KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
16 °C Güneşli

Listede ikinci skandal

Daha önce AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve eşinin İŞKUR listesinde yer aldığını ortaya çıkaran DBP’li meclis üyeleri, bu kez Ilıcalar Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Mahmut Varolgüneş’in eşinin listede yer aldığını bildirdi.

Listede ikinci skandal
28 HAZİRAN 2016 SALI 23:31
0
2660
3
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamındaki İŞKUR alımlarındaki usulsüzlüklere yönelik açıklama yaptı.

Ilıcalar Belediye AK Parti Meclis Üyesi Mahmut Varolgüneş'in eşinin de Bingöl Belediyesi'nin İŞKUR listesinde yer aldığını ifade eden Yıldırım,  “AKP Belediye Meclis Üyesi Mahmut Varolgüneş'in eşi de Bingöl Belediyesine, İŞKUR'dan,  58. sıradan alınmıştır. Size zahmet ona da bir müdahale eder misiniz? Aslında Listenin tamamının içeriğini ve kimlerin yakınlarının olduğunu çok iyi biliyoruz fakat bir kaç örneğin şimdilik siz ve ilgililer istifa edene kadar yeterli olacağını düşünüyoruz” dedi.

Açıklamasında önceki olayı anımsatarak Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Salih Akbana'nın istifa etmelerini beklediklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Tüm kamuoyunun bildiği gibi TYP kapsamında Bingöl Belediyesi'nde işe alımlarda yapılan usulsüzlükle AKP Bingöl Belediye Meclis üyesi kendisini ve eşini işe aldırarak büyük bir skandala imza atmıştı. Bizler de bu skandalı açığa çıkartıp kamuoyu ile paylaşmış ve Başkanın ve Meclis üyesinin istifasını talep etmiştik. Ancak 23 Haziran'dan bu yana bu gerçekleşmemiştir, hala bekliyoruz. Buna karşın sayın Başkan çok kıvrak bir hamle ile kendince ilgili kişileri listeden çıkartarak, bu skandalı temizlediğini zannetmektedir. Aslında işin ilginç ve bir o kadar da sorgulanması gereken yanı da şudur ki, bu listelere müdahale ne kadar da kolay gerçekleşmektedir. Meclis üyesi çok rahat bir şekilde listeye eşiyle birlikte girebiliyor, sonra Başkan onu çok rahat bir şekilde listeden çıkarabiliyor vs. Dersiniz ki, listeyi evde oturup hazırlayıp İŞKUR'a teslim etmişler ki öyle olduğu da anlaşılıyor maalesef.”

İŞKUR'a başvuru yapan vatandaşlara haklarını aramaları konusunda çağrıda bulunan Yıldırım, “Başvuru yapan ve listeye giremeyen vatandaşlara çağrımızdır. Yasal bilgi alma hakkınızı kullanınız. İşe alımlarda. Meclis üyesi, eşi, yeğeni, akrabası veya AKP yöneticisi yakını olma kriterine göre mi yoksa olması gereken kriterlere göre mi olduğunun tarafınıza yazılı bir şekilde bildirilmesini talep ediniz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Demir DEMİR (@Misafir_19775)
29 Haziran 2016 Çarşamba 16:29
Bu tarz durumları Bingöllüler yıllarca kahve köşelerinde,orada,burada,kamu kurumlarında dedikodu tarzında oturup konuştu.Hatta bir kesimin yakınları bu tarz yerlere geldiğinde telkin edildi.'Bak sayın bilmem kime söyle;seni bu makama getirsin,kardeşini işe alsın,şu mülakatta sana yardımcı olsun,ihale alabiliyorsan al.Bak şurada bu müdürlük boş.söyle yapsın..Bununla gurur duyanlarımız varken bu durumu değil basında,kişinin gözünün içine bakarak 'Utanmıyor musun?' desen yine kafi gelmez.Haydi Hoşçakalın...
zaza 12 (@Misafir_19772)
29 Haziran 2016 Çarşamba 14:47
İmdi...Diyarbakır da medyaya yansıyanlar ın bir kısmı ... dağdaki terörüstü şehirdeki yapılanmasına iş verip maaşa bağlayan zihniyetin temsilcisi değilmisin ey her kimsen ve yinede Ak Paritili meclis üyelerine yazıklar olsun ki buna tenezül etmişse ... şunuda unutma efendi...yukarda bahsi geçen bayan bu ülkenin vatandaşı değilmi en azında terörüst değil bundan rahatsız olacaksın tabi neden kimse sizin dediklerinize itibar etmeyecek diye
dışardan bingöllü takip eden bingöl (@Misafir_19770)
29 Haziran 2016 Çarşamba 10:23
Öncelikle tebrik etmek isterim cihat Bey i bingöl de böyle cesur muhalefet ne yazık ki çok az.
düşünün Allah rızası için ey Bingöllü hemşerilerim bırakın artık ezber zihniyetini bak görün artık yanlış yanlıştır.
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın