KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Kuralsız memleket!

Önceki gün halk otobüsünün karıştığı kaza sonrası açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkanı Ali Bayram, sert konuştu. Şehir trafiğinin içinde bulunduğu durumu “rezillik” olarak yorumlayan Bayram; “Önüne gelen ticari araç kullanıyor! Halk da, sivil sürücüler de tedirgin. Her gün yeni bir vaka, yeni bir ölüm yaşanırken, çağrımıza kulak kabartan da olmuyor. Ölümlere seyirci mi kalalım? Yoksa ses vermek için talimat mı bekleniyor? Bu sessizlik niye?” sözleriyle tepkisini paylaştı!

Kuralsız memleket!
26 EYLÜL 2014 CUMA 06:56
1
8707
24
AA aa

Ticari taksi ve halk otobüslerinin karıştığı kazalara önceki gün bir yeniş eklendi. İçmeler Mahallesi girişinde meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Kaza sonrası trafik düzeni ve sürücü hatalarına dair değerlendirmelerini paylaşan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert açıklamalarda bulundu.

Bingöl'de trafik düzeninin sağlanması için yıllardır çağrılarda bulunduğu ancak yönetim kademelerinin her zaman sessizliği tercih ettiğini anlatan Bayram, kontrol mekanizmalarının yeterince çalıştırılamadığını savundu.

“TRAFİK CANAVARI ARANIYORSA UZAĞA GİTMEYE GEREK YOK!”

Ticari taksi ve halk otobüslerinin karıştığı kazaların her geçen gün arttığına işaret eden Bayram; “Yaşanan kazaların önemli bir kısmında ticari taksi ve halk otobüsleri yer alıyor. Maddi hasarlı ve ölümlü kazalar giderek artıyor. Fakat önlem alınması hususunda gerekli adımlar atılmıyor! Peki, ama neden? Bu ölümlere seyirci mi kalalım? Her önüne gelen ticari taksi veya halk otobüsü koltuğuna oturup araç kullanabiliyorsa, bunun sorgulanması gerekmez mi? Kuralara uyulmuyor, uyanlar da tedirgin ediliyor. Belgesi olmayan araç kullanabiliyor. Gidin sanayi sitesine, ticari taksi bolluğunu göreceksiniz! Geçmiş dönemde ticari taksi ve otobüs hatları satışa çıkartıldı. Maalesef bu işin dışında kim varsa gelip parasını bastı ve hattı aldı, bir tane de şoför koydu üzerine ve yoluna devam etti. Hepsi kanunsuz yapıldı! Bu mesleği icra edenler ise hakları olmasına rağmen bu işin dışında kaldı! Sonuç ortada! Artık bu sessizlikten arınıp ses vermek, sorunların üzerine gitmek, kontrolleri arttırmak ve çözüm bulmak için neyi bekliyoruz? İlla birlerinin talimatı mı gerekiyor? İnsan hayatını güvence altına almak, trafik seyrini kontrol altında tutmak için ne bekleniyor? Her fırsatta sürücüler uyarılıyor ama trafik canavarı aranıyorsa uzağa gitmeye gerek yok! Bingöl trafiğine çıkılırsa trafik canavarları çok iyi görülür. Yeter ki, görmek isteyen olsun!” dedi.

“KURALLARA UYULMUYOR, UYGULATAN DA OLMUYOR!”

Bingöl merkezdeki trafik karmaşasının giderilmesi için beklenen adımların atılmamasını eleştiren Bayram, en büyük sıkıntının de sürücü hataları olduğunu vurguladı.

Trafikteki krizin en büyük sebebinin sürücülerdeki bilinç yetersizliği olduğunu savunan Bayram; “Parası olan araba almış. Bir şekilde ehliyeti de var. Buna müdahale edemeyiz ama acemiliklerini şehir trafiğini alt üst ederek gidermeye çalışıyorlar. Dönüş yapacak ama sinyal yok. Kısa süreli de olsa park edecek ama dörtlü sinyallerini yakma tenezzülünde bulunmuyor. Gece uzunlarını yakıyor, bu da yetmiyormuş gibi sis lambalarını açıyor. Trafik ekipleri akşam bir kontrole çıksın, araçlardaki far ayarlarını kontrol ettiklerinde ne kadar büyük bir sıkıntı olduğu fark edilecektir. Bunun için sürücülerin bilgilendirilmesi lazım. Bununla birlikte sinyalizasyon sistemleri devreye alınmalı, kontroller sıklaştırılmalı. En önemli sorunlarımızdan birdir ama trafik konusunda nedense hep bir sessizlik, duyarsızlık ve umursamazlık var. Artık yeter! Acemi sürücülerin, trafik canavarı gibi davranan ticari taşıt sürücülerinin saçtığı korkuyu bertaraf etmeliyiz. Sivil sürücüler, yolcular ve yayalar da ciddi tedirginlik yaşıyor. Halk otobüsü ve ticari taksilerle ilgili duraklara yazı yazmamıza rağmen gerekli tedbirler alınmıyor. Halen havalı korna takan otobüsler var. Ticari taksilerin üzerinde yazı olmamalı ama umursayan yok! Halkın çok ciddi ve yoğun şikâyetleri var. Devlet kurumları harekete geçmediği ve topyekun bir girişim olmadığı taktirde kazalar da, ölümler de yaşanmaya devam edecektir” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
azlı azo (@Misafir_17951)
19 Ekim 2014 Pazar 20:23
İnat ettin aday olmadın belediye başkanlıgına ali bey yani ne olurdu inadını kırsaydın da bende adayım deseydın? ak parti içinde senin içinde memleket için de iyi olurdu ortalığı çocuk yuvalarına çevirenlere senin gibi sert eli sopalı biri lazımdı bingölü ancak hizaya bole sokarız başkanımız ıyı kotu deil ama emin ol o da seni isterdi
ramazan (@Misafir_17863)
05 Ekim 2014 Pazar 13:27
ben bir sivil sürücü olarak bunların hepsini görüyorum da trafik ekipleri ve belediye bu sıkıntıları görmüyor mu? Bayramda trafik polisleri sürücülere şeker ikram ediyormuş Allah aşkına bu ne göz boyamadır, bu nasıl insanları enayi yerine koymaktır.Benim şekere ihtiyacım yok,
trafik ışıklarına,yol çizgilerine, trafik kurallarının düzgün uygulatılmasına ihtiyacım var...
Tarık Günana (@Misafir_17849)
29 Eylül 2014 Pazartesi 18:00
İnsanlar ölüyor sakat kalıyor ortada bir sorun var adam çıkmış bunun için konuşuyor çözüm öneriyor kendini kendi kurumunuda cesurca eleştiriyor sizin konuştuğunuz konulara bakın. İşin farkına ciddiyetine varın. İçinizde hazm edemediğiniz çekemediğiniz duyguların dışa vurum anı değildir. Ölen vatandaşlar için yas tutmanın ve çözüm yoluna katkı sunmanın zamanıdır.
hakaniyet (@Misafir_17846)
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:13
Birilerine yalakalık yapmadığı için inandığı doğruları dürüstçe söylediği için makamına çocukta yaşlıda gitse mütevaziliği elden bırakmayıp ayakata karşılayıp buyur edip dert dinlediği için seviyorum Ali Bayramı.
kenana turna (@Misafir_17845)
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:11
Ortalık her seçimde aday adayları ile çalkalanır her seçimde de aday değilim beklentim yok demesine ragmen Ali Bayramın adı bir gündeme gelir neden düşündün mü? Çünkü Bayram'ın koltuk derdi olmadığı için iktidar yalakası olma gibi bir istegide yok. Her seçimde ucuz reklam peşinde koşan insanlara rastlar bu memleket her seçime aday olan simalara. Koltuk kaygısı olan gerçegi konuşamaz birilerinin yalakası olur. Bayramın bu korkusu olmadığı için konuştu sürekli yanlışları yüzlerine vurdu başta çewlik yerlileri olmak üzere bütün memlekette sevdi
kenana turna (@Misafir_17844)
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:08
Hava Alanı ve üniversitenin kuruluş aşamasında akp'nin katkısı inkar edilemez lakin önceki süreçlerde sivil toplum örgütü lideri olarak Ali Bayramın, Siyasi aktörlerden Hüsamettin Korkutatanın ve Feyzi Berdibeğin çalışmaları girişimleri inkar edilmemeli. Sonuca Sayın Bakan vesilesi ile ulaştık ama önce ki hizmet ellerini unutmakta nankörlük olur. Ne yaptın diyen insana sorarım sen bu memlekette yanlışa koltuk kaygısı olmadan bagırıp yanlış diyen kaç adam gördün?
kenan turna (@Misafir_17843)
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:05
Bazen okuyorum yeter eleştirdiğin sen ne yaptın diyor insanlar sivil toplum örgütünün elinde devletin gücü iradesi mi var? Polisi yetkisi mi var? Kısıtlı teşvik imkanları dışında ne var? İnsanımız birbirini çekememe dedikodu kültürünü bırakmalı artık hizmet için eleştirmeli. Keza Ali Bayram Bingölün en büyük sivil toplum örgütünün lideri olarak Bingöle TESK METEM Lisesini kazandırmıştır. Sanayi ve Organize sanayi sitesi gidin eski çalışmaları iyice araştırın Ali Bayramın dönemin siyasilerini sıkıştırması ile kurulmuştur.
kenan turna (@Misafir_17842)
29 Eylül 2014 Pazartesi 15:01
Allah nasip etsin Ali abi inşaalah sen 50 yaşına da gelsen orada olsun. Nesin sen görevin ne öncelikle ne biliyorsunda Ali abi bir şey yapmadı diyosun? Sivil toplum örgütünün görevlerini bilir misin? Eğer sen sivil toplum örgütlerinden teşvik altyapı ve takip dışında yapım beklerse seninle konuşmanın anlamı yok bilgisizsindir zaten. Ama bunları bilecek erdemin var ise... Ali Bayram Abinin yıllardır Bingöl'de halk için muhalif tutumu yeri geldiginde bakana başkaldırışı cesurca eleştirileri yeri geldiğinde Vekile Başkana restlerine herkes şahit..
kenan turna (@Misafir_17839)
29 Eylül 2014 Pazartesi 09:50
evet trafik kurallarına uymuyoruz haklısınız benim eleştrim ali bayrama sayın ali bayram 36 yaşındayım kendimi bildim bileli sen cemiyet başkanlığı yapıyorsun sana soruyorum ne faydan oldu bu memlekete allah tan kork sen önce kendi görevini yerine getir ondan sonraa milleti eleştrme hakkına sahip olacaksınn
meltem bukut (@Misafir_17837)
29 Eylül 2014 Pazartesi 02:10
akıllı insanın yapacagı iş değil daha akıllanmadık biz bu kafayla zor akıllanırız şöförler odası başkanı ali bayramın bu çıkışına diğer baskanlar sivil toplum vali vekil bakanda destek vermeli artık bu şöförler gerçekten eğitilmeli
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın