KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

‘KURSLARIMIZ HAKSIZ YERE KAPATILIYOR’ İDDİASI

Bingöl Gençliler Spor Kulübü Başkanı Emrullah Kılıç, Genç ilçesinde faaliyetlerini sürdürdükleri kursların, Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından haksız bir şekilde kapatıldığını iddia etti.

‘KURSLARIMIZ HAKSIZ YERE KAPATILIYOR’ İDDİASI
01 TEMMUZ 2015 ÇARŞAMBA 00:02
0
2620
1
AA aa

Kılıç, “Genç Halk Eğitim müdürü Muzaffer Dengeşik, kendi şahsi keyfi uygulamaları yüzünden kursları kapatmıştır. İstediğim zaman açar, istediğim zaman kapatırım havasındır. Genç kaymakamı da ona destek veriyor. Ellerinde hiçbir prosedür, yazı olmadan bütçeyi bahane göstererek bahane üretiyorlar. Bu bütçe Ankara'dan hepimize eşit veriliyor. Niye Bingöl Merkez'e verilen bütçe Genç ilçesine verilmiyor?” dedi.

“BÜTÇE BAHANE EDİLİYOR”

Kılıç, spor kurslarının kapatılma sebeplerinin bütçe olduğunu ancak bahane edildiğini iddia ederek, “Geçen sene 3 aylık rotasyon ile Genç Halk Müdür Bingöl'e geldiği zaman, Onun yerine vekâleten bakan Ramazan Demir neden yaz ayında kursları açabiliyor? Biz Vali Bey ile görüştük. Vali bey Kaymakam ile görüşmüş. Kaymakam da müdür gibi bütçeyi bahane gösteriyorlar. Vali bey talimat verdiği halde neden açılmıyor? Vali beye açacağız diyorlar, plan proje yapacağız diyorlar ancak yapmıyorlar. Yaz tatiline girdiği zaman kursların kapanacağını söylediler. Bizde bunu söylüyoruz, Mayıs 18 ‘de neden kapattınız? Sırf Vali beye gidip şikâyet ettim diye işi şahsi meseleye döktüler. Yaz tatili gelmeden, okullar kapanmadan var olan kursları kapattılar” şeklinde konuştu.

“BİZE VALİ DE ARASA AÇMIYORUM DEDİ”

Genç ilçesi halk ilçe müdürlüğünde kendilerine “Vali de gelse açmıyorum, açık olan kursları da kapatıyorum” dendiğini iddia eden Kılıç, “Ben 2 dalda antrenörüm… Kurs açmak için 15 kişilik kursiyer listesi ile yanına gittiğimizde, Vali bey de beni arasa açmıyorum, var olan kursları da kapatıyorum dediler ve kapattılar. Şu anda elimde 1500 adet imza listesi bulunuyor. Bunu daha da çoğaltacağım. O imzalarla tüm bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına göndereceğim” diye konuştu.

Öğrencilerinin spor sayesinde uyuşturucu batağından sıyrılıp sporda derece yaptıklarını ifade eden Kılıç, “Bizim Türkiye üçüncülüğü elde eden öğrencimiz, uyuşturucunun içinden sıyrılıp bu başarıyı elde etti. Bunların derdi başka. Bunların tavrını da gören öğrenci, spordan soğumaktadır” dedi.

Kendilerine yapılanları haksızlık olarak değerlendiren Kılıç, yapılan bu uygulamaların keyfi olduğunu ve bunlardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koca Genç Kaymakamı, kalkıp Genç'te bulunan bir gazeteye kurs ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Kaymakam bey, benim dediklerim ile alakalı hiçbir şey söylemedi. Gazeteye biz kapatmadık demişler ve kurs hocasının 5 yılda bizden para aldı söylemiş. Sanki kendi ceplerinden verdiler. Antrenör, kendi hakkını alıyor, asgari ücret alıyor. Her ay da ödenmiyor, sadece kurs olduğu zaman ücret alıyor. Bu yaptıkları keyfi muameleden birilerinin bunları vazgeçirmesini istiyoruz. Genç ilçesinde gençlerimiz zararlı alışkanlıklardan spor sayesinde kurtuluyor. Diğer ilçelerde böyle bir durum yok. Doğu'da birçok ilçede spor destekleniyor. Sporun Genç ilçesine de kattıkları çoktur. Genç ilçesinin de bu hatadan sönmesini istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Yusuf Doğrusözlü (@Misafir_19035)
02 Temmuz 2015 Perşembe 16:23
Bütçe bunun gibi son derece faydalı bir için harcanmıyacaksa ne için kullanılacak?
Böyle sudan bahanelerle kendinizi haklı çıkaramazsınız. Bir an önce hatanızın farkına varın da çocuklara bir iyiliğiniz dokunsun. İnat kimseye bir fayda sağlamayacaktır.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın