'ten olsa olsa zavallı bir köylü çocuğu çıkar. Doğru dürüst Türkçesi de yok. Konuşabileceği bir dil olsa olsa oda Zazaca'dır.
Yıllardır TBMM kütüğünde ana dilim ZAZACA ve bende ZAZA'yım diye mertçe dolaşan tek bir kişi var o da Kamer GENÇ'dir. Yalan mı?
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın