KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Kürdün sorununu kürt çözemez

Parti çalışmaları kapsamında Bingöl’e gelen Atıcı, “Kürdün sorununu Kürt çözemez. Eğer Kürt olmayan insanlar, ‘Kürtlerin sorunu var ve biz bunu çözmek zorundayız’ diyorsa doğru yoldayız. HDP barajı geçsin geçmesin, CHP iktidarında HDP’lilerin taleplerinin yüzde 70’ine cevap vereceğini düşünüyorum” dedi.

Kürdün sorununu kürt çözemez
21 MAYIS 2015 PERŞEMBE 23:44
0
1986
1
AA aa

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Bingöl'ün gönüllü milletvekili Aytuğ Atıcı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'e geldi.

Dün Parti binasında CHP Bingöl milletvekili adaylarıyla birlikte basın toplantısı yapan Atıcı, “Bu kent 2007 seçimlerinde, 3 milletvekilinin üçünü de AKP'den seçti. Ancak buradaki zor koşullar, zor yaşam koşulları yetmiyormuş gibi AKP'nin 2007 deki milletvekilleri de Bingöl'e sahip çıkmadılar. Bingöl'ü kaderiyle baş başa bıraktılar. Bunu fark eden Bingöl halkı, 2011 seçimlerinde AKP'nin bir milletvekilini alarak HDP'ye verdi. 2011 deki kompozisyonda AKP'den 2 HDP'den 1 milletvekili TBMM'de Bingöl'ü temsil ettiler. Bingöl maalesef yine AKP tarafından iyi temsil edilmedi. Üstelik bu milletvekillerinden birisinin bakan yapıldığı halde Bingöl bir türlü arzu ettiği hizmetlere kavuşamadı” dedi.

Bingöl halkı ile bütünleşemeyen AK Partili milletvekilleri nedeniyle Bingöl'ün her zaman öksüz bırakıldığını söyleyen Atıcı, “Bunu AKP yönetimi de fark etmiş olacak ki bakanı Bingöl'den aldı Diyarbakır'a gönderdi. Diğer milletvekilini ise hiç listeye koymadı ve yeni insanlarda yeni umut arayışına girdi. Bingöllüler AKP zihniyetini çok iyi anladıkları için yeni gelecek olan AKP milletvekillerinden de herhangi bir umut beslemediklerini bize ifade ettiler. Bu dönemde CHP'den de en az bir milletvekilini TBMM'ne göndermek istediklerini net olarak ifade ettiler. Bu durumda Bingöl halkı TBMM'nde CHP'li en az bir milletvekili tarafından da temsil edilmiş olacak. Bu çalışmaları odak noktamıza koymaya geldik” ifadelerini kullandı.

“HDP, MHP VE AK PARTİ PROJELERİMİZİ TAKLİT EDİYOR”

HDP, MHP ve Ak Parti'nin kendi projelerini taklit ettiğini iddia eden Atıcı, “Demek ki biz doğru yoldayız. ‘Kaynağınız var mı?' diye eleştirilerde bulundular. Kayanımız var. Yeter ki biz bu paraları nereye harcayacağımıza karar verelim. Millete mi harcayacağız, yoksa milletin anasına küfredenlere mi harcayacağız? Biz bu paraları milletin kendisine harcamaya kesin ve net bir şekilde kararlıyız. Milletin anasına küfredenler ise millet tarafından cezalandırılacaklar zaten. O nedenle biz, her zaman olduğu gibi projelerimizle milletin yanında yer alıyoruz” dedi. Atıcı, CHP'nin projelerinin halk tarafından takdir gördüğünü söyledi.

“CHP'NİN OY ORANI YÜZDE 35”

CHP'nin yüzde 35 oy hedefini birinci etap için koyduğunu ifade eden Atıcı, “CHP süre gelen oylarını yüzde 35'de konsantre etmeyi hedeflemiştir. Bu bütün alacağı oy anlamına gelmez. Yani 1977 yılında yüzde 41 olan 1999 yılında yüzde 10 un altına düşen geniş yelpazedeki oylarımızın ortalamasını yüzde 35 olarak görüyoruz. Biz partililerimizin oylarını yüzde 35 olarak tahmin ediyoruz. Ancak CHP'li olmayıp da, herhangi bir siyasi partiye mensup veya herhangi bir siyasi parti ile gönül bağı olmayan insanların verdiği oylarla biz geçmişte yüzde 41 i yakaladığımız gibi bugünde yüzde 35 in üzerine çıkabiliriz. Asıl hedefimiz birinci parti olmaktır ki hükümeti kurma görevi alalım.”

“HDP'NİN BARAJ SORUNU YOK”

HDP'nin baraj sorunu olmadığını söyleyen Atıcı, “HDP baraj sorununu aşmış görünüyor. Bu bizi memnun eder. Siyasi arenada yürüyen bütün partilerin hedeflerine ulaşması tabii ki alkışlanacak bir şeydir. HDP'nin hedefi barajı aşmak ise, tebrik ederiz. Bizim hedefimiz iktidar olmaktır. HDP'nin barajı aşması veya aşmamasına bağlı değildir CHP iktidarı. HDP barajı aşarsa sorun yok zaten. HDP barajı geçsin geçmesin” dedi. Atıcı, CHP iktidarında HDP'lilerin taleplerinin yüzde 70'ine cevap vereceklerini ifade etti.

“KÜRDÜN SORUNUNU KÜRT ÇÖZEMEZ”

Atıcı, “Kürdün sorununu Kürt çözemez” dedi ve ekledi, “Eğer Kürt olmayan insanlar Kürtlerin sorunu var ve biz bunu çözmek zorundayız diyorsa doğru yoldayız. Alevinin sorununu alevi çözemez. Alevi olmayanlar, Alevilerin inanç sorunu var ve biz bunu çözmek zorundayız diyorsa, sorun çözülür. Hiçbir sorun kendi sahibi tarafından çözülemez. Birlik ve beraberlik içinde yaşayacaksak, bunu yapmak zorundayız. Biz asırlardır sadece Türkiye'de değil, bütün orta doğuda beraber yaşamayı başarabilmiş halklarız. Kürdü ile Arap'ı ile Türkmen'iyle Laz'ıyla Çerkez'iyle Zaza'sıyla, hep beraber yaşamışız. Ta ki emperyal güçlerin halklar üzerindeki sinsi planları ortaya çıkana kadar bu planlar çıktığında, sistematik bir yok edilme ve eritme politikası güçlerin güdümünde olmuştur” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kara memo (@Misafir_18869)
22 Mayıs 2015 Cuma 16:22
idris balukenin işi gücü 'bizi ezerler - kürtleri döverler - barış, kardeşlik' sözlerini yalandan söyleyip katillere çanak tutmakken ili muhalif vekil olarak savunan tek adam gibi geliyor atıcı bana birde ali bayram yerelde hiç bir muhalif siyasi partinin başaramadığını yapıp cesurca iktidara yaptıgı hataları söylüyor bu nedenle benim partim yok sırf atıcı hatrınada chp ye oy veremem. ilimizde güçlü bir muhalefet olmalı yeter artık çıkartın sesinizi
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın