KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Kur'an'i bir hayat yaşamaya gayret edin

Kur’an ayı olan Ramazan hakkında değerlendirmelerde bulunan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, insanların bu ayda Kur’an’i bir hayat yaşamaya gayret etmeleri gerektiğini söyledi.

Kur`an`i bir hayat yaşamaya gayret edin
25 HAZİRAN 2015 PERŞEMBE 23:56
0
1658
0
AA aa

11 ayın sultanı olan Ramazan ayında bir haftayı bugün geride bıraktıklarını ifade eden Bölgenin tanınmış âlimlerinden olan Molla Sahap Korkutata, İslam'ın rükünlerinden bir rükün olan ve Allah nezdinde en sevilen, mükâfatını sadece Allah'u Teâlâ tarafından verildiği bir ibadet olan Ramazan orucu ve Ramazan ayı hakkında birbirinden değerli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının rahmet ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çeken Korkutata, Müslümanların bu ayda bol bol sadaka verilmesi, namazların cemaatle kılınması ve Kur'an ile haşir neşir olmaya gayret gösterilmesi gerektiği şeklinde önemli tavsiyelerde bulundu.

‘Ramazan Kuran'la şan, şeref bulmuştur'

Ramazan deyince akla gelen ilk şeyin oruç olduğunu belirten Korkutata, “Biz Müslümanlar şunu bilelim ki bu Ramazan Kur'an ayıdır. Ramazan Kur'an'la şan, şeref bulmuştur. Kur'an'la değerli ve kıymettar olmuştur. Cenab-ı Allah Kur'an'ın bu ayda indirildiğini bizlere buyuruyor. Madem Ramazan ayı Kur'an'la değer bulmuştur ve bu ayda insanlar için farz kılınmıştır. Dolayısıyla insanlarda bu ayda Kur'an'i bir hayat yaşamaya gayret etmelidir. Eğer bu ayda Kur'an'a iltifat edilmiyorsa bilinsin ki kupkuru bir oruç tutulmuştur. Dolayısıyla Resulullah(S.A.V.) Efendimiz şöyle buyuruyor; ‘Çok oruç tutanlar var ki acıkma ve susamaktan başka kendilerine bir şey yoktur.' Müslümanlar unutmamalı ki tek kurtarıcı Allah'ın kelamı olan Kur'an'dır. Aynı zamanda nurdur, yol gösterendir ve hidayettir. Dolayısıyla insanlar bu ayda Kur'an'ı Kerim'i tamamen gözden geçirmelidir. İnsanlar eğer bu Ramazan ayında tuttukları oruçla cennete girmek istiyorsa, Allah'ın rızasına ulaşmak istiyorlarsa Kur'an'i bir insan olmalılar ki oruçları da İslami bir oruç olsun. Çünkü Ramazan ayı oruç ve Kur'an ayıdır. Bu yüzden insanların kendisini sorgulamaları lazımdır. Ben İslam'ı ve Kur'an'ı ne kadar yaşıyorum diye. Bu konuda sürekli kendi muhasebesini yapmalı ve nefsini Kur'an'la ıslah etmelidir. Ramazan ayının Kur'an'sız olarak hiçbir değeri de yoktur. Ramazan ayının Kur'an karşısında bir yaprak kadar kıymeti yoktur belki ama Kur'an-ı Kerim Ramazan ayına değer katmıştır. Artık Ramazan ayı geldiği vakit Kur'an'ı hatırlamak lazımdır. Kur'an'ın manasını tefekkür etmek lazımdır ki Kur'an'la ihya olalım.” vurgusunda bulundu.

‘Kimler oruç tutabilir ve kimler tutmayabilir?”

Açıklamasının devamında Ramazan ayında en çok sorulan sorulara cevap veren Korkutata, “Nasıl oruç tutulur, kimler oruç tutar, güzel ahlak nasıl olur, zekât ve fitre nasıl verilir şeklinde ki insan hayatında bilinmesi gereken tüm dersleri kendi içindeki kanunlarla belirtir. Dolayısıyla bu Ramazan ayında herkesin hem oruç tutması hem de Kur'an'cıl bir yaşam tarzı olması lazımdır. Ancak kendisine zarar verecek derece hastalığı bulunan kişiler, güvenilir yani oruca karşı olmayan doktorlardan bu bilgiyi alıyorsa, o zaman hastalığından dolayı oruç tutması da caiz değildir. Meşakkatli bir yolculukta bulunan kişilerde hastalar gibi oruç tutmaları farz değildir ancak her iki kısım insanlarda söz konusu sıkıntıları ortadan kalktıktan sonra orucunu kaza etmekle mükelleftirler. Çocuk emziren kadında sonradan kefaret vermek ve orucunu tutmak şartıyla orucunu yiyebilir. Kronik hastalığı olanlar ve piri fani dediğimiz ihtiyarlar da tutma takatinde değillerse bunlarda orucunu yer, kefaretlerini verir, sonrasında kazada etmezler.”şeklinde tavsiyelerde bulundu.(Nihat Kanat-İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın