KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Köyler 'aksa' mağduru!

Kent merkezinde Aksa FEDAŞ’tan kaynaklanan sıkıntılar, köylere de sıçradı. Dün bir araya gelerek kitlesel basın açıklaması yapan köy muhtarları, yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, Bakan Yılmaz ve Milletvekilleri Taş ile Baluken’den yardım istedi.

Köyler `aksa` mağduru!
27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ 07:17
0
1629
1
AA aa

Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, köy muhtarlarının katılımıyla köylerde yaşanan elektrik sıkıntılarına yönelik basın açıklaması yaptı.

Köylerdeki en büyük sıkıntının devrilen direkler olduğunu belirten Butaku, düşmek üzere olan direklerin bile düzeltilmediğini ifade etti.

Butaku: “Köylerde direklerimizin çoğu eğilmiş, kopma noktasındadır. Ama müdahale edilmiyor. Elektrik telleri kopmuş, bir köyümüzde kopan teli iple bağlamışlar. Muhtarımızın verdiği dilekçeye cevap olarak, ‘şuanda bir şey olmaz, 2015 yılına kadar buna müdahale edemiyoruz' demişler. Kopan bir tele müdahale edemiyorlar” diye konuştu.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Bir arıza için AKSA'yı aradıklarında karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten Butaku: “Biz bir arızayı AKSA'ya bildirirken bazen 40 dakika telefonun başında kalıyoruz. Bir çağrı merkezi kurmuşlar, aradığımızda 7., 8. sırada olduğumuzu söylüyorlar ve yaklaşık 40 dakika telefonda bekletiyorlar. Eğer Aksa çağrı merkeziyle iş yapıyorsa, o zaman her ilde bir çağrı merkezi kursun. Bir personel bir ile baksın” diye konuştu.

AKSA'nın devlet tarafından kontrol edilmediğini ifade eden Butaku, güçlü bir elin bu kurumu koruduğunu savundu. Haksız yere abone iptallerinin yapıldığını ifade eden Butaku: “Bir vatandaş iki ay elektrik borcunu ödemediğinde Aksa o vatandaşın elektrik abonesini iptal ediyor ve yeni abonelik yap diyor. Böyle bir şey olamaz. Bu zulümdür. 3 yıllık sayaçlar değişiyor. Normalde en az 10 yıllık sayaçların değişmesi gerekirken 3 yıllık sayaçlar değiştiriliyor. Yargıtay'ın kararında, ‘sayaçların bedelleri vatandaştan tahsil edilmez' deniliyor. Ama biz iddia ediyoruz ki, faturalarımızın içinde o sayaç bedeli de var. Sayaç okumaya giden personelin parasını vatandaştan tahsil ediyorlar. Devletin denetimi bunların üzerinde yok. Aksa'yı kim koruyor bilmiyoruz ama çok güçlü bir el Aksa'yı koruyor. Başbakan mı, Cumhurbaşkanı mı koruyor bilmiyoruz ama biri koruyor” dedi.

MÜFETTİŞ TALEBİ

Bingöl'e bağımsız bir müfettiş gönderilmesini isteyen Butaku: “Vatandaş 50 liralık elektrik yakmışsa, bu vatandaşa 100 liralık fatura geliyor. Bu bir iddiadır ve biz bu konuların araştırılması için bir müfettiş istiyoruz. Gelen müfettiş Aksa'yı temsilen değil, vatandaşı temsilen gelmelidir. Onu da bulabilirlerse” ifadelerini kullandı.

FEDAŞ'ın AKSA'ya satılırken kazancının belli bir miktarı ile bu bölgede yatırım yapılması gerektiğini belirten Butaku, Bingöl'de bir tane telin dahi onarılmadığını belirtti.

Butaku, şunları söyledi: “Trafolar arızalı, vatandaşların elektronik cihazları yanıyor, kimse müdahale etmiyor. Bir direk düşüyor, bir kablo kopuyor, ekip köyün içinde olduğu halde yapmıyor. Muhtar arızanın giderilmesini istediğinde, köyde olan ekip, ‘önce çağrı merkezini arayacaksın, çağrı merkezi bana bildirdikten sonra yaparım' diyor, bunu yapmak için yetkisinin olmadığını söylüyor. Köyün içinde olduğu halde arızayı gidermiyor.

Bu yetki kimde? Yetki Aksa'nın genel merkezinde veya çağrı merkezinde. Doğu koordinatörü diye biri var. Aradığımızda, ‘elektriği kullanmayın' diyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi? İlde bir müdür koymuşlar sadece tahsilat müdürüdür. Arızaya müdahale etme yetkisi bile yoktur.”

“KÖYLERDEKİ SOKAK LAMBALARI SÖKÜLÜYOR”

Butaku, köylerdeki sokak lambalarının sökülmeye başlandığını belirterek: “Eksik olan lambaları tamamlamaları lazımken köylerden sokak lambalarını söküyorlar. Fazla elektrik yakıyormuş diye. Sen TEDAŞ'ı alırken bu sokak lambaları zaten vardı. Ekstra bir sokak lambası bir yere takmamışsın. 3 yıldır bu bölgede bir yatırım yapmadan mevcut olan sokak lambalarını da söküyorsun. Bu kabul edilemez” dedi.

VEKİLLERE SİTEM

Aksa'nın halka zulüm ettiğini savunan Butaku, açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Aksa ile ilgili 3 milletvekilimize de sesleniyoruz: Siz Bingöl'ün milletvekillerisiniz. Bu insanların vekillerisiniz. Burada aksa halka zulüm ediyor. Sizin buna sessiz kalmanız doğru değildir. Buna müdahale edin. Müdahale etmezseniz bundan sonra Aksa'nın yaptığı kanunsuzluklara bizde kanunsuzlukla karşılık vereceğiz. Biz şuan medeni bir şekilde, kanuni çerçevede Aksa'nın düzeltilmesini istiyoruz. Aksi taktirde eğer biri bize kanunsuzluk yapıyorsa, yetkililerde buna göz yumuyorsa kanunsuzluğa karşı bizde kanunsuzlukla karşılık vereceğiz. Hükümet yetkilileri Aksa'yı hangi kanunla, hangi şartlarda satmışlarsa Aksa'nın sözleşme gereğini yapması lazım. Aksa burada yatırım yapmıyor, arızayı gidermiyor sadece vatandaştan tahsilat peşinde. Yarın önümüzde kış var. Kış aylarında bütün yerleşim yerlerinde elektrik kesintileri yaşanacak. Geçen gün bir fırtına oldu, bu fırtınadan dolayı 124 yerleşim yerinin 2 gün boyunca elektriği kesikti. Kış gelmeden çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Aksa'ya verdiğimiz dilekçelere, hiçbir inceleme yapılmadan masa başında cevap verilerek işin olmayacağı söyleniyor. Biz Aksa ile ilgili bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Bizi dikkate almazlarsa gerekli bütün eylemleri yapacağız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
gariban (@Misafir_17824)
28 Eylül 2014 Pazar 00:04
6-7 milyar görev parası marası maaşla gününü gün edeceksin özel şirkete kulluk edeceksin aldıgın para karşılığında halkın iflahını kesmeyi taahut edeceksin... sonra diger çalışan işçi statüsünde ki garibanlar 1 milyara talim eşşek gibi çalışacak sen müdür şef olarak cukka yapacaksın.. allah bindiginiz o jiplerin çocuklarınızın gittigi özel okulların parasını burnunuzdan fitil fitil getirecek inşaallah... özelleşmeden once talimdiniz arkadaşlarınızı bile sattınız para için yanınıza kalmaz bunlar burnunuzdan gelir...
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın